Det där med Läs-A-Lot...

Heej! Long time, no see! Känns som jag inte har uppdaterat på en evighet, men  nu är jag tillbaka! Jobbandet är över och nu väntar 4 veckors ledighet! Är så skönt attv varken ha något jobb eller skolarbete att göra! Så alla vet väl säkert om detta Läs-A-Lot som Anna och Emelie håller i just nu, 30/6-6/7 om jag inte minns fel... I alla fall, detta är som ett slags läsmarathon som pågår under en vecka. Har sett massvis med inlägg om vad folk ska läsa osv. Och jag vill så gärna vara, men detta var ej en bra vecka för mig. Visst, jag är ledig och så, men jag har en massa andra planer med kompisarna så läsningen kommer ej att vara prio 1. Jag kör hellre ett läsmarathon när jag känner att jag verkligen kommer kunna fokusera på läsandet under hela veckan. Det började ju även igår, och då var jag borta, occh jag vill verkligen kunna starta läsandet vid 12-slaget och ladda upp med godis och sånt. Detta kunde jag ju inte göra vilket känns tråkigt. Så ja... jag har i alla fall bestämt mig för att köra ett read-athon, fast nästa vecka istället. Jag tänker inte göra värsta grejen av det, men tyckte att det kanske var kul för er att veta ändå? Då kanske jag även har fått hem de flesta av mina beställda böcker. Så ja...  med detta inlägg så säger jag att: nej, jag kommer inte delta i Läs-A-Lot, men ett läsmarathon ska jag ändå ha!
 
Jag önskar lycka till, till er som deltar i Läs-A-Lot, hoppas ni får många böcker lästa! :)

Cover reveals: Into the Still Blue & Split Second

Nyss har 2 nya omslag släppts! Först ut är omslaget för Into the Still Blue (Under the Never Sky #3) och det ser ut så här:
 
 
 
 
 
Jag är så glad att de har behållit samma omslagsdesign som för resten av böckerna, gillar verkligen detta omslag men det är inte min favorit ur serien.
 
 
Sen har vi omslaget för Split Second, uppföljaren till Pivot Point, som jag har hemma men inte har läst ännu.
 
 
 
 
Åhh det här omslaget är så himla fint! Älskar det! Och yaay, samma omslagsdesign!
 
 
Vad tycker ni om omslagen?

Dare You To - Katie McGarry

 
Titel: Dare You To
Författare: Katie McGarry
Serie: Pushing the Limits #2
Sidantal: 462
Utgivnigsdatum: 28 maj 2013
 
If anyone knew the truth about Beth Risk's home life, they'd send her mother to jail and seventeen-year-old Beth who knows where. So she protects her mom at all costs. Until the day her uncle swoops in and forces Beth to choose between her mom's freedom and her own happiness. That's how Beth finds herself living with an aunt who doesn't want her and going to a school that doesn't understand her. At all. Except for the one guy who shouldn't get her, but does....

Ryan Stone is the town golden boy, a popular baseball star jock-with secrets he can't tell anyone. Not even the friends he shares everything with, including the constant dares to do crazy things. The craziest? Asking out the Skater girl who couldn't be less interested in him.

But what begins as a dare becomes an intense attraction neither Ryan nor Beth expected. Suddenly, the boy with the flawless image risks his dreams-and his life-for the girl he loves, and the girl who won't let anyone get too close is daring herself to want it all....
 
Ni som läste min recension av Pushing the Limits vet att det är min favorit contemporary-bok någonsin. Så även fast att Beth inte var min favoritkaraktär i Pushing the Limits så var jag ändå självklarttvungen att läsa hennes berättelse, Och det är jag glad att jag gjorde, för denna bok är helt otrolig.
 
Jag tillhör nog de som trodde att Isaiah och Beth skulle bli ihop, så jag var väldigt förvånad när jag såg att kärleksintresset i denna bok var Ryan. Även fast att jag älskar Isaiah och Beth tillsammans så kändes Beth och Ryan mer rätt som par på något sätt. Med Ryan så kunde verkligen Beth utvecklas mer som person.
 
Beth är ingen person som är lätt att gilla hela tiden, men man sypatiserar ändå med henne. Hon kommer med sina kommentarer om Echo och är allmänt otrevlig lite då och då, men jag kan tycka att det bara känns realistiskt. För efter allt som Beth har gått igenom så är det klart att hon är som hon är. Jag gillade att se henne växa under bokens gång. Ryan älskade jag helt ärligt. Han var snäll och gullig samtidigt som han hade sina egna problem i livet. Det jag gillar med Katie McGarry är att hon alltid ger sina karaktärer sådant djup.
 
