Just nu...

...så sitter jag och kollar på Detention med kompisen! :) Igår så var jag ledig från skolan och hann därför läsa mer än vanligt. Har kommit en bra bit i Halvblod, och även fast det känns lite konstigt att läsa på svenska så gillar jag den!

Jag hade hoppats på att få hem alla beställda böcker tills nu i helgen, men bara en bok hann komma... Förhoppningsvis kommer de på måndag så jag kan visa upp dem då! :)

Ville bara skriva en liten update såhär på lördagskvällen, men jag lägger nog upp ett litet roligare inlägg imorgon! Ha en fortsatt trevlig kväll på er och berätta gärna vad ni läser just nu! ;)

Book Breakups

Läste nyss ett väldigt bra inlägg hos Beate där skrev hon om att sluta läsa böcker om man inte gillar dem.
 
Tycker att hon tänker helt rätt, även fast jag inte brukar göra på det sätttet. Jag har bara haft en "Book Breakup" med en enda bok: Svindlande Höjder. Ugh, vad jag hatade den boken. Dock så lästes den i början av mitt boknörderi, så mina smaker kan ha ändrats. Men just då så avskydde jag den. Karaktärer, språk... jag ogillade allt, och till slut gav jag bara upp.  
 
För mig är det såhär: Förutom Svindlade Höjder så läser jag alltid ut böcker. För jag känner att det inte är boken det är fel på. Det är mig det är fel på. Boken är ju tydligen "jättebra" och jag kommer gilla den bara jag fortsätter läsa. Med Svindlande Höjder så tänkte jag "Det är en klassiker, klart den är bra! Jag har bara hamnat i en lässvacka eller nåt!" Även fast jag visste innerst inne att jag bara inte gillade boken.  Jag gillar inte att ge upp om böcker. För tänk så blir de helt plötsligt jättebra?
 
Det Beate skriver är att om man har läst en bra bit och ogillar den starkt så kan man ju lika gärna sluta läsa. Och jag håller med. För att det blir såhär för mig att när jag fortsätter och fortsätter att läsa en bok som jag inte gillar så slutar det med att jag tappar allt lässug och hamnar i en massa lässvackor. De första hundra sidorna på en fyrahundra sidors bok kanske inte jag skulle ge upp efter (undantag att man verkligen avskyr boken) för det har hänt mig ett flertal gånger att böcker har blivit betydligt bättre därefter. Men har man läsa tre fjärdedelar, närmar sig slutet och fortfarande ogillar den lika mycket som man gjorde i början så kanske man borde ta och sluta läsa? Jag har ju som sagt inte slutat läsa böcker förrut, men jag håller helt klart med Beate när hon säger att det finns en massa andra böcker ute. Böcker som man skulle gilla mycket mer, och som bara väntar på att bli lästa! :)
 
Hur är era tankar kring detta? Brukar ni sluta läsa böcker eller läser ni alltid ut dem? Ha en fortsatt trevlig torsdag allesammans! Och Beate... Hoppas det är okej att jag  skrev som ett litet svar på ditt inlägg här! :)

Mitt första rec-ex!

Idag var jag och hämtade upp mitt första recensionsexemplar!
 
 
 
                                             
                                          
 
Halvblod av Sofie Trinh Johansson! TACK MÖRKERSDOTTIR FÖRLAG! Boken verkar jättebra och jag har redan börjat läsa den! Wings of The Wicked får vänta ett tag ;) Boken är nästan 700 sidor, men jag är supertaggad för att läsa den! Passar perfekt nu när jag har kommit ur min lässvacka. Ha en fortsatt trevlig torsdag!

Angelfire - Courtney Allison Moulton

Titel: Angelfire
Författare: Courtney Allison Moulton
Sidantal: 453
Utgivningsdatum: 15 februari 2011
 
First there are nightmares.
Every night Ellie is haunted by terrifying dreams of monstrous creatures that are hunting her, killing her.

Then come the memories.
When Ellie meets Will, she feels on the verge of remembering something just beyond her grasp.  His attention is intense and romantic, and Ellie feels like her soul has known him for centuries.  On her seventeenth birthday, on a dark street at midnight, Will awakens Ellie's power, and she knows that she can fight the creatures that stalk her in the grim darkness.  Only Will holds the key to Ellie's memories, whole lifetimes of them, and when she looks at him, she can no longer pretend anything was just a dream.

