A till Ö undersökning

Såg denna hos Anna först men den skapades av The Perpetual Page-Turner . Från början var det frågor på bokstäverna A-Z men Anna har lagt till Å-Ö också!

Author you’ve read the most books from:

Meg Cabot, helt klart! Har läst hennes Hemsökt-serie, en bok ur hennes Queen of Babble-serie, hela 1-800-Where-R-You-serie, någon bok ur En Prinsessas Dagbok-serie och några av hennes böcker som ej är en del ur en serie. Och det finns fortfarande en massa böcker av henne som jag fortfarande inte har läst!

Best Sequel Ever:

Jag tycker att Catching Fire är en otroligt bra uppföljare!

Currently Reading:

The Titan's Curse av Rick Riordan, tredje delen ur Percy Jackson & The Olympians-serien.

Drink of Choice While Reading:

Jag älskar att dricka varm choklad när jag läser, speciellt under hösten och vintern. Det är så mysigt!

E-reader or Physical Book?

Jag tycker att e-böcker är hur smidiga som helst, men jag tycker mycket mer om fysiska böcker.

Fictional Character You Probably Would Have Actually Dated In High School:

Haha, oj, jag vet inte riktigt! Nu är jag fortfarande i lite TMI-mode efter att ha sett City of Bones igår, men jag skulle nog lätt kunna se mig själv med någon som Simon. Han är ju hur gullig som helst, supersnäll och lite nördig så där.

Glad You Gave This Book A Chance:

Jag är jätteglad att jag gav The Iron King en chans! I början visste jag verkligen inte om jag skulle tycka om den eller inte, jag hade aldrig heller läst om faeries förut och tvekade lite men att läsa den visade sig vara ett superbra beslut! Det är nu en av mina favoritserier.

Hidden Gem Book:

Många har nog läst Colleen Hoovers böcker men de borde vara fler! Både Slammed och Hopeless är så otroligt bra!

Important Moment in your Reading Life:

1. När jag läste The Hunger Games, den öppnade upp mig för böckernas värld, och det var efter att ha läst den som jag började läsa mer och mer. 2. När jag startade Aloveforbooks.

Just Finished:

The Sea of Monsters av Rick Riordan.

Kinds of Books You Won’t Read:

Självbiografier, usch.

Longest Book You’ve Read:

Jag orkar inte riktigt kolla upp detta, men jag skulle gissa på Breaking Dawn typ.

Major book hangover because of:

Svarar som Anna: The Fault in Our Stars. Kunde inte börja på en ny bok på ett tag efter den och jag tänker fortfarande jättemycket på den.

Number of Bookcases You Own:

Jag äger 2 bokhyllor.

One Book You Have Read Multiple Times:

Finns jättemånga, men jag har läst The Host flera gånger.

Preferred Place To Read:

I min favoritfåtölj. På hösten. Med en kopp varm choklad. Det är perfektion.

Quote that inspires you/gives you all the feels from a book you’ve read:

Det första citatet jag kom att tänka på är "We accept the love we think we deserve" från The Perks of Being a Wallflower, så jag tar det, för det tycker jag stämmer så himla bra.

Reading Regret:

Har inte så mycket jag ångrar när det kommer till läsning, men kanske att jag inte började läsa så mycket som jag gör nu tidigare.

Series You Started And Need To Finish(all books are out in series):

Caster Chronicles-serien!

än.

Three of your All-Time Favorite Books:

The Hunger Games, City of Bones och Divergent. Ganska standard svar.

Unapologetic Fangirl For:

Jennifer Esteps Mythos Academy serie. Så bra.

Very Excited For This Release More Than All The Others:

Allegiant. Längtar så extremt mycket efter den!

Worst Bookish Habit:

Att jag ibland läser sista sidan innan jag ens startat boken.

X Marks The Spot: Start at the top left of your shelf and pick the 27th book:

Clockwork Angel!

Your latest book purchase:

Hallowed avCynthia Hand.

ZZZ-snatcher book (last book that kept you up WAY late):

Nevermore kunde jag bara inte lägga ifrån mig så stannade uppe lite extra.

1 på natten igår (eller egentligen idag)

Ålder då du lärde dig att läsa:

Har faktiskt ingen aning.

