The Distance Between Us - Kasie West

 
Titel: The Distance Between Us
Författare: Kasie West
Serie: -
Sidantal: 312
Utgivningsdatum: 2 juli 2013
 
Seventeen-year-old Caymen Meyers studies the rich like her own personal science experiment, and after years of observation she’s pretty sure they’re only good for one thing—spending money on useless stuff, like the porcelain dolls in her mother’s shop.

So when Xander Spence walks into the store to pick up a doll for his grandmother, it only takes one glance for Caymen to figure out he’s oozing rich. Despite his charming ways and that he’s one of the first people who actually gets her, she’s smart enough to know his interest won’t last. Because if there’s one thing she’s learned from her mother’s warnings, it’s that the rich have a short attention span. But Xander keeps coming around, despite her best efforts to scare him off. And much to her dismay, she's beginning to enjoy his company.

She knows her mom can’t find out—she wouldn’t approve. She’d much rather Caymen hang out with the local rocker who hasn’t been raised by money. But just when Xander’s attention and loyalty are about to convince Caymen that being rich isn’t a character flaw, she finds out that money is a much bigger part of their relationship than she’d ever realized. And that Xander’s not the only one she should’ve been worried about.
 
Jag skulle helt ärligt kunna skriva en hel uppsats om hur bra denna bok är, hur mycket jag älskade den, hur mycket jag önskade att den inte skulle ta slut, men jag ska hållla denna recension kort eftersom att jag skulle kunna babbla på hur länge som helst.
 
The Distance Between Us är urgullig. Verkligen hur jäkla söt som helst. Som handlingen säger så är det en romans mellan en fattig tjej och en rik kille, men det var mycket mer än så. Caymen är hur sarkastisk som helst, och jag älskar det. Hon var en karatär som jag älskade att följa, likaså med Xander. Dom är grymma som enskilda karaktärer och ännu mer awesome tillsammans! De finns så söta scener mellan dem som typ fick mig att smälta. Sidkaraktärerna var också riktigt bra skrivna.
 
Är man en contemporary-älskare som jag själv så tror jag verkligen att man kommer gilla denna. För mig kan detta nog lätt vara månadens bästa bok, och definitivt en av årets bästa. Jag älskar Kasie West, och kan säga att nu efter att ha läst både Pivot Point och The Distance Between Us och älskat båda två, att jag kommer läsa vad hon än skriver härnäst. Läs, läs, läs för den är så underbar.
 
                                                                         Betyg: 5/5

READ-A-THON #7 + WRAP-UP

Läst idag: Ursäkta Att Man Vill Bli Lite Älskad - Johanna Thydell, 245 sidor, The Eternity Cure - Julie Kagawa, 28 sidor.
Lästa sidor: 273
Totalt lästa sidor: 4001
Böcker utlästa: 12
Läser just nu: The Eternity Cure
Om dagen: Vill läsa supermycket nu på sista dagen men tyvärr blev det inte så. Hade fullt upp i princip hela dagen förutom lite där på eftermiddagen så därför blev det så lite läst. Jag är dock supernöjd över hela veckans resultat. 4000 sidor är mycket mer än förväntat och hela 12 utlästa böcker blev det.
 
Vad tyckte jag om att ha read-a-thon? Jag tyckte att det verkligen var superkul att bara maraton-läsa under en hel vecka. Jag trodde att det skulle bli lite jobbigt men det blev det verkligen inte! Det var bara kul att kunna utmana sig själv och pressa sig själv att läsa mer än vad man brukar.
Böcker lästa:
 • The Statistical Probaility of Love at First Sight - Jennifer E. Smith
 • Of Poseidon - Anna Banks
 • Don't Judge a Girl by her Cover - Ally Carter
 • My Life Next Door - Huntley Fitzpatrick
 • The Distance Between Us - Kasie West
 • Amy & Roger's Epic Detour - Morgan Matson
 • Second Chance Summer - Morgan Matson
 • Deadly Cool - Gemma Halliday
 • Matched - Ally Condie
 • Forgive My Fins - Tera Lynn Childs
 • Sing Me To Sleep - Angela Morrison
 • Ursäkta Att Man Vill Bli Lite Älskad - Johanna Thydell

+ In Honor (124 sidor)

