Uppdatering

Hej, det var längesedan! Över 2 veckor till och med. Jag vet att jag om och om igen sagt att jag ska bättra mig på bloggandet och göra fler inlägg osv, men all lust för att blogga har verkligen bara runnit av mig. Jag har inte tyckt att det är en rolig grej att gå in och skriva ett inlägg på väldigt länge och har funderat på att sluta blogga helt. Dock så kände jag att jag vill ge det en chans till och komma tillbaka in i det igen och så får vi se hur det känns sen. Jag har därför som plan att försöka publicera ett inlägg varje dag under hela december. Hoppas verkligen att detta ska gå och att jag hittar blogglusten igen. Nu tänkte jag i alla fall berätta om några saker som hänt under den senaste tiden.
 
 
 
 • Jag har fått hem 2 nya böcker. Frigid av J. Lynn (Jennifer L. Armentrout) och The Fiery Heart av Richelle Mead. Såå taggad för båda dom.
 • Jag såg Catching Fire under Hunger Games-night och älskade den så obeskrivligt mycket. De kunde inte gjort ett bättre jobb med den filmen.
 • Har även sett Vampire Academy trailern och är hittills inte imponerad. Den var bättre än teasern, men jag har absolut inga förhoppningar på filmen.
 • Jag förbeställde These Broken Stars och vill att den kommer NU, verkar så himla bra.
 • Har precis kommit över världens lässvacka, och läser nu om THG-trilogin för att öka läslusten lite.
 
Det var nog allt, inte alls mycket som har hänt men det var skönt att skriva av mig. Ha det bra!

It's Monday What Are You Reading?

Det var så länge sedan som jag gjorde ett sånt här imlägg, men nu är det dags igen! Detta startades hos Book Journey.
 
 
SENAST UTLÄST:
 
 
Ett sånt bra avslut på serien!
 
 
JUST NU
 
 
 
EFTER DET
 
 
OM JAG HAR TID
 
 
Eller...
 
 
Vill läsa om serien innan Catching Fire har premiär...
 
 

Book Haul

Det där med att jag inte skulle köpa några fler böcker på ett tag höll verkligen inte länge alls, så här är en ny hög med böcker som jag har fått hem under den senaste tiden: 
 
 
                        
 
The Storyteller - Antonia Michaelis: Har hört så många bra saker om denna så nu var det dags att den skulle beställas hem. Är verkligen taggad och tror att den kommer att bli läst inom kort.
 
The Iron Traitor - Julie Kagawa: Uppföljaren till första boken i The Iron Feys spin-off serie. Gillade verkligen att läsa från Ethans pov så tror att denna kommer vara lika bra den.
 
Chain Reaction  - Simone Elkeles: Sista boken i böckerna om Fuentes-bröderna. Älskar dessa böcker sååå mycket så kommer säkert att älska denna också.
 
I Am Number Four - Pittacus Lore: Kollade om filmen under höstlovet och fick världens begär av att läsa böckerna så klickade hem denna på direkten. Ska bli jättekul att se om jag gillar den!
 
Allegiant - Veronica Roth: Har längtar efter Allegiant ända sedan Inaurgent lämnade mig helt stum och jag ville så gärna läsa den. I alla fall tills jag lyckades bli spoilad om slutet. Så ja, jag gillar inte hur det slutar och tappade helt lusten för att avsluta serien. Men jag ska läsa den. När vet jag inte men jag måste läsa den och hoppas att jag kan gilla den trots slutet. Har planerat att göra ett diskussionsinlägg om boken sen så förhoppningsvis läser jag den snart.
 
Hereafter - Kate Brian: Tyckte att första boken var helt okej, men inte mer än det. Dock så slutar den i en cliffhanger och jag vill så gärna se vad som händer härnäst så beställde hem uppföljaren. Ett plus är att omslagen är sååå fina.
 
Champion - Marie Lu: Woho, sista boken i trilogin om Day och June. Hur taggad som helst för denna och hoppas på ett bra slut på serien. Förbokade denna från The Book Depository och blev väldigt glad då jag fick hem den dagen efter den släpptes. Vabligtvis brukar jag få mina förbokningar typ en vecka efter. Allegiant till exempel skickades inte förrän 2 dagar efter releasedatum.
 
Sentinel - Jennifer L. Armentrout: Oh, my God så taggad! Ännu ett avslut på en av mina absoluta favoritserier, vill så gärna veta vad som kommer att hända för Alex och Aiden och resten av gänget.
 