Äldsta boken du har läst (i originalutgivningsår):

And Then There Were None tror jag. Den gavs ut 1939.

Överst i din olästa bokhög (d.v.s. vilken bok som du inte har läst innan kommer du att läsa härnäst):

Fortsätter Percy Jackson-serien och säger därför The Battle of the Labyrinth.

Hoppas att se flera göra denna lista med frågor!

 

 

 

 

 

Bloggen fyller 1 år

Bloggen fyllde faktiskt år den 13 augusti då jag skrev mitt första inlägg, men det glömde jag helt enkelt bort! Så jag firar den nu!
 
Det är helt sjukt hur snabbt detta år har gått, jag kommer ihåg så väl när jag startade bloggen, hur nervös jag var. Jag trodde aldrig att någon skulle läsa det jag skrev, så jag är så oerhört tacksam för alla er läsare och era kommentarer. Det känns så himla kul att kunna dela med mig av mina tankar kring böcker och att ibland bara kunna ha någonstans att skriva av mig. Det har varit svårt att hålla en jämn uppdatering eftersom att det finns så mycket annat som man ska hinna med, men jag försöker verkligen. Det finns perioder då jag inte alls har någon lust att blogga och då jag inte har någon inspiration, men trots det så älskar jag att blogga. Jag velade så himla mycket innan jag startade bloggen och är så glad att jag gjorde som jag gjorde för detta är ett av de bästa besluten jag någonsin tagit. Jag har funnit så många fler bokbloggare, haft så roligt och läst mer än någonsin.
 
Tack för detta år, nu siktar jag framåt och hoppas att bloggen fortsätter att växa! <3

Update

Heeej! Jag har försökt att uppdatera bloggen så mycket som möjligt den senaste tiden och kommit ikapp lite med recensioner osv. Nu börjar helgen och på måndag är det skolstart för mig igen. Jag har ganska fullt upp i helgen och kan inte lova att det blir så mycket nya inlägg, men om jag hinner så tänker jag fixa några tidinställda. Just nu läser jag The Sea of Monsters, andra delen i Percy Jackson & the Olympians serien. Jag har bara kommit ungefär 80 sidor hittills men hoppas verkligen att jag kan läsa klart den innan kvällen, för ikväll ska jag gå och se på filmen hade jag tänkt. Jag tyckte faktiskt om första filmen, och är jättetaggad för att se fortsättningen. Är det någon annan som har planerat att se den?
 
Hoppas i alla fall att ni har en bra fredag!

Waiting on Wednesday - Sentinel

Waiting on Wednesday startades av Jill på Breaking the Spine, och är till för att visa någon bok som man längtar efter.
 
 
 
 
 
Sentinel är femte och avslutande delen i Covenant serien och kommer ut 2 november 2013
 
 

Deadly Cool - Gemma Halliday

 
Titel: Deadly Cool
Författare: Gemma Halliday
Serie: Deadly Cool #1
Sidantal: 303
Utgivningsdatum: 11 oktober 2011
 
Hartley Grace Featherstone is having a very bad day. First she finds out that her boyfriend is cheating on her with the president of the Herbert Hoover High School Chastity Club. Then he’s pegged as the #1 suspect in a murder. And if that weren’t enough, now he’s depending on Hartley to clear his name.

But as much as Hartley wouldn’t mind seeing him squirm, she knows he’s innocent, and she’s the only one who can help him. Along with her best friend, Sam, and the school’s resident Bad Boy, Chase, Hartley starts investigating on her own. But as the dead bodies begin to pile up, the mystery deepens, the suspects multiply, and Hartley begins to fear that she may be the killer’s next victim
.
 
Deadly Cool var precis vad jag behövde läsa under den tiden jag läste den. Jag har alltid älskat ett bra "murder mystery" och Deadly Cool är inget undantag. Men Deadly Cool är även en av de roligaste böckerna jag har läst. Det fanns så många olika scener som fick mig att skratta högt. Hartley är en uppfriskande kvinnlig huvudkaraktär. Hon är superrolig, sympatisk och svår att inte älska. Hartley kommer på att hennes pojkvän är otrogen mot henne. Denne pojkvän bli sedan anklagad för mord. Han kommer till Hartley för att be om hjälp för att besvisa att han är oskyldig, och hon bestämmer sig för att hjälpa till. Och det är tillsammans med sin bästa vän, Sam, och en kille vid namn Chase som hon måste lösa mordet och ta reda på vad som egentligen hände.
 
