Eleanor & Park - Rainbow Rowell

Titel: Eleanor & Park
Författare: Rainbow Rowell
Serie: -
Sidantal: 325
Utgivningsdatum: 26 februari 2013
 
"Bono met his wife in high school," Park says.
"So did Jerry Lee Lewis," Eleanor answers.
"I’m not kidding," he says.
"You should be," she says, "we’re sixteen."
"What about Romeo and Juliet?"
"Shallow, confused, then dead."
''I love you," Park says.
"Wherefore art thou," Eleanor answers.
"I’m not kidding," he says.
"You should be."

Set over the course of one school year in 1986, ELEANOR AND PARK is the story of two star-crossed misfits – smart enough to know that first love almost never lasts, but brave and desperate enough to try. When Eleanor meets Park, you’ll remember your own first love – and just how hard it pulled you under.
 
HOLY CRAP VAD BRA DENNA BOK ÄR! Ja, caps var nödvändigt. Men seriöst, Eleanor & Park är en av de bästa böckerna jag någonsin läst. Den ligger precis brevid Pushing the Limits på listan över favorit-contemporary. Eleanor & Park handlar - precis som titeln avslöjar - om Eleanor & Park. Två High school elever som träffas en dag då Eleanor (ny i skolan och allt) ska ta en plats på bussen men uoptäcker att det är upptaget i princip överallt, Park säger att hon kan sitta brevid honom, och det är början på deras kärlekshistoria.
 
Eleanor & Park är så vacker, realistisk, hjärtvärmande, hjrätkrossande, härlig, underbar... Ja, listan är lång. Men det jag gillar mest är hur otroligt ärlig denna bok är och hur otroligt korrekt den kan beskriva känslan av att vara kär. Eleanor och Park är inte dina typiska huvudkaraktärer. Eleanor är en knubbig rödhårig tjej som klär sig i kill-kläder och har det jobbigt hemma, medan Park är en halv-koreansk kille med ett intresse för sereitidningar. Och herregud hur jag älskar dessa två! De har båda sina brister och det är det som gör dem till såna bra karakärer. De är intressanta och roliga att läsa om. Även Parks föräldrar tyckte jag mycket om. Även dem har sina brister men de är så otroligt välskrivna. Alla karaktärer hade verkligen sin egen personlighet.
 
Jag nämnde att denna bok är ärlig, och det är den. Det är ingen insta-love i denna bok. Park tycker att Eleanor är helknäpp till en början och vill allt annat än att sitta med henne på bussen, och Eleanor gillar inte Park till en början heller för den delen. Läsaren får ta del av hur allt sakta förändras. Hur de börjar märka saker om varandra, hur de börjar vilja vara med varandra. Vi får se hur det som började så dåligt till slut blir till kärlek. Jag kan knappt ens beskriva hur vacker denna bok är, hur detaljrik den är osv. Det är helt enkelt något ni får ta reda på själva.
 
Jag vill så gärna att ni bara läser denna bok, för ni kommer inte att ångra er. Den är så otroligt bra och jag skulle kunna snacka om den i all evighet. Slutet var lite abrubt, fast det sröde mig inte så speciellt mycket, och om jag inte hade suttit i bilen med min pappa vid tiden av utläsandet så hade jag med stor säkerhet storgrinat. Den är så fantastisk och jag rekommenderar den till alla.
 
                                                   Betyg: 5/5
 


Kommentarer
Miriam - Schitzo-Cookie

Önskade mig den som bokvänsbok, hoppas hoppas jag får den då! Verkar ju toppenbra!

2013-05-17 @ 18:52:08
URL: http://schitzo-cookie.blogspot.se/


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

aloveforbooks.blogg.se

En blogg för alla bokälskare!

RSS 2.0