Sammanfattning - Mars 2013

 
 
Antal lästa böcker: 11
 
Lästa böcker:
 
 • Bittersweet - Sarah Ockler
 • The Sky is Everywhere - Jandy Nelson
 • Shadows in the Silence (Angelfire #3) - Courtney Allison Moulton
 • Perfect Chemistry (Perfect Chemistry #1) - Simone Elkeles
 • Catching Jordan (Hundred Oaks #1) - Miranda Kenneally
 • Requiem (Delirium #3) - Lauren Oliver
 • Point of Retreat (Slammed #2) - Colleen Hoover
 • The DUFF - Kody Keplinger
 • Onyx (Lux #2) - Jennifer L. Armentrout
 • A Dance With Darkness (Angelfire #0.5) - Courtney Allison Moulton
 • Clockwork Princess (The Infernal Devices #3) - Cassandra Clare
 
Bästa boken: Clockwork Princess, Perfect Chemistry och Point of Retreat var nog de bästa denna månad, fast Clockwork Princess var nog den bästa av alla. Även Onyx älskade jag.
 
Sämsta boken: Requiem, var för mig den sämsta denna vecka tyvärr. Jag ville verkligen älska den, men det slutade med att jag bara tyckte att den var helt okej.
 
Största överraskning: Trodde verkligen inte att jag skulle älska Perfect Chemistry lika mycket som jag gjorde, men åh så bra den var!
 
Största besvikelse: Blir nog Requiem här med, hoppades verkligen på att den skulle vara bättre. 
 
Sammanfattning av månad: Jag är lagom nöjd. Mitt mål var ju att läsa 10 böcker så det klarade jag, även fast jag hade velat läsa några fler. Men jag hamnade i en ganska jobbig lässvacka efter Thailand och hade inte heller så mycket tid för läsning. Men nu är det påsklov så till april hoppas jag att läsa några fler än vad jag gjorde denna månad. Har även gjort en bokbeställning som kommer in under nästa vecka som passar väldigt bra nu när läslusten är tillbaka.
 
Antal lästa böcker i år: 40

Läser just nu...

Just nu läser jag...                                          
 
 
 
                     
 
                                            
 
... CLOCKWORK PRINCESS AV CASSANDRA CLARE, SISTA DELEN I THE INFERNAL DEVICES TRILOGIN. Ja, caps var nödvändigt. Det är alltid nödvändigt när det kommer till Cassandra Clare. Fick hem den i måndags egentligen, men kunde inte visa upp den förrän nu. Skolan har varit galet jobbig. Men men 1 dag till påsklov! Jag har p.g.a skolarbete därför också bara hunnit 20 sidor, men herregud vad underbart det är att få återvända till Tessas värld. Har undvikt alla spoilers och sånt, så det ska bli kul att se hur det slutar. Även fast jag är rädd som satan att Clare kommer krossa mitt hjärta.
 
Har ni läst den än, och vad tyckte ni? Lämna gärna en kommentar om vad ni läser just nu!
    

Babe In Boyland - Jody Gehrman

Titel: Babe In Boyland
Författare: Jody Gehrman
Sidantal: 292
Utgivningsdatum: 17 februari 2011
 
When high school junior Natalie-or Dr. Aphrodite, as she calls herself when writing the relationship column for her school paper-is accused of knowing nothing about guys and giving girls bad relationship advice, she decides to investigate what guys really think and want. But the guys in her class won't give her straight or serious answers. The only solution? Disguising herself as a guy and spending a week at Underwood Academy, the private all-boy boarding school in town. There she learns a lot about guys and girls in ways she never expected-especially when she falls for her dreamy roommate, Emilio. How can she show him she likes him without blowing her cover?
 
Jag älskade hur denna bok lät. En tjej som klär ut sig till en kille under en vecka? Ge mig. Den påminde väldigt mycket om She's The Man, en av mina absoluta favoritfilmer. Men den är dock inte alls lika bra. Babe In Boyland blev väldigt mycket av en skumläsning för mig. Jag kommer heller inte ihåg mycket av det jag läste.
 
Natalie var en helt okej karaktär, men ingen som man minns så här i efterhand. Hon var lagom sympatisk, stundtals rolig men inte ett dugg intressant. Enligt mig så blev hon ibland till och med lite dryg. Emilio var ett sånt där typiskt kärleksintresse som man inte lärde känna så speciellt bra. Mot slutet kände jag att jag inte kände karaktärerna nog för att ens bry mig om hur det skulle sluta. Jag kände inte heller att jag var så intresserad av hur det skulle sluta för Emilio och Natalie. Jag var helt enkelt inte med Natalie under berättelsens gång om ni fattar hur jag menar.
 
Nu låter jag jättenegativ, vilket jag inte vill göra. Babe In Boyland har sina roliga stunder och ibland var den ganska bra. Bra nog för att få mig att läsa ut den på 1 dag. Det var en sån där mellanbra bok som man är glad att man köpte paparback utgåvan av istället för hardbacken liksom. Den är fortfarande helt okej och om ni tycker att handlingen låter bra så varför inte ge den en chans? Ni kanske gillar den mer än vad jag gjorde.
 
                                                                  Betyg: 3/5

Läser just nu...

                                      
 
 
... Requiem av Lauren Oliver som jag fick hem i måndags. Har hittils bara kommit 120 sidor eftersom att jag har så otroligt mycket i skolan just nu. Allt plugg är också anledningen till att bloggningen är så dålig. Jag har helt enkelt inte haft tid att sätta mig ner och skriva ett inlägg. Men jag hoppas att få klart allt med prov och inlämningar snart så att jag kan komma igång med bloggningen igen lite mer. I alla fall, hoppas att ni har en fortsatt trevlig lördag så hörs vi en annan gång. Vad läser ni just nu?

