Unbreakable - Elizabeth Norris

 
Titel: Unbreakable
Författare: Elizabeth Norris
Serie: Unraveling #2
Sidantal: 496
Utgivningsdatum: 23 april 2013
 
HANDLINGEN KAN INNEHÅLLA SPOILERS FÖR ER SOM INTE HAR LÄST UNRAVELING
 
Four months after Ben disappeared through the portal to his home universe, Janelle believes she’ll never see him again. Her world is still devastated, but life is finally starting to resume some kind of normalcy. Until Interverse Agent Taylor Barclay shows up. Somebody from an alternate universe is running a human trafficking ring, kidnapping people and selling them on different Earths—and Ben is the prime suspect. Now his family has been imprisoned and will be executed if Ben doesn’t turn himself over within five days.

And when Janelle learns that someone she cares about—someone from her own world—has become one of the missing, she knows that she has to help Barclay, regardless of the danger. Now Janelle has five days to track down the real culprit. Five days to locate the missing people before they’re lost forever. Five days to reunite with the boy who stole her heart. But as the clues begin to add up, Janelle realizes that she’s in way over her head—and that she may not have known Ben as well as she thought. Can she uncover the truth before everyone she cares about is killed?
 
Jag önskar att jag kunde säga att Unbreakable var lika bra som den fantastiska Unraveling , men tyvärr så var den inte det. Den är dock fortfarande riktigt bra, och jag är supernöjd över denna duology, men lika otrolig som dess föregångare var den inte.
 
Det finns två skäl till varför denna bok inte är lika bra som Unraveling. 1, För lite Ben, och 2. Handlingen. Handlingen är inte dålig eller något sådant men den saknar lite av den mysterie-känsla som det fanns så mycket av i förra boken. Detta fick mig att bli lite uttråkad vid vissa tillfällen och jag tappade det där begäret av att alltid vilja läsa bara några sidor till.
 
Nu låter jag nästan lite för negativ! Jag älskar Janelle, hon är en kick-ass huvudkaraktär som jag älskade mer och mer för varje sida. Ben, du gjorde mig lite arg där ett tag men lämnade mig med ett leende i slutet. Sen har vi Barclay, och jag gillade verkligen, verkligen honom i denna bok. Han var rätt så awesome. Även Elijah tycker jag grymt mycket om. Norris är heller inte rädd för att ta död på karaktärer som man gillar, vilket jag kan tycka är något hon förtjänar beröm för!
 
Denna uppföljare var inte allt som jag ville att den skulle vara, men jag är fortfarande helt tagen av konceptet och alla karaktärer. Jag är så nöjd med hur allt slutade och skulle inte direkt bli ledsen om Eliabeth Norris bestämde sig för att skriva en till bok. Jag rekommenderar verkligen denna serie till alla som gillar lite sci-fi, mysterier och en supergullig romans.
 
                                                                        Betyg: 4/5
 

4 beställda böcker!

Hallå! I brist på blogglust så drar jag ihop detta inlägg nu på fredagskvällen så ni får något att läsa i alla fall. Gjorde nyss en bokbeställning på 4 böcker, varav 3 betalade jag själv. Fanns så sjukt många andra jag ville förboka/köpa, b.la. School Spirits och Dance of the Red Death. Men eftersom att sommarlovet strax drar igång så vill jag lägga lite mer pengar på andra saker, även fast det är svårt att inte köra på en mega-beställning. De böcker jag beställde är i alla fall dessa:
 
 
 
                  
                    
 
Dare You To köpte jag eftersom att Pushing the Limits är typ mina absoluta favoritbok. Goddess, för att jag har väntat på den avslutande delen i denna trilogi för evigt typ och behöver den som jag behöver luft ungefär. Kiss of Frost, för att Touch of Frost var grym och jag behöver veta vad som kommer hända. Och sist men inte minst: Amy & Roger's Epic Detour, eftersom att jag verkligen behöver någon gullig sommarbok och denna har varit på min att-läsa lista så himla länge nu.
 
Om någon undrar så läser jag just nu Silence tredje delen i Hush Hush sagan. Måste läsa klart den serien innan sommarlovet börjar liksom. Någon som har läst någon av de nämna böckerna, kanske någon som ni själva har beställt nyligen? Ni får gärna berätta vad ni läser just nu också! Ha det bra!

