Jellicoe Road - Melina Marchetta

2999475 
Titel: Jellicoe Road
Författare: Melina Marchetta
Serie: -
Sidantal: 419
Utgivningsdatum: 28 augusti 2006
 
At age eleven, Taylor Markham was abandoned by her mother. At fourteen, she ran away from boarding school, only to be tracked down and brought back by a mysterious stranger. Now seventeen, Taylor's the reluctant leader of her school's underground community, whose annual territory war with the Townies and visiting Cadets has just begun. This year, though, the Cadets are led by Jonah Griggs, and Taylor can't avoid his intense gaze for long. To make matters worse, Hannah, the one adult Taylor trusts, has disappeared. But if Taylor can piece together the clues Hannah left behind, the truth she uncovers might not just settle her past, but also change her future.
 
Jag har haft Jellicoe Road i bokhyllan ett bra tag nu men efter att flera kommenterade på mitt inlägg om mina olästa böcker att jag borde läsa denna så gjorde jag äntligen det. Jag tog min tid att läsa denna, läste när jag kände för det som mest och lät karaktärena och berättelsen smälta innan jag fortsatte. Det är jag glad att jag gjorde eftersom att jag inte ville att denna bok skulle ta slut.
 
Jellicoe Road handlar om Taylor Markham, vars mamma övergav henne och som är ledare för sin skola i det årliga revir-kriget mot The Cadets och The Townies. Men med The Cadets kommer även till Taylors förvåning, Jonah Griggs, en kille från hennes förflutna. Samtidigt har Hannah, den enda vuxna i Taylors liv försvunnit. Med hjälp av Hannahs bokmanus som handlar om ett gäng ungdomar på Jellicoe Road och som utspelar sig flera år tidigare får Taylor reda på mer om hennes förflutna och allt inte är som det verkar.
 
Jag hade hört en massa positiva saker om Jellicoe Road innan jag läste den men hade som tur lyckats undvika alla spoilers. Jag tyckte verkligen att det gjorde läsandet av Jellicoe Road mycket roligare eftersom att jag inte hade någon aning om vad som skulle hända. De första sidorna är förvirrande men desto längre man kommer desto mer klarnar allt och man ser hur Taylors berättelse och ungomarna från Hannahs bokmanus berättelse vävs samman. Det var underbart att se allt flätas samman till en berättelse och att uppleva alla vändningar och tvister som skedde under bokens gång. Jag älskade Jellicoe Road mer och mer för varje sida som jag vände och jag ångrar att jag väntade så länge med att läsa den.
 
Melina Marchetta skapar så otroligt fina och underbara karaktärer. Jag älskade Taylors berättarröst och föll hårt för Jonah Griggs. Jag älskade att alla sidkaraktärer hade sin egen personlighet och bidrog till historien på något sätt. Alla karaktärer var så välskrivna och det kändes som att de verkligen hade en plats i berättelsen. Men det jag beundrar mest är att Marchetta skapar karaktärer som man kan relatera till.
 
Jag kan inte förklara med ord hur bra Jellicoe Road är. Den är underbar, fantastisk och alldels speciell. Den har en supersöt romans, fina vänskapsband och ett språk som jag avgudar något enormt. Melina Marchetta fängslade mig och lämande mig i tårar efter att sista sidan var vänd. Den var tragisk, vacker och alldeles otrolig. Jag tror nog att ni alla redan har läst denna, men om det är någon som inte har gjort det ännu så rekommenderar jag verkligen att ni gör det. Jellicoe Road förtjänar alla lovord och hyllningar som den har fått och högsta betyg känns bara inte tillräckligt för en bok som denna.
 
 
Betyg: 5/5
 
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

aloveforbooks.blogg.se

En blogg för alla bokälskare!

RSS 2.0