Jag älskade även sidkaraktärerna och tyckte att det var så roligt att Noah och Echo var med lite också. Jag tyckte så himla synd om Isaiah och tror att jag kommer att älska Dare You To ännu mer efter att jag har läst Crash Into You och jag vet att allt slutar bra för honom också.
 
Jag älskade Dare You To. Inte lika mycket som Pushing the Limits dock. Det var jättekul att läsa om Ryan och Beth, de är så söta tillsammans. Spårket i denna bok är så vackert så och jag kan säga helt ärligt att jag kommer att läsa ALLT som Katie McGarry skriver. Jag rekommenderar dessa böcker så himla mycket, läs dem!
 
                                                                     Betyg: 5/5

Book Haul

Hej hej! Jag vet att jag redan har berättat och visat vilka böcker som jag har beställt, men jag tänkte ändå ta och visa upp dem så ni får se hur de ser ut i verkligheten ;)
 
 
 
 
 
 
 
 
Goddess - Josephine Angelini: Tredje och sista boken i Starcrossed - trilogin. Har redan läst denna och älskade den såklart. Ett riktigt bra slut till en av mina favoritserier.
 
Dare You To - Katie McGarry: En companion/uppföljare till Pushing the Limits. Har läst denna också och herregud vad bra den var! Recension kommer.
 
Kiss of Frost - Jennifer Estep: Även denna har jag läst. Det är uppföljaren till Touch of Frost. Denna bok var galet bra och jag behöver Dark Frost nu.
 
Amy & Roger's Epic Detour - Morgan Matson: Har inte läst denna än, men är jättetaggad för att göra det. En road trip bok passar super såhär i sommartider.
 
 
 
 
 
The 5th Wave - Rick Yancey: Och så kunde jag verkligen inte stå emot att köpa denna. De flesta som har läst den älskar den och handlingen lät så bra så jag var helt enkelt tvungen att ha den. Har redan börjat läsa den och har kommit ungefär 70 sidor, den är otroligt awesome och jag hoppas att den kommer bli en ny favoritbok.
 
 
Det var allt för denna gång, ha en fortsatt trevlig dag!
 
 

Udda Verklighet - Nene Ormes

 
Titel: Udda Verklighet
Författare: Nene Ormes
Serie: Udda Verklighet #1
Sidantal: 254
Utgivningsdatum: 27 maj 2010
 
TACK STYXX FANTASY FÖR RECENSIONSEXEMPLARET!
 

I en dröm ser Udda  en kvinna som flyr för sitt liv i spårområdet vid Malmö Central. I jakten efter sanningen bakom drömmen försvinner Uddas vän Daniel spårlöst och när Udda tvingar sig ner i gångarna under spårområdet för att leta efter honom hittar hon en annan verklighet, långt ifrån det vardagliga livet i Malmö. Här finns de Sära - hamnskiftare, gudinnor, orakel  och annat - rivaliserande grupper som är mycket, mycket angelägna om att vinna över henne till sin sida. Uddas gåva att sanndrömma att hon är andra människor och veta vad de tänker är ett hot men lika mycket en möjlighet att kunna påverka framtiden.

I en dröm ser hon Daniel i händerna på en sadistisk varelse som förtär människors minnen som livselixir. Med hjälp av sin nye vän Hemming färdas hon genom rum och tidsepoker hon inte anade fanns för att hitta ett sätt att rädda Daniel medan han fortfarande är i livet.

Udda verklighet är något så ovanligt som en svensk urban fantasy. Här lever Sära, mitt ­ibland de Ordinära, med sitt eget rättsystem, interna stridigheter och med det ständiga hotet att bli upptäckt.

Udda Verklighet fick jag som recensionsexemplar för ett tag sedan och sen dess har den stått i bokhyllan och bara samlat damm. Men i brist på annat som jag ville läsa så kände jag att nu är det dags - nu ska den läsas. Udda Verklighet är definitivt inte en dålig bok, men den kunde ha varit så mycket mer och den lämnade mig inte speciellt imponerad. Det kändes som en sådan bok som är lagom underhållande i stunden men som man sedan helt glömmer bort.

Udda, våran huvudkaraktär fastnade jag aldrig riktigt för, och tyvärr så blev det samma sak med de andra karatärerna. Att de kallades "sära" kändes för mig bara konstigt. Handlingen var okej, men jag blev aldrig riktigt fäst vid den heller. De första 150 sidorna kändes ganska långtråkiga. Men i slutet så hade jag fått ett större intresse för handlingen och jag fann mig att verkligen vilja veta vad som skulle hända.

