Unraveling - Elizabeth Norris

 

 
Titel: Unraveling
Författare: Elizabeth Norris 
Sidantal: 445
Utgivningsdatum: 24 april 2012
 
Sixteen-year-old Janelle Tenner is used to having a lot of responsibility. She balances working as a lifeguard in San Diego with an intense academic schedule. Janelle's mother is bipolar, and her dad is a workaholic FBI agent, which means Janelle also has to look out for her younger brother, Jared.

And that was before she died...and is brought back to life by Ben Michaels, a mysterious, alluring loner from her high school. When she discovers a strange clock that seems to be counting down to the earth's destruction, Janelle learns she has twenty-four days to figure out how to stop the clock and save the planet. 
 
Stop the countdown. Save the world. Världens bästa tagline, eller hur? Jag har velat läsa Unraveling sedan jag först hörde talas om den, men tyvärr hände det som händer med många böcker som jag vill läsa. Jag köpte hela tiden andra böcker än denna, även fast Unraveling lät så bra. Men sen så tog jag faktiskt och beställde den, vilket jag är superglad över att jag gjorde! 
 
Hur kunde jag väntat så länge på att läsa denna? Det är frågan jag har ställt mig själv om och om igen. Unraveling har allt. Boken startar upp direkt med att Janelle blir påkörd och dör, men Ben får henne tillbaka till livet igen. Och därifrån tar hela handlingen fart. Unraveling är helt enkelt un-put-down-able, jag ville hela tiden läsa den och när jag väl gjorde det som ville jag inte sluta. Från början så var boken ruskigt lik tv-serien Roswell, men det dröjer inte länge innan Unraveling tar en  helt annan riktning. 
 
Jag älskade Janelle, hon var så himla kul att läsa om. Och så har vi ju Ben... Jag älskade Ben. Som enskilda karaktärer var de bra, men det var när de var tillsammans som de blev så otroligt gulliga. Det finns en urgullig klassrum-scen i boken, som jag faktiskt tror var min favoritdel i hela boken. Även Alex och Elijah var två awesome karaktärer! 
 
Att se själva berättelsen och mysteriet komma samman var jätteroligt, och jag älskade varenda sekund. Jag satt till och med med tårar i ögonen under vissa delar. Speciellt i slutet. Herregud säger jag bara. Tur att den andra och sista boken: Unbreakable, släpps om 3 ynka dagar, för jag skulle inte stå ut med att vänta längre än det. Slutet krossade mitt hjärta, och jag vill så gärna veta hur allt kommer att sluta för Janelle och Ben. Alla kanske inte kommer tycka att Unraveling är helt otroligt bra, men det tyckte jag verkligen och jag rekommenderar den till alla som vill ha en snabb, spännande läsning som är omöjlig att lägga ner. 
 
                                                             Betyg: 5/5


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

aloveforbooks.blogg.se

En blogg för alla bokälskare!

RSS 2.0