Speechless - Hannah Harrington

 
Titel: Speechless
Författare: Hannah Harringtonn
Serie: -
Sidantal: 288
Utgivningsdatum: 28 augusti 2012
 
Everyone knows that Chelsea Knot can't keep a secret

Until now. Because the last secret she shared turned her into a social outcast—and nearly got someone killed.

Now Chelsea has taken a vow of silence—to learn to keep her mouth shut, and to stop hurting anyone else. And if she thinks keeping secrets is hard, not speaking up when she's ignored, ridiculed and even attacked is worse.

But there's strength in silence, and in the new friends who are, shockingly, coming her way—people she never noticed before; a boy she might even fall for. If only her new friends can forgive what she's done. If only she can forgive herself.
 
Kan jag bara få nämna omlsaget en gång? Hur snyggt är dedet inte? Jag älskar enkelheten med det, och jag tycker att det är det perfekta omslaget för bokens handling.
 
Chelsea har det inte lätt när det kommer till att hålla hemligheter. Hon berättar allt hon får reda på och en kväll slutar detta med att någon blir svårt skadad. Jag gillade inte Chelsea till en början, hon beter sig jättedumt och är ganska taskig rent allmänt. Men ju längre i boken jag kom desto mer gillade jag henne, och när slutet kom så ville jag bara fortsätta läsa om henne. Dock så tycker jag att Chelsea är en enormt verklig karaktär. Jag skulle ljuga om jag sa att det alltid var lätt för mig att inte sprida saker som jag hör. Men detta har vi väl alla problem med ibland? 
 
Chelsea skvallrar i alla fall om något som hon ser en kväll, och det slutar med att en kille blir skadad. Detta gör henne helt utmobbad av de som var hennes vänner till en början och Chelsea bestämmer sig för att sluta prata ett tag. Jag tycker att konceptet är så smart och intressant att läsa om. Jag kan inte ens tänka mig hur svårt det skulle vara att inte säga ett ord under en tid. Jag älskade även hennes förhållande till Sam och Asha och alla andra sidkaraktärer, även fast alla dem personerna var vänner till Noah, som är den som blir skadad, så kan de tänka sig att förlåta henne. Men det handlar också¨om att hon ska förlåta sig själv, och om hon kan inse sina misstag och lära sig från dem.
 
Jag älskade verkligen denna bok, det har helt klart blivit en av mina favoritböcker. Ett av de största skälen till att den är så bra är för att jag verkligen kände att den påverkade mig. Den fick mig att tänka och jag insåg precis hur stor makt ord har. Jag älskar karaktärerna, den urgulliga romanserna och de supermysiga delarna i Speechless. Den kommer läsas om flera gånger och jag tycker verkligen att ni ska ge den en chans, den är hur bra som helst.
 
                                                                                  Betyg: 5/5
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Life After Theft - Aprilynne Pike

 
 
Titel: Life After Theft
Författare: Aprilynne Pike
Serie: -
Sidantal: 345
Utgivningsdatum: 30 april 2013
 
Moving to a new high school sucks. Especially a rich-kid private school. With uniforms. But nothing is worse than finding out the first girl you meet is dead. And a klepto.

No one can see or hear Kimberlee except Jeff, so--in hopes of bringing an end to the snarkiest haunting in history--he agrees to help her complete her "unfinished business." But when the enmity between Kimberlee and Jeff's new crush, Sera, manages to continue posthumously, Jeff wonders if he's made the right choice.
 
Life After Theft var definitivt ett impulsköp, jag var inte alls säker på handlingen, men jag hade hört talas om Aprilynne Pikes Wings serie och var måttligt nyfiken på hennes verk. Efter att ha läst denna är jag faktiskt rätt sugen på hennes andra böcker också, även fast handlingarna är helt olika.
 
I denna bok möter vi Jeff, en allmänt härlig och skön kille vars berättarröst jag verkligen gillade. På sin första skoldag så möter han Kimberlee, som är ett spöke som älskar att stjäla. Hon är fast på jorden, och tror att det har och göra med att hon inte har lämnat tillbaka grejerna hon stal. Eftersom att Jeff är den enda som ser henne så ber hon honom om hjälp för att ställa allt till rätta.
 
