Book Haul - SF-Bokhandlen Editon

Hellooooo, idag var jag i Stockholm och passade på att ta en vända in till SF Bokhandeln, och därifrån kommer man ju aldrig tomhänt. Jag lyckades i alla fall behärska mig lite och blev inte för crazy med köpandet. 6 böcker tog jag med mig hem, och nu ska ni få se vilka de är:
 
 
  
                           
 
Life After Theft - Aprilynne Pike: Har ingen aning vad denna handlar om, men jag älskar omslaget och tror att denna kommer att passa som sommarläsning! Helt klart ett impulsköp, så hoppas att den är bra.
 
Paper Valentine - Brenna Yovanoff: Har velat läsa något av Brenna Yovanoff hur länge som helst nu, så när jag såg den bland hyllorna så var jag ju tvungen att köpa den. Omslaget är georgeous och jag tycker handlingen låter rätt intressant den med.
 
Falling Kingdoms - Morgan Rhodes: HELL YES, vet ni hur taggad jag är för att läsa denna eller? Skrek nästan lite av glädje när jag fick syn på denna. Ett annat skitsnyggt omslag. Vill läsa typ nu.
 
A Game of Thrones - George R. R. Martin: Skrev ju ett inlägg om Game of Thrones för ett tag sedan så nu har jag laddat upp med både tv-serien och boken. Ska nog kolla på några avsnitt snart och sedan läsa denna. Verkar grym. Och jag stod och velade mellan detta omslag och det blåa ny vet? Men det slutade i alla fall med att jag köpte denna utgåva pga jag tyckte den var mycket snyggare och den bara kändes bättre liksom.
 
Gone - Michael Grant: Gone har stått på min vill-läsa lista för evigt typ och äntligen köpte jag den. Den kostade bara 55 kr, vilket jag tyckte var väldigt billigt, så det var awesome!
 
Touch of Frost - Jennifer Estep: Petra har hyllat denna serie så mycket och jag litar verkligen på hennes rekommendationer! Hade tänkt beställa den, men såg jag sen där inne i bokhandeln och bestämde mig för att köpa den direkt! Hoppas verkligen att jag kommer gilla denna, men jag och Petra verkar ha ganska liknande boksmak, så det ska jag nog göra!
 
  
 
    
 Någon som ni vill läsa/har läst?
 
 
 
 
 
 
 
 

Bookshelf Scavenger Hunt/Bokhyllebingo del 2

Hitta en bok med illustrationer
 
The Iron Legends har illustrationer innan varje novell.
 
Hitta en bok som har guldbokstäver
 
 
 
 
Hitta en dagbok (sann eller påhittad)

 
Huvudkaraktären i denna skriver en dagbok, räknas det?
 
Hitta en bok vars författare har ett vanligt namn
 
Williams för mig känns som ett ganska vanligt engelskt efternamn.
 
Hitta en bok som har en närbild på omslaget
 
 
 
Hitta en bok som utspelar sig i en tidig tidsperiod
 
 
Hitta en bok utan sitt omslag (dust jacket)
 
 
Hitta en turkos bok
 
 
Hitta en bok med stjärnor på omslaget
 
Hitta en bok som inte är för ungdomar (Young Adult)
 
Sådär ja! Det var bara en författare som varken var engelsk eller svensktalande som jag hittade! Ha en fortsatt trevlig söndag! :)

 
 

Bookshelf Scavenger Hunt/Bokhyllebingo

 Ä-N-T-L-I-G-E-N. Blev taggad av Lisa, och tänkte nu få denna tag gjord.
 
 
Hitta en bok vars författare eller titel innehåller bokstaven Z
 
  
 
Hitta en klassiker
 
 
 
Hitta en bok med en nyckel på omslaget
 
 
 
Hitta något i din bokhylla som inte är en bok  
 
 
 
 
Hitta den äldsta boken i din bokhylla
 
 
Hitta en bok med en tjej på omslaget
 
 
 
Hitta en bok som innehåller djur
 
 
Hitta en bok med en manlig protagonist
 
 
 
Hitta en bok med bara ord på omslaget
                                                     

Unraveling - Elizabeth Norris

 

 
Titel: Unraveling
Författare: Elizabeth Norris 
Sidantal: 445
Utgivningsdatum: 24 april 2012
 
Sixteen-year-old Janelle Tenner is used to having a lot of responsibility. She balances working as a lifeguard in San Diego with an intense academic schedule. Janelle's mother is bipolar, and her dad is a workaholic FBI agent, which means Janelle also has to look out for her younger brother, Jared.