Så ja, Hartley var awesome. Det var även Chase och Sam, inte lika underbara att läsa om som Harltey men fortfarande två karaktärer som jag fann mig själv att verkligen gilla. Mysteriet i boken är underhållande, och även fast att det kan bli förutsägbart för vissa så är det ändå jättekul att läsa om hur Hartley hittar ledtrådar och kommer allt närmare lösningen. Jag gillade verkligen Gemma Hallidays sätt att skriva. Framför allt hennes humor, som jag redan nämnt. Jag ser så himla mycket fram emot att läsa Social Suicide som jag har hemma och se vad som händer för gänget härnäst.
 
 
 Betyg: 4/5

Liten Book Haul

Nämnde ju i min förra book haul att jag hade beställt Toxic och Midnight Frost och här är dom!
 
      
 
Midnight Frost - Jennifer Estep: Femte delen i Mythos Academy serien, jag har bara läst de första två böckerna men jag älskar serien och tänker ta och sträckläsa de tre böckerna som jag har hemma men ej har läst.
 
Toxic - Jus Accardo: Uppföljaren till Touch, som jag verkligen gillade. Ska bli kul att se vad som händer för Dez härnäst.
 
 
 
 

Forgive My Fins - Tera Lynn Childs

 
Titel: Forgive My Fins
Författare: Tera Lynn Childs
Serie: Fins #1
Sidantal: 336
Utgivningsdatum: 19 maj 2010
 
Lily Sanderson has a secret, and it’s not that she has a huge crush on gorgeous swimming god Brody Bennett, who makes her heart beat flipper-fast. Unrequited love is hard enough when you’re a normal teenage girl, but when you’re half human, half mermaid like Lily, there’s no such thing as a simple crush.

Lily’s mermaid identity is a secret that can’t get out, since she’s not just any mermaid – she’s a Thalassinian princess. When Lily found out three years ago that her mother was actually a human, she finally realized why she didn’t feel quite at home in Thalassinia, and she’s been living on land and going to Seaview high school ever since, hoping to find where she truly belongs. Sure, land has its problems – like her obnoxious, biker boy neighbor Quince Fletcher – but it has that one major perk – Brody. The problem is, mermaids aren’t really the casual dating type – when they “bond,” it’s for life.

When Lily’s attempt to win Brody’s love leads to a tsunami-sized case of mistaken identity, she is in for a tidal wave of relationship drama, and she finds out, quick as a tailfin flick, that happily-ever-after never sails quite as smoothly as you planned.
 
Forgive My Fins började otroligt bra, jag blev helt fast att humorn, dialogen och handlingen. Det är den andra boken om sjöjungfruar som jag någonsin läst och jag kan verkligen säga att jag vill läsa mer om dem. Så boken handlar om Lily, som är en sjöjungfru. Hon har väldigt länge varit kär i en kille vid namn Brody, men efter att en annan kille, Quince, kysser henne så gör detta att de blir "bondade" till varandra.
 
Denna bok är sockersöt, och även väldigt lättläst. Den passar otroligt bra om man vill ha en bok som man bara kan flyga igenom. Quince gillade jag jättemycket, han betedde sig som killar gör när de är yngre, han fjantar sig, retar Lily och enligt henne så gör han hennes liv outhärdligt. Men man kan se att Quince verkligen bryr sig om Lily och att även hon bryr sig om honom även fast hon alltid säger tvärtemot. Det var superroligt att se dem tillsammans, jag satt och flinade flera gånger och satt för det mest med ett stort leende på läpparna. Lily var en helt okej karaktär till en början, men lyckades att få mig väldigt irriterad efter ett tag. Hon vägrade inse hur det egentligen var mellan henne och Quince och betedde sig väldigt larvigt ibland. Det fick berättelsen att sjunka lite i mina ögon tyvärr. Det hindrade mig såklart inte att tycka om boken, men bara lite mindre.
 
