Life After Theft - Aprilynne Pike

 
 
Titel: Life After Theft
Författare: Aprilynne Pike
Serie: -
Sidantal: 345
Utgivningsdatum: 30 april 2013
 
Moving to a new high school sucks. Especially a rich-kid private school. With uniforms. But nothing is worse than finding out the first girl you meet is dead. And a klepto.

No one can see or hear Kimberlee except Jeff, so--in hopes of bringing an end to the snarkiest haunting in history--he agrees to help her complete her "unfinished business." But when the enmity between Kimberlee and Jeff's new crush, Sera, manages to continue posthumously, Jeff wonders if he's made the right choice.
 
Life After Theft var definitivt ett impulsköp, jag var inte alls säker på handlingen, men jag hade hört talas om Aprilynne Pikes Wings serie och var måttligt nyfiken på hennes verk. Efter att ha läst denna är jag faktiskt rätt sugen på hennes andra böcker också, även fast handlingarna är helt olika.
 
I denna bok möter vi Jeff, en allmänt härlig och skön kille vars berättarröst jag verkligen gillade. På sin första skoldag så möter han Kimberlee, som är ett spöke som älskar att stjäla. Hon är fast på jorden, och tror att det har och göra med att hon inte har lämnat tillbaka grejerna hon stal. Eftersom att Jeff är den enda som ser henne så ber hon honom om hjälp för att ställa allt till rätta.
 
Så ja, som sagt så gillade jag verkligen Jeff, han kunde få mig att småflina sådär ibland. Kimberlee var en bitch, men hon hade rum för karaktärsutveckling under bokens gång. Och eftersom att jag hade läst One Day More (en novell om Kimberlees liv och död innan denna bok) innan så hade jag mer förståelse för Kimberlee och kände faktskt lite sympati. Sera, som är Jeffs kärleksintresse kan jag inte säga att jag fastnade för direkt, men det var skönt med en bok som inte var huvudrollen-träffar-ett-spöke-och-de-blir-kära. Jeff och Kimberlees förhållande var faktiskt något som jag gillade eftersom att det inte är någon kärlek och även att det är något som utveckas under bokens gång.
 
Jag vet inte om jag älskade Life After Theft, men jag gillade den verkligen. Den är ganska lättsam, även fast att tårarna kom fram en gång. Det är en härlig bok som jag definitivt rekommenderar om ni tycker handlingen låter intressant. Det är inte någon bok som jag bar med mig i tankarna efteråt, men när jag väl läste den så var den snabb-taktad och väldigt svår att lägga ifrån sig.
 
                                                                  Betyg: 4/5
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

aloveforbooks.blogg.se

En blogg för alla bokälskare!

RSS 2.0