Now she must hunt.
Ellie has power that no one can match, and her role is to hunt and kill the reapers that prey on human souls.  But in order to survive the dangerous and ancient battle of the angels and the Fallen, she must also hunt for the secrets of her past lives and truths that may be too frightening to remember.
 
Tänker försöka göra den här recensionen ganska kort. I alla fall, det är andra gången jag läser Angelfire och jag bara älskar denna bok! 
 
Bokens början är bra, men inte alls lika bra som den blir mot slutet. Ellie störde jag mig på lite smått i början. Hon var inte världens jobbigaste karaktär, hon är ganska awesome faktiskt. Jag tyckte bara att hon var ganska mesig under första halvan av boken. Men sedan när hon tog sig an sin roll som Prealiator och visade hur stark hon egentligen var så började jag att gilla henne mer och mer. Will älskade jag från början. Han var så gullig, och det var väldigt fint hur han har ägnat hela sitt liv åt att skydda Ellie. De två tillsammans är jättesöta. 
 
Jag gillade Cadan ganska mycket, även fast man inte får reda på så mycket om honom. Annars så finns det väl ingen karaktär som stickte ut något speciellt. Takten på boken är bra. Den blev aldrig tråkig, och jag älskade att uppleva när Ellie började få en massa minnen tillbaka.
 
Jag älskar denna bok helt enkelt. Jag kan inte riktigt beskriva varför den är så himla bra. Will och Ellie tillsammans, handlingen... jag vet inte riktigt, Jag bara tycker att denna bok borde läsas av flera! Den kanske inte kommer att falla alla i smaken, men jag rekommenderar den starkt. Jag tänker läsa Wings Of The Wicked nu på direkten, för att slutet var så bra. Det slutar inte med en cliffhanger, men man vill ända bara läsa mera!
 
                                                                   Betyg: 5/5
 
(En sak som inte hör till den här recensionen direkt. Vad svårt det är att ge betyg! Känns som jag har gett alla böcker jag läst på sistonde 5/5. Ni kanske tror att jag är en sån här som ger 5:or till vilken bok som helst? Nä, men typ med Defiance så kanske jag hade gett den 4/5 om jag hade recenserat den idag. Måste bli lite bättre på att skilja på vilken bok som förtjänar högsta betyget och vilken som inte gör det. Inte så att Angelfire inte förtjänar 5/5, för det gör den. Åh, herregud vad jag babblar en massa. Ber om ursäkt för en lite virrig recension, jag är ganska så trött.)

Mina 10 favoritfilmer...

Eftersom att jag är en lika stor filmnörd som boknörd så tänkte jag ta och visa de filmer som jag älskar mest. Ordningen är typ random, då det är grymt svårt att välja den absolut bästa!
 
                                                                           
                       
 
      
 
Twilight: Jag. Avgudar. Twilight. Seriöst, jag förälskade mig i Twilight när filmen kom ut och jag älskar hela film-serien. Jag är ett stolt Twihard, och kommer alltid att vara det. Det spelar ingen roll hur många som håller på och kallar Twilight för "skitfilm" och andra saker, jag har sett Twilight 40+ gånger och älskar den lika mycket varenda gång.
 
The Hunger Games: The Hunger Games måste vara med på listan för den är ju galet bra! En underbar filmatisering av min favoritbok! Skådespelarna är fantastiska och jag bara älskar filmen enormt mycket!
 
 
                     
 
 
MacGruber: Okej, döm mig inte för att jag har med denna på min lista över favoritfilmer. Jag bryr mig inte ett dugg om hur bra filmer är gjorda eller vad filmkritikerna säger, jag ser på film för nöjets skull, och MacGruber har fått mig att gråta av skratt. Saken med denna film är att jag kan se den om och om igen och jag skrattar lika mycket varenda gång. Den är awesome.
 
Harry Potter och Dödsrelikerna del 2: Precis som många andra så såg jag denna på bio när den hade premiär och gud vad awesome det var! Sista delen av Harry Potter filmerna fick mig att gråta för att den är ju bara så himla bra! Alla filmer har varit megabra, med Harry Potter och Dödsrelikerna del 2 öveträffade dem alla! Skäms så mycket för att jag inte har läst böckerna...
 
        
                    
 
 
Scream: Scream var typ den första skräckfilmen jag såg. Det var för ett par år sedan förstås, men gud vad jag blev rädd vid öppningscenen. Öppningscenen är verkligen fantastisk, hela filmen är det. Scream är typ flawless och jag älskar den!
 
