Jellicoe Road - Melina Marchetta

2999475 
Titel: Jellicoe Road
Författare: Melina Marchetta
Serie: -
Sidantal: 419
Utgivningsdatum: 28 augusti 2006
 
At age eleven, Taylor Markham was abandoned by her mother. At fourteen, she ran away from boarding school, only to be tracked down and brought back by a mysterious stranger. Now seventeen, Taylor's the reluctant leader of her school's underground community, whose annual territory war with the Townies and visiting Cadets has just begun. This year, though, the Cadets are led by Jonah Griggs, and Taylor can't avoid his intense gaze for long. To make matters worse, Hannah, the one adult Taylor trusts, has disappeared. But if Taylor can piece together the clues Hannah left behind, the truth she uncovers might not just settle her past, but also change her future.
 
Jag har haft Jellicoe Road i bokhyllan ett bra tag nu men efter att flera kommenterade på mitt inlägg om mina olästa böcker att jag borde läsa denna så gjorde jag äntligen det. Jag tog min tid att läsa denna, läste när jag kände för det som mest och lät karaktärena och berättelsen smälta innan jag fortsatte. Det är jag glad att jag gjorde eftersom att jag inte ville att denna bok skulle ta slut.
 
Jellicoe Road handlar om Taylor Markham, vars mamma övergav henne och som är ledare för sin skola i det årliga revir-kriget mot The Cadets och The Townies. Men med The Cadets kommer även till Taylors förvåning, Jonah Griggs, en kille från hennes förflutna. Samtidigt har Hannah, den enda vuxna i Taylors liv försvunnit. Med hjälp av Hannahs bokmanus som handlar om ett gäng ungdomar på Jellicoe Road och som utspelar sig flera år tidigare får Taylor reda på mer om hennes förflutna och allt inte är som det verkar.
 
Jag hade hört en massa positiva saker om Jellicoe Road innan jag läste den men hade som tur lyckats undvika alla spoilers. Jag tyckte verkligen att det gjorde läsandet av Jellicoe Road mycket roligare eftersom att jag inte hade någon aning om vad som skulle hända. De första sidorna är förvirrande men desto längre man kommer desto mer klarnar allt och man ser hur Taylors berättelse och ungomarna från Hannahs bokmanus berättelse vävs samman. Det var underbart att se allt flätas samman till en berättelse och att uppleva alla vändningar och tvister som skedde under bokens gång. Jag älskade Jellicoe Road mer och mer för varje sida som jag vände och jag ångrar att jag väntade så länge med att läsa den.
 
Melina Marchetta skapar så otroligt fina och underbara karaktärer. Jag älskade Taylors berättarröst och föll hårt för Jonah Griggs. Jag älskade att alla sidkaraktärer hade sin egen personlighet och bidrog till historien på något sätt. Alla karaktärer var så välskrivna och det kändes som att de verkligen hade en plats i berättelsen. Men det jag beundrar mest är att Marchetta skapar karaktärer som man kan relatera till.
 
Jag kan inte förklara med ord hur bra Jellicoe Road är. Den är underbar, fantastisk och alldels speciell. Den har en supersöt romans, fina vänskapsband och ett språk som jag avgudar något enormt. Melina Marchetta fängslade mig och lämande mig i tårar efter att sista sidan var vänd. Den var tragisk, vacker och alldeles otrolig. Jag tror nog att ni alla redan har läst denna, men om det är någon som inte har gjort det ännu så rekommenderar jag verkligen att ni gör det. Jellicoe Road förtjänar alla lovord och hyllningar som den har fått och högsta betyg känns bara inte tillräckligt för en bok som denna.
 
 
Betyg: 5/5
 
 
 

Några nya böcker!

Hej, tänkte ta och visa upp de böcker som jag har fått hem under de senaste dagarna. Några av dem kanske ni har sett, men jag visar de i alla fall.
 
 
 
                                    
 
Origin - Jennifer L. Armentrout: Fjärde boken i Lux serien och jag är såååå taggad. Denna ska jag läsa så fort jag har läst ut Jellicoe Road.
 
Deception - C.J. Redwine: Uppföljaren till Defiance, som jag älskade. Kanske ska läsa om Defiance innan jag fortsätter serien, jag är i alla fall väldigt taggad.
 
Hallowed - Cynthia Hand: Har ej läst Unearthly än, men tänkte att jag ändå skulle ta och köpa denna. Ska nog köpa Boundless inom kort och sen läsa igenom alla böckenar i serien.
 