Jag tycker om Tera Lynn Child's sätt att skriva på, det är lättläst och flyter på väldigt bra. Jag gillade hennes havsvärld som hon har skapat och ser mycket fram emot att läsa fortsättnigen. Jag hade svårt att bestämma om jag tyckte boken var värd 3.5 eller 4 i betyg men tror jag ger den 4 eftersom att nu när jag skriver denna recension så kommer jag ihåg precis hur gullig jag tyckte att den var. Jag rekommenderar den verkligen till er som vill läsa om sjöjunfruar eller bara är ute efter en supersöt och lättsam bok helt enkelt!
                                                            
                                                                  Bertyg: 4/5
 
 

Sing Me To Sleep - Angela Morrison

 
Titel: Sing Me To Sleep
Författare: Angela Morrison
Serie: -
Sidantal: 301
Utgivningsdatum: 4 mars 2010
 
THE TRANSFORMATION

Beth has always been "The Beast",that's what everyone at school calls her because of her awkward height, facial scars, and thick glasses. Beth's only friend is geeky, golden-haired Scott. That is, until she's selected to be her choir's soprano soloist, and receives the makeover that will change her life forever.

THE LOVE AFFAIR

When Beth's choir travels to Switzerland, she meets Derek: pale, brooding, totally dreamy. Derek's untethered passion,for music, and for Beth, leaves her breathless. Because in Derek's eyes? She's not The Beast, she's The Beauty.

THE IMPOSSIBLE CHOICE

When Beth comes home, Scott, her best friend in the world, makes a confession that leaves her completely torn. Should she stand by sweet, steady Scott or follow the dangerous, intense new feelings she has for Derek?

THE HEARTBREAK

The closer Beth gets to Derek, the further away he seems. Then Beth discovers that Derek's been hiding a dark secret from her that could shatter everything.
 
Jag hade verkligen höga förväntningar på Sing Me to Sleep, men tyvärr så blev de inte uppnådda alls. Omslaget är så otroligt fint och handlingen lät superbra, så jag trodde verkligen att det skulle vara en toppenbok. Beth är "The Beast" på hennes skola, hon blir kallade ful och retad konstant. Och i början hade jag sympati för henne, men efter ett tag så blev hon bara dryg och jobbig i mina ögon. Sen när hon blir solosångerska i sin kör så får hon sitt livs makeover, blir skitsnygg, lämnar bästa vännen Scott (som också råkar vara kär i henne) och drar till Schweiz med kören under ett tag. Där träffar hon Derek och de faller för varandra.
 
I början var inte boken så hemsk, den var helt okej. Innan Beth hade blivit så där jättejobbig, innan Scott blev creepy och innan Dereks beteende började störa mig. Så ja, under Schweiz-tiden så var boken helt okej. Jag gillade Derek och tyckte att han och Beth var lite söta tillsammans. Men sen tog den en helt annan vändning när Beth återvänder hem. Nu varnar jag för att jag kanske råkar spoila lite, så se upp för det! Beth återvänder i alla fall hem och då erkänner Scott sina känslor för Beth, och han blir genast jättesliskig och desperat. Han betedde sig så otroligt dumt och vägrade ta ett nej. Beth sjönk också i mina ögon, hon gjorde några val som jag inte tyckte om och betedde sig hon med inte så bra. Derek var väl okej hela boken igenom, men sen började han bli sådär hemlighetsfull och stötte bort Beth vilket fick mig att bli väldigt frustrerad.
 
Angela Morrison skriver väldigt bra faktiskt tycker jag, men det var inget som kunde lyfta upp resten av boken. Jag fann också allt med makeovern lite konstigt, hur ingen kände igen henne och hur hon gick från fulast till snyggast på skolan. Jag tyckte även att det var löjligt att Scott blev sur när hon ändrade sig och inte hade någon förståelse för att hon bara inte ville vara ful längre.
 
Så ja, det var karaktärerna i denna bok som verkligen fick mig att vilja slänga boken i väggen. Den hade potential men allt bara floppade enligt mig. Slutet kunde jag heller inte riktigt förstå mig på. Jag tyckte verkligen inte om det. Dock så har jag sett en massa recensioner som hyllar denna bok, som var skälet till att jag köpte den, men jag kunde bara inte gilla denna bok. Tycker ni att handlingen låter bra, och att andras recensioner får det att låta som något som ni skulle kunna gilla så tycker jag att ni ska läsas den, men det är ingen bok som jag kan rekommendera.
 