+ The Eternity Cure (28 sidor)

Mål från början: Läsa 2575 sidor, och läsa 8 böcker

 

 

 
 
 

READ-A-THON #6

Läst idag: Forgive My Fins - Tera Lynn Childs, 223 sidor, Sing Me To Sleep - Angela Morrison, 301 sidor.
Antal lästa sidor: 524
Totalt lästa sidor: 3728
Böcker utlästa: 11
Läser just nu: Ingen bok just nu
Om dagen: Har inte hunnit läsa så mycket idag, men jag är fortfarande nöjd med de antalet sidor jag läste! Imorgon är det sista dagen av mitt Read-a-thon, och jag hoppas att kunna läsa 4000 sidor.
 
 

READ-A-THON #5

Läst idag: Deadly Cool - Gemma Halliday, 283 sidor, Matched - Ally Condie, 366 sidor, Forgive My Fins - Tera Lynn Childs, 70 sidor.
Antal lästa sidor: 719
Totalt lästa sidor: 3204
Böcker utlästa: 9
Läser just nu: Forgive My Fins
Om dagen: Jag avslutade Deadly Cool strax innan lunch, och började läsa Matched någon gång på eftermiddag. Den var lite seg att ta sig igenom så jag avlutade den inte förrän typ kl. 10 på kvällen. Nu precis innan midnatt klämde jag in några sidor ur Forgive My Fins, som jag älskar hitills. Imorgon är det näst sista dagen innan mitt read-a-thon är slut och jag har klarat mitt mål att läsa 2575 sidor och att läsa ut 8 böcker, så det är jag riktigt nöjd över!
 

READ-A-THON #4

Läst idag: Second Chance Summer - Morgan Matson, 448 sidor, Deadly Cool - Gemma Halliday, 20 sidor.
Antal lästa sidor: 468
Totalt lästa sidor: 2485
Böcker utlästa: 7
Läser just nu: Deadly Cool
Om dagen:  Idag har jag inte kunnat läsa något på kvällen så det har blivit lite mindre läst tyvärr, men jag är fortfarande nöjd. Har bara 90 sidor kvar från mitt mål på 2575 sidor, och har läst alla böcker som jag sa att jag skulle läsa (förutom In Honor då). Nu taggar jag dag 5 och hoppas på att få mycket läst då!

READ-A-THON #3

Läst idag: The Distance Between Us - Kasie West, 279 sidor, Amy & Roger's Epic Detour - Morgan Matson, 344 sidor, Second Chance Summer - Morgan Matson, 20 sidor.
Antal lästa sidor: 643
Totalt lästa sidor: 2017
Böcker utlästa: 6
Läser just nu: Second Chance Summer
Om dagen: Tycker att jag fick rätt så mycket läst trots att jag hade ganska fullt upp ett tag. Så jag är supernöjd trots att det inte var lika bra som gårdagens resultat. Jag började dagen med att läsa ut The Distance Between Us, och det tog till eftermiddagen att få den utläst. Sen på kvällen läste jag Amy & Roger's (...) och till sist hann jag klämma in några sidor ur Second Chance Summer innan tolvslaget. Får se om jag fortsätter läsa eller om jag går och lägger mig! Hörs imorgon!

READ-A-THON #2

Läst idag: Of Poseidon - Anna Banks, 124 sidor, Don't Judge a Girl By Her Cover - Ally Carter, 263 sidor, My Life Next Door - Huntley Fitzpatrick, 394 sidor, The Distance Between Us - Kasie West, 33 sidor
Antal lästa sidor: 814
Totalt lästa sidor: 1374
Böcker utlästa: 4
Läser just nu: The Distance Between Us
Om dagen: Idag gick ännu bättre än gårdagen, jag började morgonen med att läsa ut Of Poseidon. Efter lunch läste jag hela Don't Judge a Girl by Her Cover. Efter middagen började jag på My Life Next Door som jag hann läsa ut. Sedan läste jag 33 sidor ut The Distance Between Us innan jag inte orkade mer. En riktigt lyckad dag kan man ju säga! Vet ej hur mycket jag kommer hinna med imorgon, men hoppas på att få TDBU utläst och sedan börja på Amy and Roger's Epic Detour. Hörs imorgon!

