Tävling!

Just nu pågår en tävling hos Anna , där man kan vinna boken Heart on a Chain, så kika in där!
 
Även Anna från Boktycke håller i en tävling där man kan vinna böcker från adlibris för upp till 200 kr.

Tag: Happy Bookaholic

Jag har blivit taggad av Petra , vilket verkligen var superkul! Tack tack :)
 
 
1. Vad älskar du med att köpa nya böcker?
ALLT! Älskar hur man kan sitta i typ timmar och planera vilka man ska köpa, hur man längtar så otroligt mycket efter att böckerna ska komma. Och sen att sedan få hem böckerna och bara öppna upp paketen och bara typ sitta och stirra på dem i en mindre evighet för att de är så fina. Känslan av att få hem nya böcker är bäst. 
 
2. Hur ofta köper du böcker?
För ofta har det känts som på senare tiden. Köper fler än vad jag borde egentligen.
 
3. Fysisk bokaffär eller bokhandlar online - vad föredrar du?
Jag älskar SF Bokhandeln. Jag älskar att gå runt där mellan hyllorna och kolla på deras enorma utbud av engelska YA-böcker. Men även fast det är grymt att gå i en fysisk bokaffär så föredrar jag att handla online. De har alltid större utbud och det är väldigt mycket billigare oftast.
 
4. Har du någon favorit bokaffär?
SF bokhandeln! Dit drar jag varenda gång jag är i Stockholm, älskar det stället alltså!
 
5. Brukar du förbeställa böcker?
Yes, det brukar jag! Har precis förbeställt en massa böcker och längtar verkligen tills de kommer!
 
6. Har du en månadsbudget för bokinköp, som du inte får överskrida?
Nej, jag har inte det, trots att jag verkligen borde ha det! Brukar typ varje månad säga till mig själv att typ inte handla böcker för mer än ungefär 500 kr, men det slutar alltid med att jag har köpt upp hela månadspengen!
 
7. Bokköpsstopp - är det något för dig?
Nej, det är nog inte det. Försökte att ha ett köpstopp för ett tag sedan, men det gick åt helvete. Ska dock göra ett nytt försök någon gång tror jag.
 
8. Hur stor är din bokönskelista?
Grymt stor.
 
9. Vilka tre böcker (från din önskelista eller förbeställningslista) vill du äga NU?
1. Requiem - Lauren Oliver
2. Asunder - Jodi Meadows
3. Clockwork Princess - Cassandra Clare
 
10. Vem taggar du vidare?
Tänker ta och tagga alla som vill göra denna tag!

Några nya böcker

 
Hej! Tänkte ta och visa er de böcker som jag fått hem under de senaste 2 veckorna.
 
 
 
     
 
Shades of Earth  - Beth Revis: Yaaaay, äntligen! Har längtat jättelänge på att få läsa sista delen i Across the Univers trilogin, denna ska läsas direkt när jag är klar med den boken som jag läser just nu. Tyvärr så har de ändrat stil på omslagen, och jag tycker att de är grymt fula. Men spelar roll, det är innehållet som räknas.
 
Daughter of Smoke and Bone - Laini Taylor: Köpte denna för att den var ganska så billig på BookDepository just då. Den brukar vanligtvis kosta typ 19 dollar, men jag fick den för runt 13 dollar. Är i alla fall riktigt taggad för att läsa denna. Vet inte riktigt vad den handlar om, men jag har hört en massa bra saker om den.
 
 
             
 
 
Beautiful Darkness - Kami Garcia & Margaret Stohl: Älskade Beautiful Creatures, och det ska bli jättekul att läsa uppföljaren!
 
Through the Ever Night - Veronica Rossi: Som ni kanske vet så fick jag först hem en trasig Through the Ever Night. Men efter att ha mejlat BookDepository så skickade de omedelbart hem en ny bok och det tog bara några få dagar innan jag fick hem den. Riktigt bra service måste jag säga. Läser denna just nu och den är riktigt bra. Kommer förhoppningsvis att läsa ut den ikväll.
 
This Lullaby - Sarah Dessen: De 3 paperback-böckerna är från min mamma, och de ska tas med när jag åker till Thailand nästa månad. Har läst Dessens The Truth About Forever och gillade den starkt. Så nu vill jag läsa mer av henne. Valde typ bara This Lullaby på måfå, och har inte helt koll på handlingen, men det bli säkert bra!
 
Unraveling Isobel - Eileen Cook: Har varit sugen på att läsa denna bok jättelänge nu, och eftersom att paperbacken har släppts i ett nytt (mycket finare) omslag så var jag bara tvungen att ha den. Handlar om en tjej som flyttar in hos sin mammas nya man och hans son, och så börjar hon typ se spöken i huset. Låter sådär rolig och gullig. Om jag gillar denna så tänker jag definitvt köpa hem Eileen Cooks andra böcker.
 