Det låter som att jag inte gillade den alls, vilket inte stämmer. Vissa stunder var den bra, och fast att den kunde bli lite långtråkig så läste jag ändå ut den på 1 dag. Kommer jag att läsa fortsättningen? Jag tror faktiskt det. Jag vill nog ändå veta vad som kommer hända med Udda och Hemming och resten av gänget.

                                                                  Betyg: 2.5/5

Update

Hej hej! Ville bara be om ursäkt för att uppdateringen är lite kass atm. Jag jobbar ganska mycket just nu och känner mig väldigt utmattad. På onsdag har jag dock skolavslutning och efter det har jag 3 lediga dagar från jobbet och då ska jag se till för att få upp några inlägg. Som jag nämnde i min månadssammanfattning så är juni en ganska jobbig månad för mig. Jag kommer varken hinna läsa eller uppdatera speciellt mycket. Men i juli drar det igång igen på riktigt. Så ha tålamod.
 
Jag läste nyss ut Goddess, som jag självklart älskade. Och jag har ynka 60 sidor kvar i Dare You To, som jag avgudar. Den ska läsas ut ikväll och sen direkt efteråt ska jag börja på en ny bok, vilken det blir har jag inte bestämt ännu. Jag kan även nämna att jag beställde (correction: min mamma beställde) hem The 5th Wave som jag i princip bara har hört bra saker om, ska bli jättekul att få se om den lever upp till all hype.
 
Ha en trevlig kväll allihopa!
 

Cover reveal - Crash Into You

Omslaget för Katie McGarrys Crash Into You har släppts. Crash Into You är en companion/uppföljare till Pushing the Limits och Dare You To, och kommer enligt Goodreads att släppas 26 november 2013, redan i år alltså! Jag är i alla fall supertaggad för att få läsa Isaiahs bok. Här är omslaget och handlingen.  
 
 
 
 
 
From acclaimed author Katie McGarry comes an explosive new tale of a good girl with a reckless streak, a street-smart guy with nothing to lose, and a romance forged in the fast lane The girl with straight As, designer clothes and the perfect life-that's who people expect Rachel Young to be. So the private-school junior keeps secrets from her wealthy parents and overbearing brothers...and she's just added two more to the list. One involves racing strangers down dark country roads in her Mustang GT. The other? Seventeen-year-old Isaiah Walker-a guy she has no business even talking to. But when the foster kid with the tattoos and intense gray eyes comes to her rescue, she can't get him out of her mind.

Isaiah has secrets, too. About where he lives, and how he really feels about Rachel. The last thing he needs is to get tangled up with a rich girl who wants to slum it on the south side for kicks-no matter how angelic she might look.

But when their shared love of street racing puts both their lives in jeopardy, they have six weeks to come up with a way out. Six weeks to discover just how far they'll go to save each other. 
 
 
 
Gillar verkligen omslaget, men det var verkligen inte så där jag hade föreställt mig Isaiah, han ser ganska gammal ut. Men jag älskar allt det röda och tycker mycket om det ändå. Vad tycker ni?
 

Sommarläsning

Jag blev taggad av fina Petra att göra denna enkät, så here we go...
 
 
 
1. Vilka 5 böcker bara MÅSTE hinna läsas i sommar?
 
I sommar vill jag verkligen hinna läsa en massa gulliga och romantiska contemporary böcker. Amy & Roger's Epic Detour är jag så enormt taggad för att läsa. Jellicoe Road hann jag inte med under Thailand resan i februari så den ska läsas. The Summer I Became a Nerd och Deadly Cool verkar riktigt underhållande så de vill jag verkligen ta tag i. Sen vill jag även läsa Rules of Attraction eftersom att Perfect Chemistry var helt otrolig.
 
 
2. Vilken bok är du egentligen inte så sugen på men känner att det är dags att ta tag i?
 
Finns verkligen jättemånga som jag känner så med. Fast Pride & Prejudice är nog högst upp på listan.
 
3. Var är bästa stället att läsa i sommar?
 
Ute såklart! På altanen eller hammocken, det är helt perfekt!
 
4. Handen på hjärtat, var tror du att du faktiskt kommer läsa i sommar?
 
Tror nog att jag kommer att läsa ganska mycket utomhus, men om värmen blir för mycket (vilken den ofta blir) så kommer jag att sätta mig inne i soffan istället.
 
5. Vilken bok tror du kommer bli sommarens bästa?
 
Antingen Dare You To, Amy & Roger's Epic Detour eller The 5th Wave, som ska läsas under sommarlovet någon gång.
 
6. Vilken bok borde ALLA läsa i sommar?
 
Speechless av Hannah Harrington, så otroligt, otroligt bra.
 
7. Strand eller hängmatta?
 
Helt klart hängmatta.
 