READ-A-THON #1

Då var det slut på dag 1, och jag ska berätta hur det har gått! 
 
 
Läst idag: The Statistical Probability of Love at First Sight - Jennifer E. Smith, 236 sidor, In Honor - Jessi Kirby, 124 sidor, Of Poseidon - Anna Banks, 200 sidor. 
Antal lästa sidor: 560
Totalt lästa sidor: 560
Böcker utlästa: 1
Läser just nu: Of Poseidon
Om dagen: Dag 1 började super! Hann dock bara läsa ynka 40 sidor efter 00.01, var på tok för trött för att vara vaken längre. Det första jag gjorde efter frukost var att börja läsa igen. Jag kom ungefär till sida 170 i TSPoLaFS innan jag fick gäster och var tvungen att lägga ifrån mig boken. Vid 3 ungefär så läste jag lite mer och blev klar med boken och började på In Honor. Jag hade kommit till sida 124 när jag upptäckte att direkt efter sida 124 så kommer sida 159. Det fattades alltså en massa sidor ur boken. Jag som blir så störd på sånt skickade iväg ett argt mejl till Adlibris och klagade, men sen är det ju så att det var Pia som beställde boken därifrån när jag hade vunnit en tävling hos henne, så vi får se hur det blir med den saken. Hoppas på en nytt exemplar i alla fall. Så då gav jag upp den och började på Of Poseidon istället. Läste 50 sidor innan jag gick ut och träffade en kompis ett tag. Sen har jag spenderat resten av kvällen med den boken och hann till sida 200. Ja, sådär såg den dagen ut. Jag är supernöjd över antalet sidor jag hann med, jag känner mig verkligen supermotiverad för att läsa vilket är positivt. Nu går jag och lägger mig och taggar dag 2 och hoppas att jag hinner läsa ännu mer då jag verkligen inte ska göra någonting.

READ-A-THON

Heeej, om ni minns så skrev jag i ett tidigare inlägg om hur jag inte kunde delta i Läs-A-Lot men att jag skulle ta en egen vecka och läsa så mycket som möjligt. Så jag bestämde mig i alla fall för att köra veckan som kommer nu. Klockan 00.01 inatt börjar det och håller på ända tills söndagens slut. Jag kommer ladda upp med glass och en massa gott och sedan bara läsa så mycket jag orkar. Dessa är böckerna jag vill läsa under veckan:
 
 
 
 
Det är totalt 8 böcker, varav 7 är contemporary (Don't Judge a Girl By Her Cover räknas som contemporary va?) och 1 är en bok om sjöjungfruar. Så jag har inte direkt tagit mig an mål som "hyllvärmare", "tegelsten" eller "klassiker", utan jag har valt såna böcker som jag tror att jag kommer kunna ta mig igenom snabbt och som kommer vara intressanta och lätta att komma in i. Jag valde helt enkelt sommarböcker, sånt som jag känner mig sugen på. De målen som jag har är bara att ha roligt och att läsa så mycket som möjligt. Tillsammans är dessa böcker 2575 sidor, det blir cirka 368 sidor per dag. De ska väl kunna klaras av ändå?
 
Jag kommer i slutet av varje dag lägga upp ett inlägg om hur det gick med läsandet under dagen, och i slutet av veckan kommer även en sammanfattning av hela läs-maratonet. Nu ska jag ta och dra igång en bra film innan det blir dags för läsning, ha det så bra!
 

I'm back + Book Haul

Hej hej! Tänkte först och främst be om ursäkt för den dåliga uppdateringen. Datorn är fixad, men jag har bara inte känt för att skriva ett inlägg. Det är sommar, jag är ledig och just nu vill jag bara slappa och läsa osv. Att sitta vid datorn och blogga är inte direkt något jag har så stor lust att göra. Men nu har jag fått hem hela 11 böcker och det kändes som att det var dags att visa upp dem.
 
 
Vi kan väl börja med boken som jag vann från Petra : 
 
 
 
 
Of Poseidon - Anna Banks: Tack igen Petra! Har velat läsa denna ett tag nu, så ska bli kul att se om den är lika bra som den låter. Omslaget är också verkligen superfint!
 
 
 
Och nu över till resten av böckerna....
 