The Breakfast Club: Alla som inte har sett The Breakfast Club: Gå och gör det! Nu. Den är så underbart bra! Jag älskar 80-talet och jag älskar John Hughes!
 
          
            
                    
 
 
 
Pirates of The Caribbean: Älskar allt med denna film! Har sett den en massa gånger, och den är ju bara för grym! Kom igen, vem älskar inte Johnny Depp?
 
Stardust: Holy Crap, vad denna film är bra! Jag älskar den något otroligt för den är ju bara så underbar! Hade en period för typ 2 år sedan då jag såg denna film varenda helg i ett långt tag framåt. Nu ser jag den inte varenda helg längre men jag älskar den fortfarande lika mycket!
 
 
        
                   
 
 
Back To The Future: 80-talet, jag älskar dig! Nej, men jag kan inte förstå hur man kan ogilla den här filmen. Det är klart en av de bästa filmerna som någonsin gjorts.
 
The Princess Bride: En till 80-tals film. De är ju bara för fantastiska! Jag vet att jag sa att det var typ helt omöjligt att välja en film som är bäst av dem alla. Men om jag var tvungen att välja så tror jag att The Princess Bride tar förstaplatsen! .The Princess Bride är oerhört fantastisk och den har fått mig att skratta och bli helt lycklig inombords typ. DEN ÄR SÅ JÄDRA BRA! Underbar, fantastisk, awesome, mysig, jag kan inte beskriva med ord hur bra den är! Har sett den väääldigt många gånger och den är ju bara så otrolig! Boken är också helt awesome, men jag tror att filmen är lite bättre faktiskt! Läs boken, se filmen , bara gör det. You won't regret it!
        
 
        
Det var allt för idag. Nu ska jag gå och läsa lite. Men glöm inte att berätta vilka era favoritfilmer är! :)
 
Följ mig på Bloglovin! ;)
 

Min lördagskväll och lite annat...

Min lördagskväll består utav en massa Vampire Diaries tittande och en del läsande ur Angelfire. Igår läste jag ingenting alls, kom hem från skolan helt utmattad och sen spenderade jag kvällen med vänner. Under dessa 5 vardagar har jag alltså läst 100 sidor, och jag har hamnat i lite av en lässvacka. Jag. Hatar. Lässvackor. Ska se till att läsa ut Angelfire nu i helgen. För boken är grym, det är bara jag som segar.
 
Imorgon så tänker jag nog ta och skriva ett inlägg om mina favoritfilmer. Innan jag drar iväg och läser så visar jag er 3 böcker som jag känner mig lite extra nyfiken på att läsa en lördagskväll som denna.
 
 
       
 
Angel Burn, Gone och Unraveling.
 
En sista sak bara. Jag märker hur mina inlägg ser märkliga ut från mobilen. Bilderna hamnar helt fel och "läser just nu"-spalten visar t.ex. att jag läser Perks när jag läser Angelfire. Jag och mina tekniska problem alltså... Hur ser det ut för er som kollar min blogg från mobilen? Är det bara min mobil som strular, eller är det konstigt i allmänhet?
 
 
 
 
 
 
 
 
     
 
                               

Bokbeställning, yaaaay!

Har precis beställt hem lite böcker, och tänkte visa er vilka.
 
 
     
 
        
     
 
 
Ser fram emot att läsa alla! Speciellt Ten. Och efter att ha sett Petras recension, så är jag riktigt taggad för att läsa Obsidian. Shade vet jag inte riktigt vad den handlar om, men jag har hört en massa gott om den serien. Pushing The Limits var det inte menat att jag skulle köpa. Men så såg jag att den hade fått jättebra på Goodreads, och jag har varit nyfiken på boken ett långt tag nu så jag beställde den. I mitt "Om jag fick göra en bokbeställning precis just nu"- inlägg så var en Sing Me To Sleep en av böckerna jag listade upp. Så det var självklart att den skulle få komma med! Den låter jättebra, så jag längtar efter att få läsa den! :) I alla fall, ha en fortsatt trevlig torsdag!
                    

En bok rikare!

Så som jag kanske skrev i något tidigare inlägg så beställde jag en bok medan jag köpte Vampire Diaries säsong 3 och det blev Shadowland av Alyson Noel
 
 
                                                  
 
Var inte sådär superimponerad av första boken, men den var helt okej och jag vill fortsätta med serien i alla fall. Andra boken står hemma, oläst i bokhyllan men jag planerar att läsa den ganska så snart.
 
