This Song Will Save Your Life - Leila Sales

 
Titel: This Song Will Save Your Life
Författare: Leila Sales
Serie: -
Sidantal: 288
Utgivningsdatum: 17 september 2013
 
Making friends has never been Elise Dembowski’s strong suit. All throughout her life, she’s been the butt of every joke and the outsider in every conversation. When a final attempt at popularity fails, Elise nearly gives up. Then she stumbles upon a warehouse party where she meets Vicky, a girl in a band who accepts her; Char, a  cute, yet mysterious disc jockey; Pippa, a carefree spirit from England; and most importantly, a love for DJing.
 
Jag vet knappt vart jag ska börja med denna recension. This Song Will Save Your Life tog mig med storm. Jag älskade den från början till slut och den har helt klart blivit en nya favoritbok. Boken handlar om Elise, som aldrig passat in någonstans. Hon är mobbad, har inga vänner och är så lätt att sympatisera med. Även fast jag aldrig riktigt varit i den sits som Elise är i så kände jag ändå att det var så lätt att connecta med henne. Hon är rolig, smart och en karaktär som jag fann så älskvärd. Jag älskade att följa henne under berättelsens gång och hon är en karaktär som jag sent kommer att glömma. Hon kändes så otroligt äkta. Allt kändes äkta. Alla känslor och karaktärer kändes så väldigt riktigta på något sätt.
 
Jag gillade hur bokens fokus inte var på kärleken. Elise och Chars förhållande är en del av berättelsen men den tar aldrig över. Deras förhållande tog en helt annan riktining än vad jag hade väntat mig faktiskt. Alla karaktärer hade sitt egna sätt att bidra till historien. De har alla olika personligheter och jag älskar när till och med de mindre karaktärerna får bli en del av berättelsen.
 
Leila Sales skriver så himla fint och allt hon skrev kändes så ärligt. Berättelsen är fin på alla sätt och vis och jag gillade hur vissa saker inte slutar helt perfekt. För det är inte ofta det gör det i riktigt livet. En annan sak som jag fullkomligt älskade var DJ-aspekten av det hela. Det var jättekul att läsa om Elise när hon gjorde det hon älskade mest. This Song Will Save Your Life har allt jag vill ha i en berättelse. Jag älskade varenda sekund och ville inte att den skulle ta slut. Jag satt flera gånger småskrattandes och flera gånger med tårar i ögonen. Detta är en sådan bok som jag rekommenderar till alla. Den är värd att läsas om oändligt med många gånger och det kommer jag göra också. Läs, läs, läs!
 
                                                                    Betyg: 5/5


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

aloveforbooks.blogg.se

En blogg för alla bokälskare!

RSS 2.0