And that was before she died...and is brought back to life by Ben Michaels, a mysterious, alluring loner from her high school. When she discovers a strange clock that seems to be counting down to the earth's destruction, Janelle learns she has twenty-four days to figure out how to stop the clock and save the planet. 
 
Stop the countdown. Save the world. Världens bästa tagline, eller hur? Jag har velat läsa Unraveling sedan jag först hörde talas om den, men tyvärr hände det som händer med många böcker som jag vill läsa. Jag köpte hela tiden andra böcker än denna, även fast Unraveling lät så bra. Men sen så tog jag faktiskt och beställde den, vilket jag är superglad över att jag gjorde! 
 
Hur kunde jag väntat så länge på att läsa denna? Det är frågan jag har ställt mig själv om och om igen. Unraveling har allt. Boken startar upp direkt med att Janelle blir påkörd och dör, men Ben får henne tillbaka till livet igen. Och därifrån tar hela handlingen fart. Unraveling är helt enkelt un-put-down-able, jag ville hela tiden läsa den och när jag väl gjorde det som ville jag inte sluta. Från början så var boken ruskigt lik tv-serien Roswell, men det dröjer inte länge innan Unraveling tar en  helt annan riktning. 
 
Jag älskade Janelle, hon var så himla kul att läsa om. Och så har vi ju Ben... Jag älskade Ben. Som enskilda karaktärer var de bra, men det var när de var tillsammans som de blev så otroligt gulliga. Det finns en urgullig klassrum-scen i boken, som jag faktiskt tror var min favoritdel i hela boken. Även Alex och Elijah var två awesome karaktärer! 
 
Att se själva berättelsen och mysteriet komma samman var jätteroligt, och jag älskade varenda sekund. Jag satt till och med med tårar i ögonen under vissa delar. Speciellt i slutet. Herregud säger jag bara. Tur att den andra och sista boken: Unbreakable, släpps om 3 ynka dagar, för jag skulle inte stå ut med att vänta längre än det. Slutet krossade mitt hjärta, och jag vill så gärna veta hur allt kommer att sluta för Janelle och Ben. Alla kanske inte kommer tycka att Unraveling är helt otroligt bra, men det tyckte jag verkligen och jag rekommenderar den till alla som vill ha en snabb, spännande läsning som är omöjlig att lägga ner. 
 
                                                             Betyg: 5/5

Book Haul & Update

Hejsan allihopa! Uppdateringen just nu suger verkligen, men skolan är så otroligt jobbig just nu. Fast veckan hade världens bästa start, med Imagine Dragons konserten (som var den bästa kvällen i mitt liv i princip). Älskar detta band något otroligt. Sen har resten av vardagarna bara gått sämre och sämre, känns som jag kommer att gå under. Denna helg för mig kommer bestå av plugg, plugg och mera plugg. Kanske hinner klämma in lite andra aktiviteter men för det mesta så blir det pluggande för min del. Har alla nationella i svenska nästa vecka (inklusive ett tal, som jag inte har börjat skriva ännu), ett historieprov och lite småläxor. Är skapligt stressad just nu, och kommer nog att vara det tills alla nationella prov är över. Bokhyllebingot kommer förhoppningsvis upp imorgon. Men nu över till det roliga; har fått hem 4 böcker denna vecka som jag tänker ta och visa:
 
 
 
 
     
 
Apollyon - Jennifer L. Armentrout: Fjärde boken i Covenant serien, need I say more?
 
Clash - Nicole Williams: Läste första boken Crash under semestern och gillade den mycket så är väldigt taggad för att läsa denna.
 