City of Glass & City of Fallen Angels: Wiho, nu har jag hela serien i inbundet format! Ville ju köpa om de första fyra böckerna i serien så att jag kunde få alla i inbundet. Varenda bok kostar mellan 18-20 dollar så det är ju lite dyrt, men jag kan verkligen säga nu att det var värt varenda krona. Speciellt för mig som gärna vill ha matchande böcker. De är verkligen superfina, speciellt tillsammans med The Infernal Devices böckerna också.
 
Är det någon bok som ni har läst, vad tyckte ni i så fall?
 
 
 
 
 
 
 

Önskelista del 2

Detta är alltså del 2 av min önskelista, här kommer det mest vara uppföljare och även några andra böcker.
 
 
     
 
Scarlet - A.C. Gaughen: Detta är en retelling på Robin Hood tror jag och den låter verkligen jättebra! Har sett en massa positiva recensioner!
 
Golden - Jessi Kirby: Gillade verkligen hennes In Honor så vill jättegärna läsa denna. Låter som en toppenbok!
 
Tiger's Curse - Colleen Houck: Denna bok vet jag inte riktigt vad den handlar om. Men det skulle ju också vara väldigt kul att läsa en bok som man inte har någon aning om vad handlingen är när man börjar läsa. Vet i alla fall att många gillar denna serie, och omslaget är väldigt coolt tycker jag!
 
 
 
    12813630 
 
Storm - Brigid Kemmerer: Denna bok låter som den skulle passa mig! Har hört en massa bra om denna också!
 
Wild Cards - Simone Elkeles: Älskar, älskar, älskar hennes bok Perfect Chemistry och vill så gärna läsa någon av hennes andra böcker. Denna låter så otroligt bra och jag skulle säkert gilla den!
 
The Coldest Girl in Coldtown - Holly Black: Jag kan inte fatta att jag aldrig läst något av Holly Black, alla hennes böcker låter toppenbra! Detta är i alla fall hennes senaste bok och den jag helst vill läsa.
     
 
Rot & Ruin - Jonathan Maberry: Ännu en bok som skulle passa perfekt till halloween, vill jättegärna läsa fler böcker om zombier så denna skulle ju vara perfekt.
 
Stealing Parker - Miranda Kenneally: Det här är en companion till Catching Jordan och en av de böcker jag vill ha mest. Behöver verkligen fler såna där gulliga böcker.
 
The Lost Hero - Rick Riordan: Nu när jag har läst ut hela Percy Jackson serien så vill jag jättegärna börja på spin-off serien. Har hört att den ska vara mycket bättre än Percy Jackson böckerna till och med.
   
 
Bad Hair Day - Carrie Harris: Den första boken i denna serie var en av de roligaste böckerna jag någonsin läst! Så jag vill verkligen läsa uppföljaren!
 
Impostor - Jill Hathaway: Gillade verkligen första boken så skulle vara kul att se vad som händer härnäst.
 
Chain Reaction - Simone Elkeles: Som sagt så älskar jag Perfect Chemistry och ska läsa Rules of Attraction väldigt snart. Så med denna bok skulle jag kunna avsluta serien.
 
      
 
Beautiful Creatures - Kami Garcia & Margaret Stohl: Jag har bara läsa Beautiful Creatures än så länge men vill ha hela serien!
 
Days of Blood & Starlight - Laini Taylor: Har inte läst Daughter of Smoke and Bone än men känner på mig att jag kommer vilja ha uppföljaren direkt när jag läst ut denna.
 
Phoenix - Elizabeth Richards: Samma som ovan.
 
    
 
The Last Echo - Kimberly Derting: Vill verkligen fortsätta på The Body Finder-serien!
 
Timepiece - Myra McEntire: Även fast att jag ej har läst Hourglass, som jag fick när jag fyllde år förra året, så vill jag jättegärna ha Timepiece. Jag har planerat att läsa Hourglass snart så skulle vara kul att kunna läsa uppföljaren strax efter.
 
Heist Society - Ally Carter: Sist, men definitivt inte den jag önskar mig minsta , så har vi Heist Society. Jag älskar Ally Carters Gallagher Girls-serie och vill jättegärna börja läsa denna serie!
 
Så där ja, så ser min önskelista ut.

Önskelista!