Det var allt för denna gång, väntar fortfarande på 2 böcker men de lär inte komma på ett tag.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Shadowlands - Kate Brian

14805480
Titel: Shadowlands
Författare: Kate Brian
Serie: Shadowlands #1
Sidantal: 328
Utgivningsdatum: 8 januari 2013
 
Rory Miller had one chance to fight back and she took it. Rory survived and the serial killer who attacked her escaped. Now that the infamous Steven Nell is on the loose, Rory must enter the witness protection program. Entering the program alongside her, is her father and sister Darcy. The trio starts a new life and a new beginning leaving their friends and family behind without a goodbye.

Starting over in a new town with only each other is unimaginable for Rory and Darcy. They were inseparable as children but now they can barely stand each other. As the sisters settle in to Juniper Landing, a picturesque vacation island, it seems like their new home may be just the fresh start they need. They fall in with a group of beautiful, carefree teens and spend their days surfing, partying on the beach, and hiking into endless sunsets. Just as they’re starting to feel safe again, one of their new friends goes missing. Is it a coincidence? Or is the nightmare beginning all over again?
 
 
Jag älskade början av denna bok. Den startar från mördarens POV och med den händelse som får Rory och hennes familj att behöva byta efternamn och byta stad. Början är mörk, spännande och fängslande. Själva konceptet med att Rory blir jagad av en seriemördare gillade jag. Det var underhållande och väldigt, väldigt spännande. Det är dock efter en tredjedel av berättelsen som jag kände att den verkligen gick i en annan riktning än det jag hade velat. Jag ville ha en lite läskig, men verklig berättelse och utan att avslöja för mycket så tyckte jag att den övernaturliga aspekten förstörde lite grann.
 
Berättelsen har potential, det har den verkligen. Men jag tycker att själva utförandet var lite av det sämre. En historia som började så bra kändes långdragen och tråkig även fast boken knappt är 300 sidor. Allt blir bara så otroligt konstigt. Märkliga saker händer på denna ö de befinner sig på och fokuset dras till denna del av berättelsen. När slutet närmar sig så kommer spänningen åter igen, dock inte alls i lika stor mängd som i början. Slutet kändes dock så oerhört rusat och jag ville ha mer förklaring, mer information, mer av allt. Inte bara en enda sidan där man får svar på allt. Även att vissa saker är så himla orealistiska fick mig att himla med ögonen. Jag är också väldigt besviken på riktingen författaren valde att ta, och vad de gjorde av konceptet med seriemördaren. Fast detta kanske bara var för att jag hade väntat mig en berättelse helt olik den jag fick.
 
Nu ska jag inte vara för negativ mot Shadowlands. Stundtals är den en riktigt bra bok. Karaktärerna är lite tunna och berättelsen lite slarvig men som helhet är den helt okej. Jag är glad att jag läste den och har redan beställt uppföljaren men råder er som väljer att läsa denna att inte ha allt för höga förväntningar som jag hade.
 
Betyg: 3/5
 

Sammanfattning - Oktober 2013

 
Antal lästa böcker: 10
 
 • Shadows (Lux #0.5) - Jennifer L. Armentrout
 • The Lost Prince (The Iron Fey: Call of the Forgotten #1) - Julie Kagawa
 • Unearthly (Unearthly #1) - Cynthia Hand
 • This Song Will Save Your Life - Leila Sales
 • Losing Hope (Hopeless #2) - Colleen Hoover
 • Fangirl - Rainbow Rowell
 • Splintered (Splintered #1) - A.G. Howard
 • Shadowlands (Shadowlands #1) - Kate Brian
 • Bad Hair Day (Kate Grable #2) - Carrie Harris
 • Desires of the Dead (The Body Finder #2) 
Bästa bok: Kan inte välja mellan TSWSYL, Fangirl och Losing Hope. Alla var jättebra!
Sämsta bok: Läste ingen dålig bok som jag känner borde utnämnas till "sämsta bok".
Största överraskning: Det var ingen bok som dirket överraskade mig denna månad.
Största besvikelse: Blev inte direkt så besviken av någon bok, men tyckte att det var synd att jag ogillade huvudkaraktären i Splintered så mycket som jag gjorde.
Sammanfattning av månad: En helt okej månad med sina upp- och nedgångar. Ska definitivt att försöka läsa mer nästa månad.
Planer inför nästa månad: I november ska det läsas! En massa böcker som jag sett fram emot släpps under denna månad, bl.a. Champion, The Fiery Heart och Sentinel.
Antal lästa böcker i år: 133

aloveforbooks.blogg.se

En blogg för alla bokälskare!

RSS 2.0