Annars så ska jag göra en bokbeställning på torsdag, så de böckerna dyker väl upp någon gång nästa vecka! :) Ha en fortsatt trevlig tisdag!

Önskelista!

Lisa gjorde ett inlägg där hon skrev en lista på de böcker som hon önskar sig i födelsedagspresent, och eftersom att jag fyller år om exakt 27 dagar så verkar det ju passande för mig att göra ett sådant inlägg jag med! Det här året önskar jag mig inget annat än böcker, tv-serier och pengar typ. Alla är hardcover förutom de 3 sista.  Här kommer i alla fall de böcker som jag hoppas jag får i present! :)
 
 
 
 
          


Hex Hall serien - Rachel Hawkins: Här önskar jag mig inte bara första boken, utan hela jädra trilogin i inbundet format! Jag älskar de här omslagen och vill så gärna läsa de här böckerna. Jag önskar mig hela serien eftersom att jag vill ägna en hel helg åt denna serie och jag bara vet att jag kommer att älska dem. Jag behöver den här serien. Typ nu.
 
 
       


Velveteen - Daniel Marks: Hade egentligen tänkt förbeställa den här eftersom att den släpps den 9 oktober, men jag väntar nog och ser om jag får den i födelsedagspresent! Den låter jättebra tycker jag och jag längtar efter att få läsa den!
Anna Dressed In Blood - Kendare Blake: En bok som handlar om ett spöke? Awesome. Skulle vara perfekt som Halloween-läsning! Har velat läsa denna otroligt länge men har inte köpt hem den. Denna i inbundet är så fint!
 
Cinder - Marissa Meyer: Diggar omslaget. Det är coolt. Plus, en retelling av Askungen? Ja tack! Verkar sjuukt bra! Vill läsa.
 
 
         


Unearthly - Cynthia Hand: Vill läsa fler böcker om änglar, och den här har jag bara hört gott om! Handlingen låter riktigt bra och jag tror att jag skulle gilla denna.
 
Hourglass - Myra McEntire: COVER LOVE!! Caps var nödvändigt ja. Den här boken skulle se megasnygg ut i bokhyllan! Handlingen låter ju freakin' awesome den med. Jag behöver den här boken!
 
Nevermore - Kelly Creagh: Har hört en massa bra om denna. Var helt bestämd om att "den här ska jag köpa" för ett tag sedan, men det gjorde jag inte. Tycker i alla fall att den här boken låter annorlunda och jätteintressant. Vill ha!
 
 
     


The Selection - Kiera Cass: Omslaget, Gaaaaah så fiiint! Plus, The Bachelor möter The Hunger Games? Mer awesome än så blir det inte!
 
Paranormalcy  - Kiersten White: Låter som en rolig och bra bok! Har hört en massa bra om denna så det skulle vara kul att den!
 
Tiger Lily - Jodi Lynn Anderson: Älskar Peter Pan. Typ såhääääär mycket. Så en bok som innehåller honom och Tiger Lily? Fett awesome!
 
och nu till paperback-böckerna...
 
     


Beautiful Disaster - Jamie McGuire: Har inte hört så mycket om denna, men jag tycker att den låter väldigt awesome!
 
Born At Midnight - C.C Hunter: Hade tänkt köpa de 3 första böckerna (Awake At Dawn och Taken At Dusk tror jag att uppföljarna heter... :S) i denna serie i lördags när det var meningen att vi skulle åkt till SF-bokhandeln. Men det slutade med att vi inte gjorde det så jag har inte köpt dessa böcker ännu. har varit lite nyfiken på Born At Midnight ett bra tag nu och skulle verkligen vilja läsa den.
 
Some Girls Are - Courtney Summers: Älskade Courtney Summers This Is Not A Test så jag vill definitivt läsa mer av henne. 
 
 
och sist men inte minst....
 