 
                                                                      Betyg: 1.5/5

The Eternity Cure - Julie Kagawa

Titel: The Eternity Cure
Författare: Julie Kagawa
Serie: Blood of Eden #2
Sidantal: 434
Utgivningsdatum: 30 april 2013
 
HANDLINGEN INNEHÅLLER SPOILERS FÖR ER SOM INTE LÄST FÖRSTA DELEN UR SERIEN!!
 
Allison Sekemoto has vowed to rescue her creator, Kanin, who is being held hostage and tortured by the psychotic vampire Sarren. The call of blood leads her back to the beginning—New Covington and the Fringe, and a vampire prince who wants her dead yet may become her wary ally.

Even as Allie faces shocking revelations and heartbreak like she’s never known, a new strain of the Red Lung virus that decimated humanity is rising to threaten human and vampire alike.
 
Jag älskade The Immortal Rules, men avgudade The Eternity Cure. Herrgud vad bra den var! Jag kan börja med att säga att karaktärerna i denna serie är helt otroliga. Allison är lika awesome som alltid och jag kan säga att hon är en av mina favoritkaraktärer. Jag är nog lite förälskad i Zeke om jag ska vara ärlig. Han och Allison tillsammans fick mig att swoona flera gånger. Det var jättekul att återse Kanin som jag verkligen gillar. Till och med Jackal, som är elak osv, fann jag mig själv att gilla. Hans karaktär är inte lätt att känna sympati för men på något sätt så bidrog han ändå till att denna boken är åh så bra. Det som jag tycker mest om dock är Sarren. Hans karktär är så läskig, creepy, äcklig... Allt det som gör en bra "bad guy" enligt mig. Jag uppskattar det jättemycket att Julie Kagawa verkligen har skapat en sån karatär som verkligen ger mig rysningar.
 
Det tog mig några sidor innan jag kom in i handlingen. Men när man väl kommer in i den så är man verkligen fast. Sidorna flög förbi och jag satt som på nålar under handlingens gång. Det är så otroligt spännande och välskrivet och det slog mig flera gånger att gud vad bra den här boken är. Slutet fick mig att vilja kasta boken i väggen och jag hade lust att grina för att jag nu måste vänta ett bra tag på nästa bok. Läs denna serie om ni inte har gjort det. För den är helt otrolig.
 
                                                                     Betyg: 5/5
 
 

Minirecensioner x4

Titel: Pivot Point
Författare: Kasie West
Serie: Pivot Point #1
Sidantal: 343
Utgivningsdatum: 12 februari 2013
 
Knowing the outcome doesn’t always make a choice easier . . .

Addison Coleman’s life is one big “What if?” As a Searcher, whenever Addie is faced with a choice, she can look into the future and see both outcomes. It’s the ultimate insurance plan against disaster. Or so she thought. When Addie’s parents ambush her with the news of their divorce, she has to pick who she wants to live with—her father, who is leaving the paranormal compound to live among the “Norms,” or her mother, who is staying in the life Addie has always known. Addie loves her life just as it is, so her answer should be easy. One Search six weeks into the future proves it’s not.

In one potential future, Addie is adjusting to life outside the Compound as the new girl in a Norm high school where she meets Trevor, a cute, sensitive artist who understands her. In the other path, Addie is being pursued by the hottest guy in school—but she never wanted to be a quarterback’s girlfriend. When Addie’s father is asked to consult on a murder in the Compound, she’s unwittingly drawn into a dangerous game that threatens everything she holds dear. With love and loss in both lives, it all comes down to which reality she’s willing to live through . . . and who she can’t live without.
 
Denna bok överraskade mig rejält. Jag hade förväntat mig att gilla den men det slutade med att jag fullkomligt älskade den. Den var mycket mer lättsam än vad jag hade trott, vilket jag fann mig själv att verkligen tycka om. Den har humor, älskvärda karaktärer och en underbar handling och jag kan knappt bärga mig tils uppföljaren kommer ut.
 