Så ja, som sagt så gillade jag verkligen Jeff, han kunde få mig att småflina sådär ibland. Kimberlee var en bitch, men hon hade rum för karaktärsutveckling under bokens gång. Och eftersom att jag hade läst One Day More (en novell om Kimberlees liv och död innan denna bok) innan så hade jag mer förståelse för Kimberlee och kände faktskt lite sympati. Sera, som är Jeffs kärleksintresse kan jag inte säga att jag fastnade för direkt, men det var skönt med en bok som inte var huvudrollen-träffar-ett-spöke-och-de-blir-kära. Jeff och Kimberlees förhållande var faktiskt något som jag gillade eftersom att det inte är någon kärlek och även att det är något som utveckas under bokens gång.
 
Jag vet inte om jag älskade Life After Theft, men jag gillade den verkligen. Den är ganska lättsam, även fast att tårarna kom fram en gång. Det är en härlig bok som jag definitivt rekommenderar om ni tycker handlingen låter intressant. Det är inte någon bok som jag bar med mig i tankarna efteråt, men när jag väl läste den så var den snabb-taktad och väldigt svår att lägga ifrån sig.
 
                                                                  Betyg: 4/5
 
 

5 Books to Movies tag

5 Books to Movies tag startades hos Pia, och jag blev taggad av fina Petra, tack så mycket! Det går ut på att nämna 5 böcker som man tycker skulle passa som film eller tv-serie.
 
 
 
The Selection - Kiera Cass
 
Jag vet att de gjorde ett pilotavsnitt av The Selection men att den inte plockades upp av ett tv-bolag. Det är lite synd eftersom att jag tror att den hade blivit en grym tv-serie som jag definitivt hade kollat på!
 
 
Ten - Gretchen McNeil
 
Är det någon som har sett Harper's Island? För er som inte vet så är det en slags mini-serie (endast 13 avsnitt) som handlar om en grupp människor som kommer till en ö för ett bröllop och sedan blir mördade en efter en. Ten, som är ett "murder-mystery" tror jag skulle bli en asbra mini-serie, precis som Harper's Island. För jag fick verkligen en Harper's Island känsla när jag läste boken.
 
 
 
 
Gone - Michael Grant
 
Jag her inte läst Gone ännu, även fast jag har den ståendes i bokhyllan. Men från det jag har hört om boken och dess handling så tror jag att det skulle bli en suverän tv-serie. Jag skulle verkligen se den om det skulle hända någon gång.
 
 
 
 
Across the Universe - Beth Revis
 
Tänk er en Across The Universe film, hur awesome skulle inte det vara? Själva konceptet tror jag skulle funka jättebra som film!
 
 
 
The Immortal Rules - Julie Kagawa
 
Jag gillar vampyrfilmer väldigt mycket, speciellt där vampyrerna inte framställs som snälla och goda. Jag tror verkligen att The Immortal Rules skulle vara rätt för filmduken!
 
 
 
 
 
 

Mini Book Haul

Tänkte bara ta och visa upp de sista böckerna från min senaste bokbeställning, som äntligen har kommit.
 
 
                              
 
 
The Summer I Became A Nerd - Leah Rae Miller: Låter som en superhärlig, gullig och lättläst bok som är perfekt för sommaren. Vill läsa den precis nu, men vet inte om jag kanske ska spara den tills sommarlovet börjar...
 
Deadly Cool - Gemma Halliday: Handlar om en tjej som får reda på att hennes pojkvän är otrogen, sen hittas en tjej mördad och killen blir huvudmisstänkt. Han ber då tjejen att rentvå hans namn och ta reda på sanningen. Åh, har velat läsa denna hur länge som helst så jag är superpeppad för att börja läsa denna!
 
Det var allt! Ha en fortsatt trevlig fredag! :)

Eleanor & Park - Rainbow Rowell

Titel: Eleanor & Park
Författare: Rainbow Rowell
Serie: -
Sidantal: 325
Utgivningsdatum: 26 februari 2013
 
"Bono met his wife in high school," Park says.
"So did Jerry Lee Lewis," Eleanor answers.
"I’m not kidding," he says.
"You should be," she says, "we’re sixteen."
"What about Romeo and Juliet?"
"Shallow, confused, then dead."
''I love you," Park says.
"Wherefore art thou," Eleanor answers.
"I’m not kidding," he says.
"You should be."