 
 
 
 
 
      
 
 
Siege and Storm - Leigh Bardugo: Uppföljaren till Shadow and Bone är detta. Jag gillade Shadow and Bone ganska mycket, även fast den inte riktigt nådde upp till mina förväntningar. Ska dock bli kul att se vad som händer i andra boken. Tror jag nästan kommer att läsa om första boken innan jag fortsätter serien.
 
School Spirits - Rachel Hawkins: Har redan läst denna och gillade den, dock var den inte lika bra som Hex Hall serien.
 
Dance of the Red Death - Bethany Griffin: Andra och sista boken i en serie/duology, där första boken heter Masque of the Red Death. Avgudade första boken så var jättetaggad för den här. Den var helt okej, men inte alls lika bra som dess föregångare.
 
My Life Next Door - Huntley Fitzpatrick: En bok som jag har varit intresserad av väldigt länge. Verkar som en perfekt sommarbok.
 
Second Chance Summer - Morgan Matson: Har inte läst Amy and Roger's Epic Detour ännu, men jag har den hemma. Fast jag bestämde mig ändå för att köpa hem hennes andra bok. Hoppas att jag kommer gilla båda böckerna!
 
The Statistical Probability of Love at First Sight - Jennifer E. Smith: Låter som en urgullig bok. är jättetaggad för att läsa denna!
 
 
    
 
Dark Frost - Jennifer Estep: Tredje boken i Mythos Academy serien, ska bli så, så kul att fortsätta serien!
 
The Distance Between Us - Kasie West: Gillade verkligen hennes andra bok Pivot Point, så är verkligen sugen på att läsa hennes contemporary-bok!
 
Soul Screamers Vol 1 & 2 - Rachel Vincent: Jag har redan My Soul to Take och My Soul to Save. Jag läste dem förra sommaren och gillade dem men forsatte aldrig serien av någon anledning. Sen är det ju så att My Soul to Take är lite kortare (i höjd) än My Soul to Save och det har blivit lite omslagsbyten och så under seriens gång. Dessa bind-ups matchar dock resten av böckerna och är i samma höjd. De innehåller My Soul to Lose, My Soul to Take, My Soul To Save, Reaper, My Soul To Keep och My Soul to Steal. Den tredje bind-upen kommer ut 30 juli och tillsammans med den sista boken, som bara kan köpas separat så kommer serien sedan vara komplett. Kände för att satsa på bind-upsen eftersom att man helt enkelt får mer på pengarna.
 
 
 
 
 
 
 
 
                               
 
 
 
 
 
 
 
 

Waiting on Wednesday - Alienated

Waiting on Wednesday startades av Jill på Breaking the Spine, och är till för att visa någon bok som man längtar efter.
 
 
 
 
 
Alienated - Melissa Landers (4 februari 2014)

Two years ago, the aliens made contact. Now Cara Sweeney is going to be sharing a bathroom with one of them. 

Handpicked to host the first-ever L’eihr exchange student, Cara thinks her future is set. Not only does she get a free ride to her dream college, she’ll have inside information about the mysterious L’eihrs that every journalist would kill for. Cara’s blog following is about to skyrocket.

Still, Cara isn’t sure what to think when she meets Aelyx. Humans and L’eihrs have nearly identical DNA, but cold, infuriatingly brilliant Aelyx couldn’t seem more alien. She’s certain about one thing, though: no human boy is this good-looking.

But when Cara's classmates get swept up by anti-L'eihr paranoia, Midtown High School suddenly isn't safe anymore. Threatening notes appear in Cara's locker, and a police officer has to escort her and Aelyx to class.

Cara finds support in the last person she expected. She realizes that Aelyx isn’t just her only friend; she's fallen hard for him. But Aelyx has been hiding the truth about the purpose of his exchange, and its potentially deadly consequences. Soon Cara will be in for the fight of her life—not just for herself and the boy she loves, but for the future of her planet

Kiss of Frost - Jennifer Estep

 
Titel: Kiss of Frost
Författare: Jennifer Estep
Serie: Mythos Academy #2
Sidantal: 337
Utgivningsdatum: 29 november 2011
 
HANDLINGEN KAN INNEHÅLLA SPOILERS DÅ DETTA ÄR ANDRA DELEN I EN SERIE!
 
