Äntligen höstlov + tbr

JHej! I fredags fick jag äntligen mitt efterlängtade höstlov. Detta inlägg skulle kommit upp i fredags, men det glömde jag helt bort och igår jobbade jag hela dagen och var helt enkelt för trött för att göra ett inlägg, så dert kommer idag istället! Detta är bara ett litet inlägg om de böcker som jag skulle vilja läsa under höstlovet.
 
 
                             
Jag ber om ursäkt för att man knappt ser böckerna på bilden, men orkade inte ta en ny.
 
 
Som ni ser så är det ändå 10 böcker, och jag tvivlar på att jag kommer hinna läsa så många. Så om ni har något förslag om vilken/vilka böcker jag borde prioritera så säg mer än gärna till!
 
Böckerna är i alla fall:
Bad Hair Day - Carrie Harris
Enshadowed - Kelly Creagh
The Raven Boys - Maggie Stiefvater
Never Fade - Alexandra Bracken
The Coldest Girl in Coldtown - Holly Black
Shadowlands - Kate Brian (Läser nu)
Paper Valentine- Brenna Yovanoff
Desires of the Dead - Kimberly Derting
The Last Echo - Kimberly Derting
The Diviners - Libba Bray
 

This Song Will Save Your Life - Leila Sales

 
Titel: This Song Will Save Your Life
Författare: Leila Sales
Serie: -
Sidantal: 288
Utgivningsdatum: 17 september 2013
 
Making friends has never been Elise Dembowski’s strong suit. All throughout her life, she’s been the butt of every joke and the outsider in every conversation. When a final attempt at popularity fails, Elise nearly gives up. Then she stumbles upon a warehouse party where she meets Vicky, a girl in a band who accepts her; Char, a  cute, yet mysterious disc jockey; Pippa, a carefree spirit from England; and most importantly, a love for DJing.
 
Jag vet knappt vart jag ska börja med denna recension. This Song Will Save Your Life tog mig med storm. Jag älskade den från början till slut och den har helt klart blivit en nya favoritbok. Boken handlar om Elise, som aldrig passat in någonstans. Hon är mobbad, har inga vänner och är så lätt att sympatisera med. Även fast jag aldrig riktigt varit i den sits som Elise är i så kände jag ändå att det var så lätt att connecta med henne. Hon är rolig, smart och en karaktär som jag fann så älskvärd. Jag älskade att följa henne under berättelsens gång och hon är en karaktär som jag sent kommer att glömma. Hon kändes så otroligt äkta. Allt kändes äkta. Alla känslor och karaktärer kändes så väldigt riktigta på något sätt.
 
Jag gillade hur bokens fokus inte var på kärleken. Elise och Chars förhållande är en del av berättelsen men den tar aldrig över. Deras förhållande tog en helt annan riktining än vad jag hade väntat mig faktiskt. Alla karaktärer hade sitt egna sätt att bidra till historien. De har alla olika personligheter och jag älskar när till och med de mindre karaktärerna får bli en del av berättelsen.
 
Leila Sales skriver så himla fint och allt hon skrev kändes så ärligt. Berättelsen är fin på alla sätt och vis och jag gillade hur vissa saker inte slutar helt perfekt. För det är inte ofta det gör det i riktigt livet. En annan sak som jag fullkomligt älskade var DJ-aspekten av det hela. Det var jättekul att läsa om Elise när hon gjorde det hon älskade mest. This Song Will Save Your Life har allt jag vill ha i en berättelse. Jag älskade varenda sekund och ville inte att den skulle ta slut. Jag satt flera gånger småskrattandes och flera gånger med tårar i ögonen. Detta är en sådan bok som jag rekommenderar till alla. Den är värd att läsas om oändligt med många gånger och det kommer jag göra också. Läs, läs, läs!
 
                                                                    Betyg: 5/5

Book haul del 2

Ja, så detta blir tredje book haulen i rad nu, men nu har resten av mina beställda böcker kommit. Eller alla utom Alleigant då, men det tar vi någon annan dag! Här är i alla fall de böcker jag har fått hem under den senaste tiden:
 
 
                                          
 
 
Unspoken - Sarah Rees Brennan: Typ alla älskar ju denna bok så kände att jag var tvungen att läsa den! Har inte någon koll på handlingen, men bra verkar den!
 
Losing Hope - Colleen Hoover: Hopeless från Holders POV, har redan läst och älskar denna bok såååå mycket!
 
Not a Drop to Drink - Mindy McGinnis: Ett impulsköp, tror att den handlar om en framtid där det nästan inte finns något vatten kvar, låter i alla fall väldigt bra!
 
Never Fade - Alexandra Bracken: Uppföljaren till The Darkest Minds som jag läste förra året och absolut älskade! Ser mycker fram emot denna!
 
The Program - Suzanne Young: Har hört många bra saker om denna! Är glad över att äntligen ha köpt den och ska bli kul att se om de lever upp till mina rätt så höga förväntningar!
 
Steelheart - Brandon Sanderson: Har inte hört så mycket om denna, men den har bra betyg på goodreads och handlingen låter skitbra!  
 
 
  
 
 
Det var allt och nu är det nog med book haul för ett tag, har en massa olästa böcker som jag verkligen måste ta tag i! Ha det bra!
 