 
OCH SÅ VANN JAG TÄVLINGEN HOS PIA , OCH BÖCKERNA SOM JAG VALDE KOM IDAG SÅ JUST NU ÄR JAG SUPERGLAD VERKLIGEN! TAAAACK ÄNNU EN GÅNG PIA!! <3
 
 
 
 
   
 
 
In Honor - Jessi Kirby: Har velat läsa denna hur länge som helst, så nu är det dags. Låter så grym.
 
Speechless - Hannah Harrington: 1, Omslaget är så simpelt, vackert, otroligt osv. 2, Handlingen låter super, 3. Alla som har läsa den verkar älska den. Är verkligen jättetaggad för att läsa denna, kommer bli läst snarast!
 
 
Det var allt för book haulen! Någon av böckerna som ni har läst/vill läsa? :) Ha en trevlig fortsatt fredag!
 
 

It's Monday What Are You Reading?

Hej, tänkte ta och visa veckans planerade läsning! It's monday what are you reading startades hos Book Journey
 
SENAST UTLÄST:   
 
 
En omläsning av Hush Hush
 
JUST NU:
 
 
 
Omläsning av Crescendo och Apollyon,
som jag fick hem idag.
 
EFTER DET:
 
 
Omläsning av Silence
 
OM JAG HAR TID:
 
Om jag har tid så ska jag läsa Finale, som jag ännu inte har
läst, och därmed avsluta serien.
 
 
Vad har ni planerat att läsa denna vecka? :)

Det där med Game of Thrones...

Okej, hörni, jag behöver hjälp. Idag så köpte min pappa första säsongen av Game of Thrones, en serie som jag vet att många bokbloggare kollar på och som jag har varit nyfiken av att kolla på ett bra tag nu. Men saken är den att jag jättegärna vill läsa boken också. Så nu är frågan: Vad är bäst, att läsa boken först eller att kolla på tv-serien? Ni som har gjort båda, vad rekommenderar ni? Själv har jag ingen aning, så tar nu och frågar er!
 
Ha en fortsatt bra torsdag! :)

Liebster Blog Award

Fick denna fina utmärkelse av Petra , som driver en av mina favoritbloggar. Det var jättekul verkligen! Tack så himla mycket <3 Man ska svara på 9 frågor och sedan skicka vidare utmärkelsen.
 
 
 
                                                     Vad ville du bli när du var liten?
Åh, jag ville bli så himla många saker när jag var liten. Jag ville bland annat bli skådespelerska, filmkritiker och filmregissör. Något inom film i alla fall. Intresset för att skriva har alltid funnits där, men det är bara för något år sedan som jag faktiskt insåg att jag jättegärna skulle bli författare någon gång.
 
Vad är du idag?
En 16-årig bok- och tv-serienarkoman med en enorm kärlek för choklad.
 
Vart vill du helst resa?
Vill resa till otroligt många platser. Främst New York. Men även England, Italien, Australien och Frankrike.
 
Var ser du dig själv om 5 år?
Jag lever i nuet, och det skrämmer mig ganska mycket att tänka på framtiden, så jag skippar nog denna fråga.
 
Rött eller vitt?
Om det är vin det gäller, så ingen av dem. Dricker inte vin. Men om det är färgen som man menar så blir det nog rött. Det är en fin färg tycker jag.
 
Sommar eller vinter?
Tror nog jag gillar sommaren bäst. Vintern är också helt okej, men bara en liten stund. Jag tröttnar rätt snabbt på det kalla vädret och all snö.
 
Skog eller hav?
Hatar skogen så det blir nog havet. Men bara om det inte finns några hajar. Har seriöst världens största rädsla för hajar!
 
Vad gör dig ledsen?
En massa saker.
 
Vad är det bästa du vet?
Min familj, älskar dem över allt annat. Och såklart mina vänner, böcker, filmer, tv-serier, chokladglass osv.
 
 
 Eftersom att jag är väldigt osäker på vilka som har fått utmärkelsen så tänker jag skicka vidare denna till alla. För alla bokbloggare är så fantastiska! Era inlägg gör seriöst mina dagar värda. Ni är underbara hela gänget <3
 
 
 

Book Haul!

 
Hej på er! Tänkte ta och visa de böcker som jag har samlat på mig under påsklovet!
 