Pride and Prejudice - Jane Austen: Årets första klassiker! Wohoo! Har velat läsa denna huuuur länge som helst, och nu äntligen ska jag göra det. Har hört att denna ska vara grymt bra, och jag älskar just denna utgåva av boken.
 
 
Det där var allt för denna book haul, men vänta er en till snart! Har några förhandsbeställningar och andra små böcker som förhoppningsvis snart kommer hamna i brevlådan. Har ni läst/vill läsa någon av böckerna?
 
 
 
              
 
 
 
 

The Darkest Minds - Alexandra Bracken

Titel: The Darkest Minds
Författare: Alexandra Bracken
Sidantal: 496
Utivningsdatum: 18 december 2012
 
When Ruby woke up on her tenth birthday, something about her had changed. Something alarming enough to make her parents lock her in the garage and call the police. Something that gets her sent to Thurmond, a brutal government “rehabilitation camp.” She might have survived the mysterious disease that’s killed most of America’s children, but she and the others have emerged with something far worse: frightening abilities they cannot control.

Now sixteen, Ruby is one of the dangerous ones.

When the truth comes out, Ruby barely escapes Thurmond with her life. Now she’s on the run, desperate to find the one safe haven left for kids like her—East River. She joins a group of kids who escaped their own camp.  Liam, their brave leader, is falling hard for Ruby. But no matter how much she aches for him, Ruby can’t risk getting close. Not after what happened to her parents.

When they arrive at East River, nothing is as it seems, least of all its mysterious leader. But there are other forces at work, people who will stop at nothing to use Ruby in their fight against the government. Ruby will be faced with a terrible choice, one that may mean giving up her only chance at a life worth living.
 
The Darkest Minds köpte jag direkt när den släpptes och läste ut den ungefär direkt när jag hade fått hem den. Den gjorde mig inte besviken! Det som överraskade mig mest var hur realistisk denna dystopi kändes till skillnad från många andra. Idén med att de tar barn och låser in dem i läger kändes som nåt som kunde hända på riktigt.
 
Takten tyckte jag var riktigt bra. Förutom några spännande saker här och var så kändes takten väldigt jämn, vilket gjorde att jag lärde känna karaktärerna mer och fick mer kunskap om världen som Ruby lever i. The Darkest Minds är en otroligt mörk bok. Att få läsa om vad regeringen gör mot barnen fick tårarna komma fram. Den mörka tonen i boken gillade jag starkt! Jag älskade Rubys berättarröst. Mest för att det var så mycket som man inte visste om henne från bokens början. Man får reda på hennes förflutna och sånt ju längre in i boken man kommer. Sen har vi Liam, som jag älskade så otroligt mycket! Han var så himla gullig och söt. Men den karaktär som var mest intressant enligt mig var Chubs. Jag älskade att få lära känna hans karaktär. Även Zu var en grym karaktär.
 
Romansen i denna bok tar definitivt inte över boken. Man märker ganska snabbt att det finns potential, men det är inte förrän mot slutet som det verkligen blir något av det. Jag fann det uppfriskande med en bok som fokuserade mer på själva handlingen och inte kärleks aspekten i det hela. Jag älskade The Darkest Minds och rekommenderar den till alla som gillar dystopier. Det är definitivt en bok som man har kvar i tankarna långt efter att man har läst ut den. Jag älskar hur boken är skriven, det är så otroligt vackert. Om jag läste om boken så skulle den nog definitvt få högsta betyg, men nu når den inte riktigt dit. Fatta mig inte fel, jag älskade The Darkest Minds men det fanns tillfällen då jag inte riktigt hängde med, vilket blev ett litet störningsmoment. Det kommer säkert vissa att älska, att man inte vet alltid vet vad som försigår. Och visst, mestadels tyckte jag också om det, men jag kunde inte undgå att bli lite uttråkad när jag inte visste vad som höll på att hända.
 
 
                                                      Betyg: 4.5/5
 
 
                                                     
 

Blir så sur. . .

. . . när sånt här händer. Idag fick jag äntligen hem Through the Ever Night, den efterlängtade uppföljaren till Under the Never Sky. Saken var att skyddsomslaget var jättefult och trasigt. Den ser verkligen jätteful ut, och jag vill absolut ha en ny, icke-trasig, bok. Får väl skicka tillbaka boken och be dem skicka en ny. Vill så gärna läsa den och orkar inte vänta på en ny, men jaja, what can you do?
 
Annars då? Jag läste ut hela Hex Hall igår och, herrgud vad bra den var! Håller just nu på att läsa om Article 5, men sen blir det att läsa Demonglass. Hade förväntat mig att Hex Hall skulle vara bra,men den var fantstisk, helt ärligt! Tänkte också bara be om ursäkt i förväg för att jag kanske blir lite frånvarande under de kommande dagarna. Har ett ganska så stort prov snart, och måste lägga mer tid åt pluggandet. Recensioner på The Darkest Minds och Warm Bodies kommer så snart jag har tid. Har även fått hem några nya böcker på den senaste tiden, men de visar jag upp någon annan dag.
 