Hopeless - Colleen Hoover

 
Titel: Hopeless
Författare: Colleen Hoover
Sidantal: 391
Utgivningsdatum: 19 oktober 2012
 
Sometimes discovering the truth can leave you more hopeless than believing the lies…

That’s what seventeen-year-old Sky realizes after she meets Dean Holder. A guy with a reputation that rivals her own and an uncanny ability to invoke feelings in her she’s never had before. He terrifies her and captivates her all in the span of just one encounter, and something about the way he makes her feel sparks buried memories from a past that she wishes could just stay buried.

Sky struggles to keep him at a distance knowing he’s nothing but trouble, but Holder insists on learning everything about her. After finally caving to his unwavering pursuit, Sky soon finds that Holder isn’t at all who he’s been claiming to be. When the secrets he’s been keeping are finally revealed, every single facet of Sky’s life will change forever.
 
Jag läste Colleen Hoovers andra bok, Slammed, förra året och ni som läste min recension vet hur mycket jag älskade den. Så när Hopeless kom ut så var jag bara tvungen att läsa den. Holy crap, säger jag bara. Den här boken är otrolig, fantastisk, vacker, underbar och lämnade mig helt stum. Den är nog till och med snäppet bättre än Slammed.
 
Jag fastnade redan från första sidan. Den där prologen alltså. Den gjorde mig så desperat efter att få veta vilka händelser som leder upp till den händelsen som prologen handlar om. Jag gillade verkligen Sky som karaktär, hon känns så himla verklig. Hon har aldrig känt fjärilar i magen när hon har sett någon kille och känner sig mest bara uttråkad när hon är med dem. Men allt det ändras när hon träffar Dean Holder. Holder är en fantastisk manlig karaktär. Jag älskade honom. Det är i alla fall efter att de har träffat varandra som historien verkligen drar igång.
 
Det finns så otroligt många lager till den här historien. Det är först i slutet som allt kommer samman och man ser hur allt hänger ihop. Jag älskade hur Colleen Hoover lämnade som små ledtrådar till själva "mysteriet" i boken. Helt ärligt så är det lite svårt att förklara, man får helt enkelt läsa boken. Hopeless tar upp ett otroligt hemskt ämne, som jag inte tänker säga vad det är. Det får man reda på desto djupare in i berättelsen man kommer. Jag satt vid flera tillfällen och grät för att känslorna i boken tog över mig totalt, men även för att vissa delar krossade mitt hjärta totalt. Ibland blev det till och med för mycket så jag var tvungen att bara stanna upp och ta några djupa andetag typ. Jag älskade att jag hade sugits in så i berättelsen så att jag kände allt det som karaktärerna kände.
 
Holder verkar otrolig redan när man träffar honom från början, men det är när man har kommit längre och djupare in i berättelsen som man inser precis hur otrolig han är. Jag älskade Holder och Skys förhållande, de är ett fantastiskt par. De har några av de finaste scenerna jag någonsin läst om tillsammans. Jag skulle gärna gå in mer på hur fantastiska dem är och alla deras underbara scener, men jag tycker helt enkelt att ni ska ta och läsa om det för er själva. Även Skys kompis Breckin älskade jag. Åh han var en så grym karaktär.
 
Jag ber om ursäkt för en otroligt oklar recension, för jag har helt ärligt svårt att förklara mina tankar. Men jag hoppas att jag har övertygat er om att ge denna bok en chans, för ni kommer inte att ångra er. Hopeless har tagit platsen som en av mina favoritböcker någonsin och kommer att läsas om många gånger. Läs den. Seriöst, ni missar så mycket om ni inte gör det.
 
                                                                  Betyg: 5/5

Sammanfattning - Februari 2013

 
Antal lästa böcker: 13
 
Lästa böcker:
 
 • Free Four - Veronica Roth
 • The Archived - Victoria Scwhab
 • Hopeless - Colleen Hoover
 • Twenty Boy Summer - Sarah Ockler
 • Unraveling Isobel - Eileen Cook
 • I'd Tell You I Love You, But Then I'd Have To Kill You - Ally Carter
 • The Secret Of Ella And Micha - Jessica Sorensen
 • Roar And Liv - Veronica Rossi
 • Fifty Shades Of Grey - E.L. James
 • Babe In Boyland - Jody Gehrman
 • Crash - Nicole Williams
 • Cross My Heart And Hope To Spy - Ally Carter
 • Fifty Shades Darker - E.L. James

 

Bästa boken: Hopeless av Colleen Hoover var så otroligt bra! Helt klart en ny favorit.

Sämsta boken: Fifty Shades Of Grey och dess uppföljare var ganska dåliga båda två.

Största överraskning: Jag hade förväntat mig att gilla Unraveling Isobel, men jag blev verkligen överraskad över hur mycket jag verkligen älskade den. Grymt bra bok.

Största besvikelse: Det var ingen bok som gjorde mig riktigt besviken, men jag hade nog lite för höga förväntningar påBabe In Boyland. Den var inte lika bra som jag hade hoppats på.

Sammanfattning av månad: Jag är helt nöjd med 13 böcker, det är inte lika många som förra månaden, men det är fortfarande en hel del. Läste inget de första 10 dagarna av månaden så jag är nöjd över att ha hunnit med 13 böcker på typ 18 dagar. I mars är målet att läsa 10 böcker.
 
Antal lästa böcker i år: 29
 

aloveforbooks.blogg.se

En blogg för alla bokälskare!

RSS 2.0