Hej hej! Nu är det så här att min födelsedag närmar sig med stormsteg och det är dags för att skriva önskelistan. Om ni minns så gjorde jag en önskelista över vilka böcker jag önskade mig här på bloggen, så jag tänkte att varför inte göra en i år igen? Förra året hade jag tur och fick de flesta av de 15 böcker jag önskade mig, men nu så har önskelistan blivit mycket längre. Jag har suttit i flera dagar och försökt korta ner önskelistan men det har inte gått så bra. Listan blir bara längre varenda gång jag försöker tänka över den. Så nu ligger antalet böcker någonstans mellan 30 och 40. Så klart fattar jag att jag aldrig skulle få 40 böcker, men jag hoppas på att i alla fall få några av de böcker jag önskar mig. Jag tänkte i alla fall ta och visa alla de böcker jag önskar mig för att jag tycker det är så kul att visa helt enkelt. Det lär ju bli ett uppdelat inlägg eftersom jag inte tror att jag kan få med alla bilderna på böckerna i ett inlägg.
 
       
 
Ruby Red Trilogy - Kerstin Gier: För er som inte vet så är jag en sån som älskar att bara läsa igenom en hel serie på en gång. Förra året fick jag alla Hex Hall böcker och tyckte det var hur underbart som helst att bara kunna sträckläsa hela serien. Denna trilogi har jag velat köpa hur läne som helst nu, men det har aldrig blivit så att jag gjort det. Så nu tänker jag önska mig hela trilogin istället.
 
        
 
Winger - Andrew Smith: Winger är en sån där bok som man helt plötsligt ser överallt. Har hört en massa jättebra saker om denna och vill jättegärna läsa den.
 
Forgive me, Leonard Peacock - Matthew Quick: Alltså denna låter så otroligt bra. Tror att den handlar om en kille som tar med en pistol till skolan för att första döda sin kompis och sedan sig själv. Har i alla fall hört en massa bra om denna och vill så gärna läsa den!
 
All Our Yesterdays - Cristin Terrill: Det här låter precis som en sån bok som jag är sugen på att läsa just nu! Har också hört en massa bra om denna!
 
11284898       
 
The Storyteller  - Antonia Michaelis: Denna bok låter så otroligt fin, sorlig, superbra. I alla fall från det jag har hört. Låter som en bok i min smak.
 
Burn For Burn - Jenny Han: Tror denna bok handlar om tjejer som vill hämnas, och det låter ju bara för roligt. Jag tycker konceptet låter så himla kul. Vill verkligen läsa denna!
 
I Hunt KIllers - Barry Lyga: Oktober som är min födelsedagsmånad är också den månad då jag älskar att läsa lite mer läskiga böcker. I Hunt Killers skulle passa perfekt att läsas då! Har hört en massa bra om denna.
 
  11115457  
 
Paranormalcy - Kiersten White: Önskade mig denna förra året också men fick den inte då så testar igen i år! Den låter så bra så!
 
Time Between Us - Tamara Ireland Stone: Denna bok låter urgullig och superromantisk. Tror den har nåt med tidsresor att göra. Har verkligen blivit sugen på att läsa om tidsresor på sistone. Omslaget är ju också jättefint.
 
The Pledge - KImberly Derting: Har läst The Body Finder av henne och gillade den mycket, så vill verkligen läsa denna! Tycker att handlingen låter super!
 
   
 
The Raven Boys - Maggie Stiefvater: Har velat läsa denna sedan jag hörde talas om den men det har inte blivit av. Låter superbra!
 
Just One Day - Gayle Forman: Jag älskar hennes böcker om Mia och Adam och vill verkligen läsa denna! Har sett så många recensioner som hyllar denna bok!
 

The Probability of Miracles - Wendy Wunder: Denna bok handlar om en tjej som har cancer, och jag känner för att jag vill läsa fler böcker som The Fault in Our Stars. Har hört att den ska vara både rolig och sorglig. Omslaget är urgulligt.

     

Angel Burn - L.A. Weatherly: Åh, denna har varit högst upp på vill-läsa listan i evigheter nu, men ändå köper jag den inte! Förstår inte varför. Det är annorlunda tvist på det här med änglar, så både konceptet och omslaget är awesome.

Code Name Verity - Elizabeth Wein: Tror inte jag har sett en enda negativ recension om denna bok, gud va bra den verkar! Måste verkligen läsas!

Shadowlands - Kate Brian: Denna handlar om en tjej som attackeras av en seriemördare men lyckas komma undan, sen flyttar hon till en annan stad men seriemördaren kommer efter henne. Gud vad spännande den låter, verkar också passa perfekt till halloween månaden!

Detta var slutet på del 1.

 
 

 

 

 

 

 

   

Utmaning - Fem frågor

Jag har blivit taggad av Klara för att göra den här "fem frågor" taggen, tack så mycket för taggen! Så here we go!
 