 
          
 
Altered - Jennifer Rush: Har faktiskt redan läst denna, och herregud vad bra den var! Älskade den så himla mycket. Recension kommer.
 
Pivot Point - Kasie West: Ännu en 2013 debut som jag är jättetaggad på att läsa. Jag älskar omslaget och tycker den verkar jättebra! Pivot Point var med i det inlägget jag skrev om de 2013 debutböckerna som jag ville läsa.
 
Unraveling - Elizabeth Norris: Har velat läsa denna så länge nu. Älskar omslaget och handlingen så i helgen ska den bli läst. Uppföljaren Unbreakable släpps om 2 veckor också, så den ska jag väl köpa om jag gillar Unraveling.
 
Berättelser från Engelsfors - Sara Bergmark Elfgren & Mats Strandberg: Fick denna av min mamma i påskpresent, så ska läsa den så fort jag har läst Eld.
 
City of Bones & City of Ashes - Cassandra Clare: Har bestämt mig för att jag vill ha alla Cassandra Clares böcker i inbundet format, så håller på och köper om TMI serien just nu. TID har jag alla i inbundet men jag har bara City of Lost Souls ur TMI i inbundet.
 
 
                                                                                                             
 
 
Forgive My Fins - Tera Lynn Childs: En bok som stått på min önskelista jättelänge. Ska bli väldigt kul att läsa en bok om en sjöjungfru.
 
Opal - Jennifer L. Armentrout: Läste ut Onyx för ett tag sedan, sååå bra. Ska bli grymt kul att läsa tredje boken i serien.
 
Rules of Attraction - Simone Elkeles: Älskade Perfect Chemistry så otroligt mycket så ska bli jättekul att läsa denna.
 
The Indigo Spell - Richelle Mead: Läste precis ut The Golden Lily och The Indigo Spell, åh så bra. Kär i denna serie!
 
Black City - Elizabeth Richards: Åh ska äntligen få läsa denna, så oerhört taggad. Har hört grymma saker om denna så hoppas jag inte bli besviken.
 
Let The Sky Fall - Shannon Messenger: Alltså omslaget, kolla liksom! Denna låter så sjukt bra så den står högt upp på tbr listan.
 
 
Det var allt för denna gång! Någon bok som ni har läst/vill läsa?
                                            
             
 
 
 
 
    
 
 

Och så var påsklovet slut...

Så ja... Då var påsklovet slut, och jag är så depp. Kunde man inte fått lite mer ledighet från skolan? Under påsklovet har jag i alla fall bara varit med vänner, jobbat och läst. Under påsklovet hann jag läsa 8 böcker och även 3 mellanböcker/noveller som jag fixade till min mobil, så jag är riktigt nöjd över det.
 
Lite innan påsklovet startade så gjorde jag en bokbeställning, och jag har fått hem alla förutom 3 böcker. Så om jag får hem dem imorgon så blir det book haul! Och så blev jag även taggad av Lisa för att göra "bokhyllebingo", så det var jättekul verkligen. Jag har fixat alla bilder så ska fixa själva inlägget inom kort.
 
En sak till vill jag ta upp också, har planerat att göra en til bokbeställning ganska snart, så om ni har några bra rekommendationer på några superbra böcker som ni tycker att jag ska köpa så säg gärna till! Vet faktiskt inte vilka böcker jag vill beställa hem, så jag tar gärna emot tips! :)
 
Gjorde ni något kul på påsklovet? Ha en fortsatt bra måndag!
 
 

Cover reveal - The Iron Traitor

Såg nyss att omslaget till Julie Kagawas The Iron Traitor, uppföljaren till The Lost Prince, har släppts. För er som inte vet det så är The Lost Prince första delen i Call of the Forgotten serien, som alltså är en spin-off serie till The Iron Fey serien, som är en av mina favoritserier. Ser verkligen fram emot att få läsa den och ska försöka klämma in den i april om jag har tid. I alla fall så ser omslaget till The Iron Traitor ut så här:
 
 
                                                
 
Vad tycker ni om omslaget? Ser ni fram emot att få läsa boken?
 
                                      

aloveforbooks.blogg.se

En blogg för alla bokälskare!

RSS 2.0