 
                                                               Betyg: 5/5
 
 
 
Titel: Slaughterhouse-Five
Författare: Kurt Vonnegut
Serie: -
Sidantal: 215
Utgivningsdatum: Först publicerad: 1969
 
Kurt Vonnegut's absurdist classic Slaughterhouse-Five introduces us to Billy Pilgrim, a man who becomes unstuck in time after he is abducted by aliens from the planet Tralfamadore. In a plot-scrambling display of virtuosity, we follow Pilgrim simultaneously through all phases of his life, concentrating on his (and Vonnegut's) shattering experience as an American prisoner of war who witnesses the firebombing of Dresden.
 
Jag ville verkligen gilla denna mer än vad jag gjorde, men tyvärr fick jag aldrig riktigt något grepp om boken. Varken den konstiga humorn, handlingen eller karaktärerna var inget som jag fastnade för. Jag kanske läser om den igen om några år för att se om jag ändrar uppfattning men i detta läge så imponerade denna inte på mig.
 
                                                         Betyg: 1,5/5
 
 
 
Titel: Matched
Författare: Ally Condie
Serie: Matched #1
Sidantal: 369
Utgivningsdatum: 30 november 2010
 
Cassia has always trusted the Society to make the right choices for her: what to read, what to watch, what to believe. So when Xander's face appears on-screen at her Matching ceremony, Cassia knows with complete certainty that he is her ideal mate... until she sees Ky Markham's face flash for an instant before the screen fades to black.

The Society tells her it's a glitch, a rare malfunction, and that she should focus on the happy life she's destined to lead with Xander. But Cassia can't stop thinking about Ky, and as they slowly fall in love, Cassia begins to doubt the Society's infallibility and is faced with an impossible choice: between Xander and Ky, between the only life she's known and a path that no one else has dared to follow.
 
Matched var en okej bok. Inte speciellt bra, inte speciellt dålig. En bok som är lagom underhållande i stunden men som man snabbt glömmer. Vissa tillfällen var jag riktigt intresserad av handlingen och andra tillfällen var jag riktigt uttråkad. Karatärerna var okej, men inte minnesvärda på något sätt. Jag kommer dock att läsa resten av serien för jag vill se hur det går för Cassia och Ky och hur allt kommer att sluta.
 
                                                              Betyg: 3/5
 
 
Titel: Of Poseidon
Författare: Anna Banks
Serie: Of Poseidon #1
Sidantal: 324
Utgivningsdatum: 22 maj 2012
 
Galen is the prince of the Syrena, sent to land to find a girl he's heard can communicate with fish. Emma is on vacation at the beach. When she runs into Galen—literally, ouch!—both teens sense a connection. But it will take several encounters, including a deadly one with a shark, for Galen to be convinced of Emma's gifts. Now, if he can only convince Emma that she holds the key to his kingdom...
 
Detta var nog faktiskt min första bok om sjöjungfrur och jag gillade den verkligen. Jag gillade både Emma och Galen rätt så mycket och tyckte väldigt mycket om handlingen. Jag ser mycket fram emot uppföljaren.
 
                                                                        Betyg: 4/5

Minirecensioner x4

Titel: Pivot Point
Författare: Kasie West
Serie: Pivot Point #1
Sidantal: 343
Utgivningsdatum: 12 februari 2013
 
Knowing the outcome doesn’t always make a choice easier . . .

Addison Coleman’s life is one big “What if?” As a Searcher, whenever Addie is faced with a choice, she can look into the future and see both outcomes. It’s the ultimate insurance plan against disaster. Or so she thought. When Addie’s parents ambush her with the news of their divorce, she has to pick who she wants to live with—her father, who is leaving the paranormal compound to live among the “Norms,” or her mother, who is staying in the life Addie has always known. Addie loves her life just as it is, so her answer should be easy. One Search six weeks into the future proves it’s not.

In one potential future, Addie is adjusting to life outside the Compound as the new girl in a Norm high school where she meets Trevor, a cute, sensitive artist who understands her. In the other path, Addie is being pursued by the hottest guy in school—but she never wanted to be a quarterback’s girlfriend. When Addie’s father is asked to consult on a murder in the Compound, she’s unwittingly drawn into a dangerous game that threatens everything she holds dear. With love and loss in both lives, it all comes down to which reality she’s willing to live through . . . and who she can’t live without.
 