Set over the course of one school year in 1986, ELEANOR AND PARK is the story of two star-crossed misfits – smart enough to know that first love almost never lasts, but brave and desperate enough to try. When Eleanor meets Park, you’ll remember your own first love – and just how hard it pulled you under.
 
HOLY CRAP VAD BRA DENNA BOK ÄR! Ja, caps var nödvändigt. Men seriöst, Eleanor & Park är en av de bästa böckerna jag någonsin läst. Den ligger precis brevid Pushing the Limits på listan över favorit-contemporary. Eleanor & Park handlar - precis som titeln avslöjar - om Eleanor & Park. Två High school elever som träffas en dag då Eleanor (ny i skolan och allt) ska ta en plats på bussen men uoptäcker att det är upptaget i princip överallt, Park säger att hon kan sitta brevid honom, och det är början på deras kärlekshistoria.
 
Eleanor & Park är så vacker, realistisk, hjärtvärmande, hjrätkrossande, härlig, underbar... Ja, listan är lång. Men det jag gillar mest är hur otroligt ärlig denna bok är och hur otroligt korrekt den kan beskriva känslan av att vara kär. Eleanor och Park är inte dina typiska huvudkaraktärer. Eleanor är en knubbig rödhårig tjej som klär sig i kill-kläder och har det jobbigt hemma, medan Park är en halv-koreansk kille med ett intresse för sereitidningar. Och herregud hur jag älskar dessa två! De har båda sina brister och det är det som gör dem till såna bra karakärer. De är intressanta och roliga att läsa om. Även Parks föräldrar tyckte jag mycket om. Även dem har sina brister men de är så otroligt välskrivna. Alla karaktärer hade verkligen sin egen personlighet.
 
Jag nämnde att denna bok är ärlig, och det är den. Det är ingen insta-love i denna bok. Park tycker att Eleanor är helknäpp till en början och vill allt annat än att sitta med henne på bussen, och Eleanor gillar inte Park till en början heller för den delen. Läsaren får ta del av hur allt sakta förändras. Hur de börjar märka saker om varandra, hur de börjar vilja vara med varandra. Vi får se hur det som började så dåligt till slut blir till kärlek. Jag kan knappt ens beskriva hur vacker denna bok är, hur detaljrik den är osv. Det är helt enkelt något ni får ta reda på själva.
 
Jag vill så gärna att ni bara läser denna bok, för ni kommer inte att ångra er. Den är så otroligt bra och jag skulle kunna snacka om den i all evighet. Slutet var lite abrubt, fast det sröde mig inte så speciellt mycket, och om jag inte hade suttit i bilen med min pappa vid tiden av utläsandet så hade jag med stor säkerhet storgrinat. Den är så fantastisk och jag rekommenderar den till alla.
 
                                                   Betyg: 5/5
 

Apollyon - Jennifer L. Armentrout

 
Titel: Apollyon
Författare: Jennifer L. Armentrout
Serie: Covenant #4
Sidantal: 345
Utgivningsdatum: 4 april 2013
 
SPOILERS KAN FINNAS I HANDLINGEN EFTERSOM ATT DETTA ÄR DEN FJÄRDE BOKEN I EN SERIE
F
ate isn’t something to mess with… and now, neither is Alex.

Alex has always feared two things: losing herself in the Awakening and being placed on the Elixir. But love has always been stronger than Fate, and Aiden St. Delphi is willing to make war on the gods—and Alex herself—to bring her back.

The gods have killed thousands and could destroy entire cities in their quest to stop Seth from taking Alex’s power and becoming the all-powerful God Killer. But breaking Alex’s connection to Seth isn’t the only problem. There are a few pesky little loopholes in the whole “an Apollyon can’t be killed” theory, and the only person who might know how to stop the destruction has been dead for centuries.

Finding their way past the barriers that guard the Underworld, searching for one soul among countless millions, and then somehow returning will be hard enough. Alex might be able to keep Seth from becoming the God Killer… or she might become the God Killer herself.
 
Jag tänker hålla denna recension kort för jag tycker inte att det finns så mycket att säga. Apollyon är en bra bok, fast definitivt inte den bästa i serien. Problemet jag hade med Apollyon var att det bara kändes som en typisk mellanbok och bara byggde upp för det som kommer ske i sista boken. Det är inte så jättemycket som händer och till och med de sista kapitlena var inte särskilt actionfyllda eller spännande.
 