Födelsedags-book haul

Hej! Precis som förra inlägget så blir detta en book haul. Jag fyllde år i måndags och fick böcker i födelsepresent plus att jag även väntar på några böcker till från min senaste beställning. Jag trodde att 4 av de 6 böckerna skulle komma denna vecka och de andra 2 nästa vecka och hittils har 3/4 böcker kommit. Tänkte från början slå ihop min födelsedags-haul och min book haul part 2, men orkade inte vänta så jag börjar med att visa detta så visar jag resten när det kommer! Här är i alla fall de böcker jag fick på min födelsedag:
 
 
 
                                
Jag ber om ursäkt för bildkvalitén, men jag var för lat för att fixa till en bättre bild...
 
 
Stealing Parker - Miranda Kenneally: En companion till Catching Jordan, som jag verkligen gillade! Ska bli kul att läsa denna!
Golden - Jessi Kirby: Gillade verkligen Kirby's In Honor så ser fram emot denna!
 
Shadowlands - Kate Brian: Åh, är så grymt taggad för denna! Känner att den kommer att passa perfekt nu tills halloween-månaden! 
 
The Raven Boys - Maggie Stiefvater: Älskar omslaget, det ser så fint ut i verkligheten! Har aldrig läst en Maggie Stiefvater bok så det ska bli skitkul!
 
Splintered - A.G. Howard: Splintered var en present från en av mina bästa vänner, blev jätteglad eftersom att jag velat läsa den jättelänge!
 
All Our Yesterdays - Cristin Terrill: Denna låter jättebra och jag har bara sett en massa positiva recensioner, så mina förväntningar är väldigt höga!
 
Ruby Red & Sapphire Blue - Kerstin Gier: De två första böckerna i en trilogi som låter superbra!
 
Bad Hair Day - Carrie Harris: Uppföljaren till Bad Taste in Boys, som var jättehärlig! Ska läsas inom kort.
 
The Last Echo - Kimberly Derting: Har inte läst andra boken i serien än, men ska nog ta och läsa andra och tredje boken under höstllovet någon gång!
 
The Coldest Girl in Coldtown - Holly Black: Taggad till tusen, vill också läsa denna någon gång nu i oktober då jag tror att den kommer vara passande!
 
 
Det var allt för denna book haul, ha det bra!
 
 
 
 
 
 
 
 

Book Haul del 1

Hej, först och främst vill jag be så mycket om ursäkt för den usla uppdateringen de senaste veckorna. Har haft jättemycket med skola och jobb osv så har varken hunnit läsa eller bloggat någonting typ. Men nu är pluggandet i princip slut så kommer därför att ha mer, även fast att jag fortfarande kommer jobba ganska mycket framöver. Men i alla fall, har beställt ungefär 10 böcker under den senaste tiden och 4 har kommit hitills. Även fast att jag inte har fått hem alla så kände jag att jag behövde skriva något inlägg så jag tar och visar upp dom i alla fall.
 
 
     
 
Hopeless - Colleen Hoover: Som ni kanske vet så är Hopeless en av mina absoluta favoritböcker. Jag har den på min kindle-app på mobilen men kände att jag behövde ett fysiskt exemplar också, speciellt nu när andra boken kommer ut i paperback. Har såklart beställt andra boken också och kanske kör en omläsning av denna innan jag läser den. Min recension på Hopeless hittar ni här
 
This Girl - Colleen Hoover: En till Colleen Hoover bok, denna gång den tredje boken i Slammed-serien, som jag älskar så himla mycket! Supertaggad för denna. Mina recensioner för den första boken hittar ni här
 
This Song Will Save Your Life - Leila Sales: Åh, kan inte med ord beskriva med ord hur taggad jag är för denna, ska läsas väldigt snart! Älskar förresten, den chockrosa ryggen, så fin!
 
Fangirl - Rainbow Rowell: Älskade, älskade, älskade Eleanor & Park så är supertaggad för denna, som jag till och med har hört är ännu bättre!
 
Det var böckerna för denna gång, andra delen kommer nog ganska snart!
 

         
 
 

Sammanfattning - September 2013

Antal lästa böcker: 10
 
Lästa böcker:
 
  • Dark Frost (Mythos Academy #3) - Jennifer Estep
  • Crimson Frost (Mythos Academy #4) - Jennifer Estep
  • Midnight Frost (Mythos Academy #5) - Jennifer Estep
  • Social Suicide (Deadly Cool #2) - Gemma Halliday
  • Incarnate (Newsoul #1) - Jodi Meadows (Omläsning)
  • The Transfer (Divergent 0.1) - Veronica Roth
  • Asunder (Newsoul #2) - Jodi Meadows
  • Jellicoe Road - Melina Marchetta
  • Origin (Lux #4) - Jennifer L. Armentrout
  • Phoenix Overture (Newsoul 2.5) - Jodi Meadows

Bästa bok: Fanns jättemånga bra böcker denna månad, men jag tror ändå att Jellicoe Road var bäst!

Sämsta bok: Det var ingen bok som jag egentligen inte gillade men den som jag gillade minst av alla var nog Phoenix Overture. Den var fortfarande bra, men jag tycker att mellanböcker oftast är lite sämre än "riktiga" böcker liksom.

Största överraskning: Det var inte direkt någon bok som jag trodde skulle vara sämre än den var, så ingen bok kom egentligen som en överraskning.

Största besvikelse: Hm, jag vet inte riktigt, var inte heller någon som direkt var sämre än jag trodde.

Sammanfattning av månad: Första vecka var toppen, läste väldigt mycket. Sen dess har jag nästan inte haft någon tid alls att ägna åt läsning, så det var väldigt tråkigt.

Planer inför nästa månad: Satsar på att läsa minst 10 böcker, vilket jag hoppas att jag gör!

Antal lästa böcker i år: 123

 
 

aloveforbooks.blogg.se

En blogg för alla bokälskare!

RSS 2.0