Denna bok överraskade mig rejält. Jag hade förväntat mig att gilla den men det slutade med att jag fullkomligt älskade den. Den var mycket mer lättsam än vad jag hade trott, vilket jag fann mig själv att verkligen tycka om. Den har humor, älskvärda karaktärer och en underbar handling och jag kan knappt bärga mig tils uppföljaren kommer ut.
 
 
                                                               Betyg: 5/5
 
 
 
Titel: Slaughterhouse-Five
Författare: Kurt Vonnegut
Serie: -
Sidantal: 215
Utgivningsdatum: Först publicerad: 1969
 
Kurt Vonnegut's absurdist classic Slaughterhouse-Five introduces us to Billy Pilgrim, a man who becomes unstuck in time after he is abducted by aliens from the planet Tralfamadore. In a plot-scrambling display of virtuosity, we follow Pilgrim simultaneously through all phases of his life, concentrating on his (and Vonnegut's) shattering experience as an American prisoner of war who witnesses the firebombing of Dresden.
 
Jag ville verkligen gilla denna mer än vad jag gjorde, men tyvärr fick jag aldrig riktigt något grepp om boken. Varken den konstiga humorn, handlingen eller karaktärerna var inget som jag fastnade för. Jag kanske läser om den igen om några år för att se om jag ändrar uppfattning men i detta läge så imponerade denna inte på mig.
 
                                                         Betyg: 1,5/5
 
 
 
Titel: Matched
Författare: Ally Condie
Serie: Matched #1
Sidantal: 369
Utgivningsdatum: 30 november 2010
 
Cassia has always trusted the Society to make the right choices for her: what to read, what to watch, what to believe. So when Xander's face appears on-screen at her Matching ceremony, Cassia knows with complete certainty that he is her ideal mate... until she sees Ky Markham's face flash for an instant before the screen fades to black.

The Society tells her it's a glitch, a rare malfunction, and that she should focus on the happy life she's destined to lead with Xander. But Cassia can't stop thinking about Ky, and as they slowly fall in love, Cassia begins to doubt the Society's infallibility and is faced with an impossible choice: between Xander and Ky, between the only life she's known and a path that no one else has dared to follow.
 
Matched var en okej bok. Inte speciellt bra, inte speciellt dålig. En bok som är lagom underhållande i stunden men som man snabbt glömmer. Vissa tillfällen var jag riktigt intresserad av handlingen och andra tillfällen var jag riktigt uttråkad. Karatärerna var okej, men inte minnesvärda på något sätt. Jag kommer dock att läsa resten av serien för jag vill se hur det går för Cassia och Ky och hur allt kommer att sluta.
 
                                                              Betyg: 3/5
 
 
Titel: Of Poseidon
Författare: Anna Banks
Serie: Of Poseidon #1
Sidantal: 324
Utgivningsdatum: 22 maj 2012
 
Galen is the prince of the Syrena, sent to land to find a girl he's heard can communicate with fish. Emma is on vacation at the beach. When she runs into Galen—literally, ouch!—both teens sense a connection. But it will take several encounters, including a deadly one with a shark, for Galen to be convinced of Emma's gifts. Now, if he can only convince Emma that she holds the key to his kingdom...
 
Detta var nog faktiskt min första bok om sjöjungfrur och jag gillade den verkligen. Jag gillade både Emma och Galen rätt så mycket och tyckte väldigt mycket om handlingen. Jag ser mycket fram emot uppföljaren.
 
                                                                        Betyg: 4/5

Nya böcker

Hej, idag blir det en book haul då mina beställda böcker har kommit och jag även har handlat lite på SF bokhandeln.
 
För någon vecka sedan beställde jag några uppföljare/delar ur en serie och nu har alla de kommit.
 
 
   
 
Only the Good Spy Young - Ally Carter: Fjärde boken i Gallaher Girls serien som jag verkligen gillar! Ska bli kul att se vad som händer för Cammie härnäst.
 
Social Suicide - Gemma Halliday: Uppföljaren till Deadly Cool som jag läste ut ganska nyligen. Älskar omslaget och är verkligen taggad för att läsa denna eftersom att dess föregångare var en riktigt härlig bok.
 