Nu när jag ändå tog upp ämnet, har det hänt att ni har fått hem skadade böcker?

Timeless - Alexandra Monir

 
Titel: Timeless
Författare: Alexandra Monir
Sidantal: 304
Utgivningsdatum: 11 januari 2011
 
When tragedy strikes Michele Windsor’s world, she is forced to uproot her life and move across the country to New York City, to live with the wealthy, aristocratic grandparents she’s never met. In their old Fifth Avenue mansion filled with a century’s worth of family secrets, Michele discovers a diary that hurtles her back in time to the year 1910. There, in the midst of the glamorous Gilded Age, Michele meets the young man with striking blue eyes who has haunted her dreams all her life – a man she always wished was real, but never imagined could actually exist. And she finds herself falling for him, into an otherworldly, time-crossed romance.

Michele is soon leading a double life, struggling to balance her contemporary high school world with her escapes into the past. But when she stumbles upon a terrible discovery, she is propelled on a race through history to save the boy she loves – a quest that will determine the fate of both of their lives.
 
Jag ska hålla denna recension så kort som möjligt. Mest för att jag inte har så mycket att säga om boken. Det var en okej läsning. Inte speciellt bra, inte speciellt dålig. Bara okej, helt enkelt. Jag ville verkligen älska Timeless, för jag har sett flera recensioner där folk har sagt att denna bok är jättebra.
 
Jag kände inte att det fanns något djup i varken historien eller karaktärerna. Det kändes som att karaktärerna inte hade sin egen personligheter, och de var väldigt lätta att glömma. Sanningen är att jag inte kommer ihåg mycket av berättelsen, fastän att det var för bara någon månad sedan som jag läste den. Mellan Philip och Michele var det för mycket insta-love för min smak. Efter att ha träffat varandra en gång, så är de helt störtförälskade och skulle inte kunna leva utan varandra. Det känns inte så realistiskt. Språket var okej, men jag hade väntat mig mer.
 
Nu låter det som att jag bara har negativa saker att säga, men så är det inte. Boken var underhållande nog att få mig att läsa den på väldigt kort tid, och även fast att jag inte kommer ihåg boken så bra, så tyckte jag ändå att handlingen var bra och intressant. Jag kommer läsa uppföljaren: Timekeeper, men inte än på ett tag. Jag tyckte inte att Timeless var så jättebra, men gillar ni tidsresor så kanske ni ska ge den en chans. Ni kanske kommer att gilla den mer än vad jag gjorde.
 
 
                                                            Betyg: 2.5/5

Book Haul!

Hallå! På onsdag börjar skolan igen, och det känns urtrist att jullovet närmar sitt slut. Jullovet går alltid så snabbt känns det som. Men nu tänkte jag i alla fall ta och visa er de böcker som jag fick på julafton och de som jag beställde under lovet.
 
 
         
 
 
The Complete Hush Hush Saga - Becca Fitzpatrick: Tror att jag i ett annat inlägg nämnde att jag var sugen på att köpa just denna box. Har läst de första 3 böckerna, och har dem i olika format. Så nu när jag hade pengar så passade jag på att köpa alla i indundet. De är jättefina och jag har planerat att läsa om böckerna innan jag läser Finale.
 
 
          
 
The Darkest Minds - Alexandra Bracken: Denna låter så grymt bra! Är så sjukt taggad för att läsa denna!
 
Beautiful Creautures - Kami Garcia & Margaret Stohl: Har redan läst denna, och oj vad bra den är! Den mötte verkligen alla mina förväntningar. Ser väldigt mycket fram emot filmen.
 
Meant To Be - Lauren Morrill: Har läst denna också, och gillade den riktigt mycket. Älskar omslaget, så himla fint.
 
The Diviners - Libba Bray: Hell yeah! Ska bli så himla kul att läsa denna. The Diviners låter riktigt, riktigt bra! Boken i sig var ganska dyr, men den är så himla fin så jag bara behövde köpa just den inbundna utgåvan. Även utan dust jacket är den jättefin.
 
 
 
    
 
 
Warm Bodies - Isaac Marion: Har faktiskt hunnit läsa denna också, och det är helt klart en av mina nya favoritböcker. Älskade, älskade, älskade den! Förhoppningsvis så kommer en recension snart.
 
Gravity - Melissa West: Det här var lite av ett impulsköp, hade inte planerat att köpa den, men när jag sedan kollade igenom vill-läsa-listan så tog jag och beställde den här. Har inte stenkoll på handlingen, men den innehåller aliens så förhoppningsvis så blir det awesome! Älskar omslaget, det är riktigt snyggt!
 