I’m Gwen Frost, a second-year warrior-in-training at Mythos Acad­emy, and I have no idea how I’m going to sur­vive the rest of the semes­ter. One day, I’m get­ting schooled in sword­play by the guy who broke my heart—the drop-dead gor­geous Logan who slays me every time. Then, an invis­i­ble archer in the Library of Antiq­ui­ties decides to use me for tar­get prac­tice. And now, I find out that some­one at the acad­emy is really a Reaper bad guy who wants me dead. I’m afraid if I don’t learn how to live by the sword—with Logan’s help—I just might die by the sword...
 
Jag kan helt klart säga nu att jag är helt såld på denna serie. Den är rolig, beroendeframkallande och underhållande på alla sätt och vis. Första boken var awesome, andra boken är till och med bättre. 
 
Som jag sa i min recension på första boken så växer bara Gwen mer och mer i mina ögon. Det är lite av det här killen-kommer-in-i-sista-sekund-och-räddar-tjejen, men jag älskar det! Man tjatar ofta om när det kommer till böcker att man vill ha en stark kvinnlig huvudkaraktär som kan ta vara på sig själv. För ibland kan det ju bli jobbigt när en karaktär jämt ska lita på att andra ska se till att inget händer den. Det som skiljer Kiss of Frost från dessa är att Gwen verkligen försöker lära sig hur hon ska göra för att kunna skydda sig, och att hon även uppskattar den hjälp hon får av Logan istället för att gnälla över att "hon inte alls behövde hjälp, läget var helt under kontroll". 
 
Jag ångrar ännu en gång att jag inte beställde hem uppföljaren när jag köpte denna. För nu hände samma sak som förra gången. Jag behöver mer, var den enda tanken i mitt huvud under ett tag efter sista sidan hade vänts. Jag gav första boken 4.5/5 bara för att jag kände att böckerna kommer bli ännu bättre. Men jag finner ingen anledning till att inte ge denna full pott. För jag har ju inget att klaga på. Denna bok, denna serie, är underbar. Läs, läs, läs!
 
                                                              Betyg: 5/5
 
 

Sammanfattning - Juni 2013

 
Antal lästa böcker: 10
 
Lästa böcker:
 
 • Finale (Hush, Hush #4) -Becca Fitzpatrick
 • Crush (Crash #3) - Nicole Williams
 • Goddess (Starcrossed #3) - Josephine Angelini
 • Dare You To (Pushing the Limits #2) - Katie McGarry
 • Udda Verklighet (Udda Verklighet #1) - Nene Ormes 
 • Kiss of Frost (Mythos Academy #2) - Jennifer Estep
 • Opal (Lux #3) - Jennifer L. Armentrout
 • The 5th Wave (The Fifth Wave #1) - Rick Yancey
 • Pivot Point (Pivot Point #1) - Kasie West
 • As They Slip Away (Across the Universe #0.5) - Beth Revis
 
Bästa boken: Fanns mycket bra denna månad. The 5th Wave levde upp till all hype, Goddess var ett bra avslut till Starcrossed trilogin, Dare You To var en grym contemporary, Kiss of Frost var till och med bättre än sin föregångare, Pivot Point överraskade mig positivt och Opal fick mig att behöva Origin nu, nu, nu. Så ja, jag har ännu en gång problem med att välja månadens bästa.
 
Sämsta boken: Udda Verklighet måste det bli, tyvärr..
 
Största överraskningen: Verkligen Pivot Point, den var åh så bra! Hade förväntat mig att gilla den, men jag fullkomligt älskade den.
 
Största besvikelse: Ville att Finale skulle vara mer epic, istället kommer jag knappt ihåg någonting alls. Crush var inte så jättebra den heller.
 
Sammanfattning av månad: Jag är nöjd. Det blev en liten, liten lässvacka där ett tag, men annars så har läsningen gått bra!
 
Planer inför nästa månad: I juli ska det läsas som bara den. Har ett mål att läsa över 17 böcker i alla fall, det är mitt "rekord" som jag satte i juli förra året. Men vi får se hur det blir med det.
 
Antal lästa böcker i år: 79
 
 

aloveforbooks.blogg.se

En blogg för alla bokälskare!

RSS 2.0