Dock så älskar jag Alex och Aiden, speciellt Aiden. Han är så otroligt swoon-worthy. Det finns också en massa sidkaraktärer som jag faktiskt fann mig själv att tycka mycket om, speciellt Aidens bror. Seth var inte med mycket alls i denna bok, vilket jag inte hade något ptoblem med då jag aldrig riktigt gillat Seth.
 
Apollyon läste jag fortfarande ut relativt snabbt, och även fast det inte hände så mycket så flög sidorna förbi. Nej, detta är inte den bästa boken i serien men jag tror att Sentinel kommer vara awesome. Detta är en serie som jag verkligen tycker att ni ska läsa!
 
                                                           Betyg: 4/5

Touch Of Frost - Jennifer Estep

Titel: Touch of Frost
Författare: Jennifer Estep
Serie: Mythos Academy #1
Sidantal: 350
Utgivningsdatum: 1 augusti 2011
 
My name is Gwen Frost, and I go to Mythos Academy; a school of myths, magic and warrior whiz kids, where even the lowliest geek knows how to chop off somebody's head with a sword and Logan Quinn, the hottest Spartan guy in school, also happens to be the deadliest. But lately, things have been weird, even for Mythos. First, mean girl Jasmine Ashton was murdered in the Library of Antiquities. Then, someone stole the Bowl of Tears, a magical artifact that can be used to bring about the second Chaos War. You know, death, destruction and lots of other bad, bad things. Freaky stuff like this goes on all the time at Mythos, but I'm determined to find out who killed Jasmine and why; especially since I should have been the one who died...
 
Jag hade förväntat mig att gilla denna bok. Det jag inte hade förväntat mig var hur mycket jag verkligen skulle älska den. Tack vare Petra köpte jag Touch of Frost under mitt senaste besök till SF bokhandeln, och jag tror att detta är starten på en ny favoritserie.
 
Jag älskar Gwens berättarröst. Hon är rolig, smart och väldigt sympatisk. Jag älskar henne som karaktär och tror att hon kommer ha mycket rum att mogna och växa som karaktär under seriens gång. Logan, var lite av det där "typiska kärleksintresset" men jag gillade honom riktigt mycket ändå och ser fram emot att få läsa mer om honom. Något annat som jag verkligen gillade var Gwen och Daphnes vänskap som man såg började ta form ju längre in i boken man kom.
 
Touch of Frost känns inte alltid som den mest unika boken, men det finns så många bra saker i själva berättelsen som väger upp det. Boken har humor, kärlek och lite mysterie-känsla. Jag kan helt ärligt säga att jag älskar koceptet och mytologin och allt det där och jag ser så himla mycket fram emot att få läsa mer. Hade jag vetat hur mycket jag skulle gilla Touch of Frost så hade jag köpt uppföljaren samtidigt som jag köpte första bokenr. Men så fort jag slutar vara så pank så kommer jag köpa uppföljaren, för det känns verkligen som att serien bara kommer bli bättre och bättre. Jag rekommenderar verkligen den här boken och fattar inte varför jag inte har läsa den tidigare.
 
                                                        Betyg: 4.5/5
 
 

Book Haul

 Hallå! Tänkte bara ta och visa upp de böcker som jag har fått hem under den senaste tiden.
 
 
 
 
Crush - Nicole Williams: Tredje och sista boken i böckerna om Luce och Jude, ska bli riktigt kul att se hur allt slutar.
 
Sweet Peril - Wendy Higgins: Uppföljaren till Sweet Evil som jag läste förra året och totalt älskade, kommer dock inte ihåg så mycket. Kanske får bli en omläsning innan jag fortsätter på serien? Anyway, jag är taggad!
 
Eleanor & Park - Rainbow Rowell: HERREGUD JAG ÄR SÅ TAGGAD NI FÖRSTÅR INTE ENS. Ska börja på denna så fort jag är klar med omläsningen av världens bästa bok: Pushing the Limits. Är så peppad, den verkar så otroligt bra. Mina förhoppningar är verkligen skyhöga.
 
The Eternity Cure - Julie Kagawa: Kanske får bli en omläsning här med? Minns inte The Immortal Rules så där jättebra, men det ska bli jättekul att läsa fortsättningen i alla fall.
 