Enshadowed - Kelly Creagh: Jag läste Nevermore runt oktober-november sådär och fullkomligt älskade den. Förstår inte varför jag inte köpte Enshadowed direkt, men nu har jag den i alla fall, och jag längtar efter att få läsa den!
 
Of Triton - Anna Banks: Of Poseidon läste jag också ut ganska nyligen och tyckte mycket om den så jag beställde hem upföljaren direkt. Och hur fint är inte det där omslaget?
 
Sen tog jag en tur till SF-bohandeln när jag var i Stockholm i tisdags och kom hem med dessa böcker:
 
 
 
  
 
(Ni får ingen bild på omslagen för Crimson Frost och False Memory för nåt blir fel när jag förösker ladda upp bilden :/)
 
Percy Jackson Complete Series - Rick Riordan: Herregud hur mycket jag har velat ha dessa böcker, och nu har jag hela serien! Ska läsas inom kort!
 
Crimson Frost - Jennifer Estep: Tog tillfället i akt och köpte fjärde boken i Mythos Academy serien eftersom att jag säkert kommer vilja läsa den direkt efter att jag läst Dark Frost.
 
False Memory - Dan Krokos: Sååå taggad för att läsa denna, har hört en massa bra saker om den!
 
Och sen har jag även beställt Midnight Frost av Jennifer Estep och Toxic av Jus Accardo men de visar jag förmodligen upp när dem kommer!
 
 
 
 
 
 

Sammanfattning - juli 2013

 
Antal lästa böcker: 24
 
Lästa böcker:
 • Fifty Shades of Grey (Fifty Shades #3) - E.L. James
 • The Summer I Became a Nerd - Leah Rae Miller
 • Sweet Evil (The Sweet Trilogy #1) - Wendy Higgins (Omläsning)
 • Sweet Peril (The Sweet Trilogy #2) - Wendy Higgins
 • School Spirits (School Spirits #1) - Rachel Hawkins
 • Dance of the Red Death (Masque of the Red Death #2) - Bethany Griffin
 • Let the Sky Fall (Sky Fall #1) - Shannon Messenger
 • The Statistical Probability of Love at First Sight - Jennifer E. Smith
 • Of Poseidon (Of Poseidon #1) - Anna Banks
 • Don't Judge a Girl by Her Cover (Gallagher Girls #3) - Ally Carter
 • My Life Next Door - Huntley Fitzpatrick
 • The Distance Between Us - Kasie West
 • Amy & Roger's Epic Detour - Morgan Matson
 • Second Chance Summer - Morgan Matson
 • Deadly Cool (Deadly Cool #1) - Gemma Halliday
 • Matched (Matched #1) - Ally Condie
 • Forgive My Fins (Fins #1) - Tera Lynn Childs
 • Sing Me to Sleep - Angela Morrison
 • Ursäkta att Man Vill Bli Lite Älskad - Johanna Thydell
 • In Honor - Jessi Kirby
 • The Eternity Cure (Blood of Eden #2) - Julie Kagawa
 • Slaughterhouse-Five - Kurt Vonnegut
 • Vampire Academy (Vampire Academy #1) - Richelle Mead (Omläsning)
 • Frostbite (Vampire Academy #2) - Richelle Mead (Omläsning)
Bästa bok: The Distance Between Us blir månadens bästa. Såååå bra. The Eternity Cure var nära där ett tag men TDBU var lite, lite bättre.
 
Sämsta bok: Sing Me To Sleep hatade jag helt seriöst, och Slaughterhouse-Five och Fifty Shades Freed var inga höjdare de heller.
 
Största överraskning: Ursäkta att Man Bara Vill Bli Lite Älskad var förvånanasvärt bra!
 
Största besvikelse: Sing Me To Sleep trodde jag skulle vara jättebra.
 
Sammanfattning av månad: Kan knappt fatta att jag hann läsa 24 böcker, jag har som max hunnit med 17 på en månad. Många av böckerna denna månad har varit väldigt bra, så det är jag glad över. Jag har även nått mitt mål att läsa 100 böcker på ett år, så kanske tar och höjer det målet till 150?
 
Planer inför nästa månad: I augusti ska jag försöka läsa om några böcker samt läsa en massa uppföljare!
 
Antal lästa böcker i år: 103

aloveforbooks.blogg.se

En blogg för alla bokälskare!

RSS 2.0