Shadowlands - Kate Brian

14805480
Titel: Shadowlands
Författare: Kate Brian
Serie: Shadowlands #1
Sidantal: 328
Utgivningsdatum: 8 januari 2013
 
Rory Miller had one chance to fight back and she took it. Rory survived and the serial killer who attacked her escaped. Now that the infamous Steven Nell is on the loose, Rory must enter the witness protection program. Entering the program alongside her, is her father and sister Darcy. The trio starts a new life and a new beginning leaving their friends and family behind without a goodbye.

Starting over in a new town with only each other is unimaginable for Rory and Darcy. They were inseparable as children but now they can barely stand each other. As the sisters settle in to Juniper Landing, a picturesque vacation island, it seems like their new home may be just the fresh start they need. They fall in with a group of beautiful, carefree teens and spend their days surfing, partying on the beach, and hiking into endless sunsets. Just as they’re starting to feel safe again, one of their new friends goes missing. Is it a coincidence? Or is the nightmare beginning all over again?
 
 
Jag älskade början av denna bok. Den startar från mördarens POV och med den händelse som får Rory och hennes familj att behöva byta efternamn och byta stad. Början är mörk, spännande och fängslande. Själva konceptet med att Rory blir jagad av en seriemördare gillade jag. Det var underhållande och väldigt, väldigt spännande. Det är dock efter en tredjedel av berättelsen som jag kände att den verkligen gick i en annan riktning än det jag hade velat. Jag ville ha en lite läskig, men verklig berättelse och utan att avslöja för mycket så tyckte jag att den övernaturliga aspekten förstörde lite grann.
 
Berättelsen har potential, det har den verkligen. Men jag tycker att själva utförandet var lite av det sämre. En historia som började så bra kändes långdragen och tråkig även fast boken knappt är 300 sidor. Allt blir bara så otroligt konstigt. Märkliga saker händer på denna ö de befinner sig på och fokuset dras till denna del av berättelsen. När slutet närmar sig så kommer spänningen åter igen, dock inte alls i lika stor mängd som i början. Slutet kändes dock så oerhört rusat och jag ville ha mer förklaring, mer information, mer av allt. Inte bara en enda sidan där man får svar på allt. Även att vissa saker är så himla orealistiska fick mig att himla med ögonen. Jag är också väldigt besviken på riktingen författaren valde att ta, och vad de gjorde av konceptet med seriemördaren. Fast detta kanske bara var för att jag hade väntat mig en berättelse helt olik den jag fick.
 
Nu ska jag inte vara för negativ mot Shadowlands. Stundtals är den en riktigt bra bok. Karaktärerna är lite tunna och berättelsen lite slarvig men som helhet är den helt okej. Jag är glad att jag läste den och har redan beställt uppföljaren men råder er som väljer att läsa denna att inte ha allt för höga förväntningar som jag hade.
 
Betyg: 3/5
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

aloveforbooks.blogg.se

En blogg för alla bokälskare!

RSS 2.0