Unbreakable - Elizabeth Norris: Unraveling var såhäääääär awesome, ord kan inte beskriva hur glad jag är över att jag har denna nu och kan läsa den och förhoppningsvis älska den. Kul med en "duology" när typ alla serier är trilogier nu för tiden.
 
The Elite - Kiera Cass: Har redan läst denna och den var grym. Inte lika bra som The Selection men fortfarande superbra. Längtar så otroligt mycket efter sista boken!
 
 
 
    
 
 
 
Nu väntar jag bara på två böcker: The Summer I Became A Nerd och Deadly Cool, men får helt enkelt ta och visa upp dem nästa vecka!
 

Book Sacrifice Tag

Idag tänkte jag göra Book Sacrifice Tag, jag blev taggad av Petra, vilket verkligen var jättekul! Så let's do it:
 
 
 
 
EN ÖVERSKATTAD BOK
 
 Vi börjar med en Zombieapokalyps! Låt oss säga att du är i en bokhandel, kollar runt bland bokhyllarna, när BAM! Zombieattack. Ett meddelande i högtalarna berättar att militären har upptäckt att zombiernas enda svaghet är överskattade böcker. Vilken bok kastade, med vetskap om att det är en väldigt hypad bok (för att vara säker på att det ska fungera), skulle du kasta på dem?
 
 
 
 
Jag vet att många älskar denna bok, men jag var inte särskilt imponerad. Dock har jag andra boken hemma, och har planerat att fortsätta serien.
 
      
                                   
 EN UPPFÖLJARE
 
Låt oss säga att du precis lämnat frisören med en fantastisk ny frisyr och BOOM: kraftigt skyfall, duhar aldrig sett sånt regn i hela ditt liv. Vilken uppföljare är du villig att offra som paraply för att skydda dig själv?
 
 
 
 
EN KLASSIKER 
 
Låt oss nu säga att du sitter på en föreläsning och din lärare pratar oavbrutet om hur en klassiker förändrade världen, hur den revolutionerade litteraturen och du blir så trött på det att du kastarklassikern rakt i ansiktet på hen för att vet du vad? Den här klassiker är bara idiotisk och är värd all kvarsittning bara för att visa alla hur du känner.
Vilken klassiker kastade du?
 
 
 
 
 
 
SÄMSTA BOKEN I DITT LIV
 
Du hänger i biblioteket när BAM! Global uppvärmning råder plötsligt och världen utanför har plötsligt blivit frusen ödemark. Du är fångad och din enda chans att överleva är att elda böcker.
Vilken bok springer du först till, som du skulle bränna upp utan att känna någon ånger?
 
  
 
 
EN KARAKTÄR SOM SKULLE FÖRKLARAS SOM HÄXA
(Emelies egna fråga)
Vi tar ett hopp bakåt i tiden, häxjakten är i full fart under 1500-talet i Sverige. Människor avrättas som varulvar eller häxor åt både höger och vänster. Med oss har vi ett antal bokkaraktärer när vi plötsligt blir anklagade för häxeri. De misstänker att det finns en häxa/varulv i vårt gäng, men de vet inte vem. Medvetandes om att domen för häxeri är antingen vattenprovet eller att brännas på bål, vem av dessa karaktärer hänger du ut som häxa?
 
 
Vaughn från Point of Retreat är en så otroligt jobbig karaktär. Usch, hatar henne så mycket. 
 
 
ETT VIDRIGT OMSLAG
 
Du går runt och vandrar lite i skogen då det plötsligt hoppar fram en blodtörstig vampyr och du är
extremt när på att bli dödad tills du lyckas finna en vass pinne och sticker den rakt i vampyrens hjärta. Det visar sig att din stad blivit invaderad av de blodtörstiga monsterna och nu är det ditt jobb att stoppa dem! För att öva upp dina vampyrslayerskills måste du stappa sönder lite olika saker.
Vilken bok har ett så fult omslag att du med glädje sticker pålen rakt i den?
 
 
 
 
 
MEST HATADE KÄRLEKSPAR
 
Du sitter på tunnelbanan, det är Alla hjärtans dag och det står ett par och hånglar precis bredvid
din plats. Du är nybliven singel och känner att alla kärlekspar bara kan fara och flyga. Du får lust att sända detta par till en planet långt, långt bort.
Vilket par får du lust att skicka till planeten Jupiter?                   
 