 
Vem inspirerade/uppmuntrade dig att börja blogga?
 
Jag fann Malins blogg för några år sedan och blev därefter jättesugen på att börja blogga själv. Jag ville så gärna mycket dela med mig av vad jag tyckte om de böcker jag läste, men jag har inte så många vänner som gillar att läsa så det var ingen som ville lyssna. Så efter ett tag så bestämde jag mig för att jag skulle starta en egen.
 
Hur väljer du ämnen att blogga om?
 
Jag bloggar ju såklart mest om böcker, men såklart så händer det att jag ibland skriver om någon film, musik, eller något annat i mitt liv. Jag skriver om det jag tycker är kul att skriva om och det som jag tror skulle vara kul för er att läsa om.
 
Vad vet de flesta inte om dig?
 
De flesta som jag känner vet att jag är världens boknörd, men det är inte alls lika många som vet att en av mina högsta drömmar är att en dag bli författare.
 
Vilka tre ord beskriver din stil bäst?
 
Vilken stil man menar med denna fråga vet jag inte men vi säger bokstil. I så fall är det YA, romantiskt, spännande.
 
Vad tycker du om att göra när du inte bloggar?
 
Jag gillar att dansa, kolla på tv-serier och filmer och vara med vänner!
 
 
Som alltid så vet jag ej vilka som har gjort denna utmaning så jag taggar alla!
 
 
 
 

Updated tbr + lite tankar kring olästa böcker

Hej Jag ber så hemskt mycket om ursäkt för veckans dåliga uppdatering, jag har varit sjuk ända sedan förra fredagen och har inte haft nån lust att blogga. I måndags gjorde jag dock ett "It's monday what are you reading?"-inlägg och berättade om veckans planerade läsning. Jag planerade att läsa Crimson Frost, Midnight Frost och Social Suicide och redan i torsdags så hade jag hunnit läsa alla dom. Jag kollade över mina olästa böcker och insåg att jag faktiskt inte hade någon aning om vad jag ville läsa därefter. Efter ett tag bestämde jag mig för att läsa Asunder eftersom att jag kände att den inte kunde stå och damma i bokhyllan längre. Men nu är det ju så att jag har en massa böcker som har stått olästa mycket längre än Asunder. Så i detta inlägg kör jag liksom en liten uppdatering till det inlägget jag skrev för 10 månader sen, dels för att jag vill ha era tips om vad jag borde läsa och för att det kanske kan vara kul att se hur min tbr ser ut nu?
 
I november förra året såg min tbr ut så här:
 
                                
 
Ett totalt på 36 böcker.
 
Nu 10 månader senare:
 
                           
 
1. The Diviners - Libba Bray
2. Falling KIngdoms - Morgan Rhodes
3. Daughter of Smoke and Bone - Laini Taylor
4. Berättelser Från Engelsfors - Mats Strandberg, Sara Bergmark Elfgren
5. Betvingade - Simona Ahrnstedt
6. Vingar av Glas - Sofie Trinh Johansson
7. Unearthly - Cynthia Hand
8. Hallowed - Cynthia Hand
9. Paper Valentine - Brenna Yovanoff
10. Beautiful Darkness - Kami Garcia, Margaret Stohl
11. Enshadowed - Kelly Creagh
12. False Memory - Dan Krokos
13. Fallen - Lauren Kate
14. Hourglass - Myra McEntire
15. Deception - C.J. Redwine
16. Siege and Storm - Leigh Bardugo
17. Tiger Lily - Jodi Lynn Anderson
18. Black City - Elizabeth Richards
19. Desires of the Dead - Kimberly Derting
20. Eld - Mats Strandberg, Sara Bergmark Elfgren
21. The Ask and the Answer - Patrick Ness
22. Rules of Attraction - Simone Elkeles
23. Only the Good Spy Young - Ally Carter
24. Born at Midnight - C.C. Hunter
25. Waterfall - Lisa T Berggren
26. Soul Screamers Vol. 1 (Har läst de två första böckerna men ej novellen) - Rachel Vincent
27. Soul Screamers Vol. 2 - Rachel Vincent
28. This Lullaby - Sarah Dessen
29. The Lost Prince - Julie Kagawa
30. The Scorch Trials - James Dashner
31. Shade - Jeri Smith-Ready
32. Toxic - Jus Accardo
33. Gravity - Melissa West
34. Pride & Prejudice - Jane Austen
35. Jellicoe Road - Melina Marchetta
36. Gone - Michael Grant
37. Blue Moon - Alyson Noel
38. Shadowland - Alyson Noel
39. Hunted - P.C. Cast, Kristin Cast
40. Game of Thrones - George R.R. Martin
 
Om jag inte räknar med Asunder, som jag läser just nu, så blir det 40 böcker totalt.
 
