Det där med Game of Thrones...

Okej, hörni, jag behöver hjälp. Idag så köpte min pappa första säsongen av Game of Thrones, en serie som jag vet att många bokbloggare kollar på och som jag har varit nyfiken av att kolla på ett bra tag nu. Men saken är den att jag jättegärna vill läsa boken också. Så nu är frågan: Vad är bäst, att läsa boken först eller att kolla på tv-serien? Ni som har gjort båda, vad rekommenderar ni? Själv har jag ingen aning, så tar nu och frågar er!
 
Ha en fortsatt bra torsdag! :)


Kommentarer
Pia

Jag såg precis klart på första säsongen, men har inte läst boken än. Eftersom att böckerna är så himla tjocka och komplicerade så tror jag att det blir lättare att hänga med i dem om man har sett serien först, så det är vad jag gör :) Men det är ju olika för alla :)

2013-04-11 @ 19:15:42
URL: http://bookrelated.devote.se
Lisa

Jag gjorde så att jag såg kanske 4 avsnitt av tv-serien och sedan slutade jag för att börja läsa boken. Det var rätt så bra på ett sätt för då hängde jag verkligen med i början av boken! :) Men tycker verkligen du ska läsa böckerna, de är jätte bra! Tv-serien är även den väldigt välgjord!

2013-04-11 @ 19:19:38
URL: http://bladvandaren.blogspot.com
Emelie

Jag läste första boken innan jag såg serien, men dock såg jag andra säsongen innan jag läste andra boken ( A Clash of Kings). Det fungerar vilket som, eftersom även om serien är väldigt accurate och har med oerhört mycket av böckerna så känns det inte spoilat om man läser efteråt. Jag läste som sagt A Clash of Kings efter att ha sett andra säsongen, men jag var lika fastklistrad som när jag läste första boken, innan serien. Just i den här serien tycker jag nog inte att det spelar så stor roll, iallafall inte för mig som älskar-älskar-älskar GoT och kan läsa och titta lite hursomhelst. För även om jag visste hur säsongen skulle sluta så fann jag mig själv hoppas och önska att andra saker skulle hända, så det var fortfarande en del överraskningar... Plus att det finns ett kapitel i boken som inte finns i serien, som är så jävla episkt men som inte har någon större betydelse för det stora hela, konflikterna och det. Men det var så jävla awesome, så vilket du än bestämmer att göra först, så gör båda.

Du skulle kunna börja läsa och sedan titta ikapp till där du är i boken då och då, det gjorde jag i slutet av första boken... men grejen är väl då att man läser snabbt the overview innan man ser avsnittet och inte spoilar sig själv... Det är en konst! XD

I vilket fall, gör båda! Men det spelar ingen större roll vilket du gör först, men det finns ju alltid det gamla argumentet att läsa boken först är bäst xD

2013-04-12 @ 00:20:03
URL: http://drizzleandhurricanes.blogspot.com


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

aloveforbooks.blogg.se

En blogg för alla bokälskare!

RSS 2.0