 
                                                
 
Harry Potter Hardcover Boxed Set - J.K. Rowling: Denna bok skulle ju inte sitta helt fel! Tycker den är superfin! Har inte läst Harry Potter böckerna (shame on me) än, men jag vill verkligen göra det. Efter mitt "Böcker jag är rädd för att läsa" inlägg så fick jag en massa kommentarer om att jag borde göra det. Så, ja, why not?
                                                   
 
 
 
 
 
 

The Perks Of Being A Wallflower - Stephen Chbosky


Titel: The Perks Of Being A Wallflower
Författare: Stephen Chbosky
Sidantal: 213
Utgivningsdatum: 1 Februari 1999
 
 
This is the story of what it's like to grow up in high school. More intimate than a diary, Charlie's letters are singular and unique, hilarious and devastating. We may not know where he lives. We may not know to whom he is writing. All we know is the world he shares. Caught between trying to live his life and trying to run from it puts him on a strange course through uncharted territory. The world of first dates and mixed tapes, family dramas and new friends. The world of sex, drugs, and The Rocky Horror Picture Show, when all one requires is that perfect song on that perfect drive to feel infinite.

Through Charlie, Stephen Chbosky has created a deeply affecting coming-of-age story, a powerful novel that will spirit you back to those wild and poignant roller coaster days known as growing up.
 
Den här boken... Den här boken alltså. Jag vet inte vart jag ska börja. Den är så otroligt vacker och lämnade mig fullkomligt mållös. Helt klart en ny favorit. Jag vet inte om jag kommer att kunna beskriva min kärlek för denna bok med ord, men jag ska försöka.
 
Den här boken är skriven i brev. Ett skrivsätt som jag inte var säker på att jag skulle gilla men i slutändan älskade. Innehållet i boken är väldigt starkt. Många saker som jag fann obehagliga beskrivs i denna bok. Till exempel: misshandel, våldtäkt, självmord osv. Men jag tyckte att berättelsen var realistisk och fascinerande och intressant. Den här boken var annorlunda och så otroligt bra.
 
De första 5 sidorna så tyckte jag inte om Charlie så speciellt mycket. Han lät mer som en 8-åring än en 15-åring. Men ju mer jag läste, desto mer älskade jag honom. Kanske för att jag började förstå mig på honom mer och mer. När slutet kom så undrade jag hur jag någonsin kunnat ogilla honom. För Charlie är inte som någon annan jag har läst om. Charlie är oskuldsfull, intressant, intelligent och en karaktär som jag tyckte hade ett slags djup i sig. Jag vet inte hur jag ska kunna beskriva honom på rätt sätt. Han är helt "egen" och jag tror att man måste läsa boken för att kunna förstå sig på hur han är som karaktär. Jag älskade många andra karaktärer också. Sam, Patrick... i princip alla.
 
Det tog mig en hel vecka att läsa ut Perks. Inte för att den var tråkig eller ointressant. Nej, det var den aldrig. Jag ville helt enkelt bara vara kvar i boken så länge som möjligt. Jag läste nog inte mer än 30 sidor per dag. Och jag älskade det. Att läsa de där ynka sidorna innan jag gick och la mig gjorde hela dagen bättre. The Perks Of being A Wallflower har något speciellt över sig. När de sista sidorna var utlästa så ville jag bara tillbaka in i Charlies värld.
 
Stephen Chobsky är en sann berättare för mig. Meningarna är korta och inte så många beskrivningar används. Men boken besitter ett sådant djup som få historier har. Boken är fin, vacker och berörde mig riktigt mycket. Jag älskar denna bok och önskar att jag kunde läsa om den för första gången igen. Jag skulle kunna ge denna bok 1000 i betyg för det är den värd!
 
Denna recension är inte den tydligaste jag har skrivit. Jag vet helt enkelt inte vad jag ska skriva förutom att jag älskar denna bok av Stephen Chbosky och jag längtar något otroligt till filmen! <3
 
                                                                          Betyg: 5/5
 
 
 
 
 

Inlägget där jag berättar om vad jag lyssnar på!

Förutom att jag är besatt av böcker och film så kan jag inte leva utan musik. Så i detta inlägg tänker jag berätta lite om vad jag lyssnar på.
 
Det första bandet som jag verkligen blev helt besatt av var Paramore. Från att jag var 12 så var de mitt absoluta favoritband och jag avgudade deras musik! Nu vet jag om många andra underbara band och sångare, men jag kan nog fortfarande säga att Paramore är mitt favoritband. De är underbara, och har också den där speciella platsen i mitt hjärta.
 