The Iron Legends - Julie Kagawa: Äntligen har jag köpt den! Läste ut The Iron Knight för ett tag sedan och är grymt taggad för att återvända till den underbara världen som Julie Kagawa har skapat.
 
Point of Retreat - Colleen Hoover: Uppföljaren till en av mina favoriter: Slammed. Denna är högt upp på tbr-listan, längtar efter att få läsa mer om Will och Layken.
 
Waterfall - Lisa T. Bergren: Är rätt säker på att denna handlar om tidsresor. Och för mig så har jag lite blandade känslor gällande tidsresor, antingen tycker jag att dem är hur bra som helst eller så tycker jag inte om dem alls. Hoppas att jag kommer tycka om denna bok i alla fall!
 
 
Det var allt för denna book haul! Är det någon/några böcker som ni vill läsa/har läst?
 
 
            
                                                        
       
 
 

Tävling

Just nu pågår en tävling hos Bokmalen där man kan vinna valfria böcker från adlibris för upp till 200 kr, så kika in där!

Meant To Be - Lauren Morrill

Titel: Meant To Be
Författare: Lauren Morrill
Sidantal: 304
Utgivningsdatum: 13 november 2012
 
 
Meant to be or not meant to be . . . that is the question.

It's one thing to fall head over heels into a puddle of hazelnut coffee, and quite another to fall for the—gasp—wrong guy. Straight-A junior Julia may be accident prone, but she's queen of following rules and being prepared. That's why she keeps a pencil sharpener in her purse and a pocket Shakespeare in her, well, pocket. And that's also why she's chosen Mark Bixford, her childhood crush, as her MTB ("meant to be").

But this spring break, Julia's rules are about to get defenestrated (SAT word: to be thrown from a window) when she's partnered with her personal nemesis, class-clown Jason, on a school trip to London. After one wild party, Julia starts receiving romantic texts . . . from an unknown number! Jason promises to help discover the identity of her mysterious new suitor if she agrees to break a few rules along the way. And thus begins a wild goose chase through London, leading Julia closer and closer to the biggest surprise of all: true love.

Because sometimes the things you least expect are the most meant to be.
 
Jag älskar omslaget för Meant to Be, det är så otroligt fint, men det som jag föll för mest var handlingen. Det här var precis den sortens bok som jag behövde när jag läste den, och även en perfekt bok att avlsuta året med. Julia, vår huvudkaraktär, kändes så himla stel i början. Hon bryr sig så otroligt mycket om sina betyg, och skulle aldrig bryta några regler. Hon vet exakt vem hennes "MTB (Meant To be)" är, och hon tror verkligen inte att hon någonsin skulle kunna bli vän med klassens clown, Jason. Jag gillade Julias berättarröst. även fast att jag ibland blev sur över de val hon gjorde och hur hon betedde sig. Dock så tyckte jag att hon var riktigt rolig och att hon påminde mig en aning om mig själv vid vissa delar. Jag gillade hur hon verkligen kunde släppa loss lite mer ju mer tid hon spenderade med Jason. Han förändrade henne som person. Jag älskade hur Jason var annorlunda mot de killar man hela tiden läser om nuförtiden. Han var ganska omogen, och skojade runt väldigt ofta. Sen fanns det också en mer seriös sida av Jason, under hans vanliga beteende, och jag älskade när man fick se den sidan av honom. Ibland kunde han bli lite för omogen, men jag gillade honom jättemycket ändå. Han var som en frisk fläkt kan man säga. Julia och Jason funkade riktigt bra tillsammans. De hade vissa otroligt roliga delar tillsammans. Delar som jag, efter att ha läst ut boken, satt och läste om för att gillade dem så mycket.
 
Älskade, älskade miljön. Har varit i London en gång, och efter att ha läst ut denna bok så vill jag genast åka tillbaka. Det var underbart att vara med när Julia och Jason sprang runt i London, både när de var skoluppgifter de skulle göra och när de bara hittade på en massa roliga saker. Menant To Be är så otroligt söt och gullig. När jag hade läst ut den så fylldes jag av en otrolig saknad nästan. Jag saknade Julia och Jason och blev lite deprimerad över att jag hade läst klart om de två. Jag ville ärligt talat läsa om boken på direkten. Ju mer jag tänker på det, desto mer inser jag hur mycket jag gillar denna bok. Tror nog att jag kommer läsa om den. Typ väldigt snart. Den har lite Anna and the Frenck Kiss - känsla över sig, så för er som gillar den boken rekommenderar jag verkligen Meant to Be. Den är hur gullig som helst.
 
 
                                                                            Betyg: 4/5
 

aloveforbooks.blogg.se

En blogg för alla bokälskare!

RSS 2.0