Även fast jag vet att det finns många andra som har mycket fler olästa böcker än vad jag har så kan jag inte hjälpa att bli lite stressad när jag ser detta antal. 40 böcker är för mig väldigt mycket, men jag tror att det som får mig att skämmas lite är att så många av dessa har stått olästa i bokhyllan i nästan ett år. Jag köper så många böcker som jag ändå bara låter stå och damma. Jag kan väl inte vara den enda som gör detta?
 
Jag har testat det här med book buying ban och allt, men jag gillar det inte. Jag gillar att köpa böcker, att kunna belöna mig själv med att köpa en bok om jag har gjort något väldigt bra. Book buying bans är säkert nåt som passar suveränt för vissa, men det är inte något för mig. Jag vill dock sluta köpa lika mycket böcker, i alla fall under ett tag. Jag måste verkligen läsa några av dessa hyllvärmare. Kanske ska man ta en hel månad där man bara läser de olästa böcker som har stått i bokhyllan längst?
 
Om några månader så kanske jag gör ett sånt här inlägg igen och jämför. Jag hoppas i alla fall att få ner antalet olästa böcker. Just nu har jag 3 böcker på väg, men efter det så ska jag försöka att bara köpa de böcker som jag vet att jag kommer läsa direkt. Jag fyller ju år snart också så kanske får böcker då också.
 
Är det någon/några böcker som ni tycker att jag borde prioritera? Tar så hemskt gärna emot tips om vad jag ska läsa härnäst! :)
 
 
 

It's Monday What Are You Reading?

Hej, eftersom att jag är hemma från skolan idag så tänkte jag att jag använder denna lediga tid åt att blogga lite. Så eftersom att det är måndag, och jag ej har gjort ett It's Monday What Are You Reading inlägg på ett bra tag så gör jag det nu. Dessa inlägg startades hos  Book Journey.
 
 
SENAST UTLÄST
 
 
 
Läste ut denna nu på morgonen. Åh, älskar denna serie enormt mycket, hur bra bok som helst!
 
JUST NU
 
 
 
EFTER DET
 
 
 
OM JAG HAR TID
 
 
 
 
Sådär, där har ni vad jag planerar att läsa under veckan! Jag hoppas att jag hinner läsa ut Crimson Frost idag, för i så fall kanske jag hinner läsa mer än planerat under resten av veckan.
 

Sammanfattning - Augusti 2013

 
Antal lästa böcker: 10
 
Lästa böcker:
  • Shadow Kiss - Richelle Mead (Omläsning)
  • Blood Promise - Richelle Mead (Omläsning)
  • Spirit Bound - Richelle Mead (Omläsning)
  • Last Sacrifice - Richelle Mead (Omläsning)
  • The Lightning Thief - Rick Riordan
  • The Sea of Monsters - Rick Riordan
  • The Titan's Curse - Rick Riordan
  • The Battle of the Labyrinth - Rick Riordan
  • The Last Olympian - Rick Riordan
  • Of Triton - Anna Banks
Bästa boken: Eftersom att jag inte räknar omläsningar (då skulle det blivit Shadow Kiss), så säger jag The Last Olympian. Jág verkligen älskade sista delen ur Percy Jackson serien.
 
Sämsta boken: Hm, jag tror tyvärr att jag måste säga Of Triton. Den var inte direkt dålig, men inte direkt bra heller. Jag hade väntat mig mycket mer från uppföljaren till Of Poseidon.
 
Största överraskning: Jag blev överraskad av The Sea of Monsters, som jag tyckte var mycket bättre än dess föregångare.
 
Största besvikelse: Trodde att The Lightning Thief skulle vara mycket bättre. Jag blev också som sagt väldigt besviken av Of Triton.
 
Sammanfattning av månad: Jag är inte så jättenöjd med läsandet denna månad. Det har varit lässvackor till och från och det tog väldigt lång tid att läsa ut Percy Jackson serien.
 
Planer inför nästa månad: Jag hoppas på att få mer läst under september. Ska försöka läsa många av de uppföljare jag har hemma och även kanske läsa om några böcker.
 
Antal lästa böcker i år: 113
 
 

aloveforbooks.blogg.se

En blogg för alla bokälskare!

RSS 2.0