8. Deckare eller roman?
 
Roman.
 
9. Favoritgenre?
 
Contemporary.
 
 
10. Tagga 3 andra:
 
Eftersom att alla typ har gjort denna så taggar jag alla som inte har gjort den!
 
 
 

Cover reveals: Being Sloane Jacobs & Infinite

Nyligen har 2 nya omslag på 2 efterrlängtade böcker släppts. Först ut är Being Sloane Jacobs av Lauren Morril. Jag läste Laurens debutbok Meant to Be i vintras och tyckte om den riktigt mycket. Så det ska bli jättekul att läsa hennes nästa verk. Här är i alla fall omslaget:
 
 
 
Älskar detta omslag och gillar hur det har samma slags stil som Meant to Be, här är handlingen för er som inte vet
 
Meet Sloane Emily Jacobs: a seriously stressed-out figure-skater from Washington, D.C., who choked during junior nationals and isn’t sure she’s ready for a comeback. What she does know is that she’d give anything to escape the mass of misery that is her life.

Now meet Sloane Devon Jacobs, a spunky ice hockey player from Philly who’s been suspended from her team for too many aggressive hip checks. Her punishment? Hockey camp, now, when she’s playing the worst she’s ever played. If she messes up? Her life will be over.

When the two Sloanes meet by chance in Montreal and decide to trade places for the summer, each girl thinks she’s the lucky one: no strangers to judge or laugh at Sloane Emily, no scouts expecting Sloane Devon to be a hero. But it didn’t occur to Sloane E. that while avoiding sequins and axels she might meet a hockey hottie—and Sloane D. never expected to run into a familiar (and very good-looking) face from home. It’s not long before the Sloanes discover that convincing people you’re someone else might be more difficult than being yourself.(
 
 
Och sen har vi omslaget för Infinite, den tredje delen i Incarnate trilogin som släpptes idag:
 
 
 
 
Även fast Incarnate omslaget är min favorit så tycker jag att detta är jättefint. Och jag är jättelycklig över att de har behållt omslagsdesignen för alla tre böcker. 
 
 
 
 

Sammanfattning - Maj 2013

 
Antal lästa böcker: 12
 
Lästa böcker:
 • Touch of Frost (Mythos Academy #1) - Jennifer Estep
 • First Frost (Mythos Academy #0.5)- Jennifer Estep
 • The Elite (The Selection #2) - Kiera Cass
 • One Day More (Life After Theft #0.5) - Aprilynne Pike
 • Pushing the Limits (Pushing the Limits #1) - Katie McGarry
 • Eleanor & Park - Rainbow Rowell
 • Only Väg is Upp - Emmy Abrahamsson
 • Unbreakable (Unraveling #2) - Elizabeth Norris
 • Life After Theft - Aprilynne Pike
 • Speechless - Hannah Harrington
 • Silence (Hush Hush #3) - Becca Fitzpatrick
 • Destroy Me (Shatter Me #2) - Tahereh Mafi
 
Bästa boken: Åh vad svårt att välja, det står mellan Eleanor & Park och Speechless, de är både så otroligt bra och jag tycker verkligen att ni ska läsa både de böckerna. Pushing the Limits är såklart också så otroligt bra, men jag röknar inte omläsningar.
 
Sämsta boken: Jag skulle sagt Silence men det var en omläsning så det går inte. Men annars så tyckte jag varken att novellerna First Frost eller Destroy Me var så där jättebra, den enda novellen som jag faktiskt verkligen gillade var One Day More.
 
Största överraskning: Touch of Frost var superbra verkligen, älskade den, och jag trodde att jag skullle gilla den men inte så mycket som jag gjorde.
 
Största besvikelse: The Elite, jag tyckte helt klart att den var sämre än den första boken. Den var fortfarande bra, men America störde jag mig på¨rätt så mycket.
 
Sammanfattning av månad: Denna månad har varit ganska stressig, så läsningen har hamnat lite längre ner på listan för saker jag måste prioritera. Men jag är ändå rätt nöjd faktiskt.
 
Planer inför nästa månad: Igår så gjorde jag klart det sista skolarbetet så nu blir det inte mer sånt på ett tag. Och juni betyder bara en sak: Sommarlov. Men jag jobbar väldigt mycket i juni, för att sedan vara ledig hela juli, så jag har inte så höga förhoppningar inför denna månad. Men Goddess, Dare You To och Finale ska bli lästa i alla fall.
 
Antal lästa böcker i år: 69
 
Hur gick det för er läsning i maj? Kan ni fatta att det redan är juni, helt sjukt.

aloveforbooks.blogg.se

En blogg för alla bokälskare!

RSS 2.0