Jordan och Courtney var inte mitt favoritpar om vi säger så.
 
 
EN BOK SOM FÅTT DIG ATT KASSERA EN HEL GENRE
 
(Melaniesegna fråga)
Något försöker bryta sig in i ditt hus. Det visar sig vara ett monster som får energi från böcker som får dig att tappa tron på en hel genré. Den överlever alltså av att när en bok är så pass dålig att du aldrig vill läsa en sådan bok i en liknande genré igen. Du måste snabbt välja ut en bok som ger den sådan energi och förstöra den. Vilken bok har du läst, som var så pass dålig att du inte vill läsa en annan bok i samma genré, slänger du i elden?
 
 
 
 
Känner inget stort intresse för att läsa fler Fifty Shades of Grey-liknande böcker direkt.
 
 
EN SUPERSEG BOK
 
(Miriams egna fråga)
Tänk dig att du läser en bok som är så seg, så seeeeg att du sakta börjar somna. Somna så djupt att du hamnar i koma... Vilken seg bok skulle det kunna vara?
 
 
 
 
 
Det var allt! Vet inte alls ilka som har gjort denna, och vilka som inte har det så jag taggar alla (som jag alltid brukar).
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sammanfattning - April 2013

Antal lästa böcker: 17
 

Lästa böcker:

 • The Iron Legends (The Iron Fey #1,5, 3,5, 4,5) - Julie Kagawa
 • Crossing the Line (Pushing the Limits #1,5) - Katie McGarry
 • Breaking Point (Article 5 #2) - Kristen Simmons
 • Scarlet (Lunar Chronicles #2) - Marissa Meyer
 • Sever (The Chemical Garden #3) - Lauren DeStefano
 • Altered (Altered #1) - Jennifer Rush
 • Prodigy (Legend #2) - Marie Lu
 • The Prince (The Selection #1,5) - Kiera Cas
 • The Golden Lily (Bloodlines #2) - Richelle Mead
 • The Indigo Spell (Bloodlines #3) - Richelle Mead
 • Girl of Nightmares (Anna #2) - Kendare Blake
 • Unraveling (Unraveling #1) - Elizbeth Norris
 • Hush Hush (Hush Hush #1) - Becca Fitzpatrick
 • Crescendo (Hush Hush #2) - Becca Fitzpatrick
 • Apollyon (Covenant #4) - Jennifer L. Armentrout
 • Undone (Unraveling #1,5) - Elizabeth Norris
 • Clash (Crash #2) - Nicole Williams
 
Bästa boken: Helt klart Unraveling, även fast typ alla böcker jag läste denna månaden var awesome!
 
Sämsta boken: Hm... Det var ingen bok som var dålig direkt, men jag tyckte inte att Girl of Nightmares var så där jättebra.
 
Största överraskning: Jag gillade inte Bloodlines särskilt mycket, så jag trodde att jag inte skulle gilla The Golden Lily, men det slutade med att jag älskade både den och The Indigo Spell.
 
Största besvikelse: Trodde att jag skulle gilla novellerna i The Iron Legends mer än vad jag gjorde.
 
Sammanfattning av månad: Läsningen började skitbra, men mot mitten av månaden så hade jag verkligen ingen tid för läsning vilket gjorde att jag inte hann med så många böcker som jag hade velat. Men de böcker jag läste var i princip alla bra så det var toppen! Jag hann även avsluta 2 serier vilket är skönt!

Planer inför nästa månad: Jag har just nu börjat läsa Touch of Frost och hoppas att ha läst ut den tills på fredag. Jag har dansshow nästa vecka och kommer behöva träna skitmycket inför den under de kommande dagarna vilket antagligen kommer påverka läsningen rätt rejält. Jag hoppas dock på att läsa över 10 böcker i maj. Alltså är det seriöst maj redan? Känns som det var en månad sedan det var nyårsafton typ... Det är i alla fall jätteskönt att det har blivit fint väder och att man kan sätta sig ute och läsa. Nu är det dags för att ladda upp med lite sommarböcker nu när det är så kort tills sommarlov. Jag har beställt hem Crush och Unbreakable vilket gör så att jag kan avsluta 2 serier till!

Antal lästa böcker i år: 57

 

Hur gick läsningen för er i April?

 

 

 

aloveforbooks.blogg.se

En blogg för alla bokälskare!

RSS 2.0