Sitter nu och kollar igenom min Spotify lista och inser att det finns så många band och sångare som jag älskar. Kan ju inte nämna alla men ska försöka nämna de flesta i alla fall. Jag älskar The Sounds (ett svenskt band som är awesome), The Fray, The Civil Wars, Thriving Ivory, Marianas Trench, The xx, Coldplay, Of Monsters And Men, Imagine Dragons, Florence + The Machine, Bon Iver och Marianas Trench. Har en massa fler band som jag älskar, men de där är några som jag kan lyssna på om och om igen! Annars lyssnar jag gärna på Sia, Ron Pope, Gavin DeGraw och Tyler Hilton.
 
Att välja en all-time favoritlåt är skitsvårt. Själv har jag två styckna låtar som jag anser är de bästa någonsin. Jag kommer nog aldrig att kunna välja mellan dem. För båda är lika underbara och ger mig rysningar varenda gång. Låtarna jag pratar om är Wait For You av Atreyu och My Love av Sia. Helt omöjligt är det att välja mellan dem. De är så vackra båda två.
 
Peter Pan - Flying av James Newton Howard är grym! Typ allt Peter Pan relaterat är grymt! Soundtracket till Breaking Dawn pt.1 (Ja, jag avgudar Twilight. Don't judge) kan jag lyssna på hur många gånger som helst. Finns så många bra låtar på det. Även soundtracket till The Hunger Games är ju otroligt bra!

Andra låtar jag också älskar inkulderar: In The Air - Morgan Page, Round And Round - 3 Doors Down, Breath - Breaking Benjamin, Neon Lights - Natasha Bedingfield, Naive - The Kooks, Until We Bleed - Kleerup & Lykke Li, In My Veins - Andrew Belle, Sail - AWOLNATION och Glitter In The Air - P!nk.
 
 
Så, nu vet ni vad jag lyssnar på musik! Tackar alla er underbara bokbloggare som jag har fått så många underbara låttips av! Ni är bäst :) Berätta gärna om era favoritlåtar!
 
 
 
 

Vad jag läser just nu och lite annat...

Hej allihopa, hoppas att ni njuter av helgen! För mig spenderades gårkvällen med The Perks Of Being A Wallflower och nu har jag bara några sidor kvar som förmodligen kommer att bli utlästa idag. Men jag kan säga såhär: Jag vill nästan inte läsa ut den, jag är fullkomligt kär i den boken och vill bara stanna kvar i den världen. Förutom den så har jag läst ungefär 40 sidor i En bit av mig fattas. Den läser jag till svenskan och tycker att den är ganska bra hittils.
 
I onsdags fick jag ännu en bok att läsa. Och det är denna...
 
 
                                                  
 
... The Outsiders av S.E. Hinton. Min lärare delade ut den här boken till oss i klassen och sa att vi skulle ha läst de första två kapitlen innan nästa onsdag. Läste de första 50 sidorna när jag hade håltimme i torsdags och jag tycker faktiskt om den! Om det är någon som har läst boken eller kanske sett filmen The Outsiders så får ni gärna säga vad ni tycker!
 
 
Beställde också en bok från CDON medan jag köpte hem tredje säsongen av Vampire Diaries. Shadowland, tredje boken i Immortals-serien av Alyson Noel var boken som jag köpte. Hade inte planerat att köpa den än på ett tag då jag bara har läst första bokenEvermore och inte var sådär jätteförtjust. Men andra delen har jag också hemma och jag är lite besatt när det kommer till att ha hela serier hemma. Även fast jag inte gillade första boken så tänker jag fortfarande köper resten av serien. Plus att jag hade en del rabattkoder, så det blev billigt.
Ten av Gretchen McNeil var det meningen att jag skulle förbeställa. Men jag får inte några pengar på mitt konto förrän på torsdag, så jag får beställa den då istället :/ Sen är det så här att jag har tänkt beställa hem en till bok medan jag beställer hem Ten. Efter det ska jag inte köpa mer böcker förrän efter min födelsedag i oktober. Så... om ni har något bra boktips så please let me know. Ni kanske har läst en jättebra bok nyligen eller helt enkelt vet någon jättebra bok som jag inte har läst än.
 
 
Till kvällen så kommer förhoppningsvis ett litet inlägg upp där jag berättar lite om den musik jag lyssnar på. Ha det bra tills dess! :)
 
                                        

10 böcker som får mig att gråta... (del 2)

Andra delen i inlägget från i onsdags.
 
 
                                                    
 
5. Fateful - Claudia Gray: Det här var väl ingen åh-herregud-vilken-sorglig-bok! Men det ärTitianic. TITANIC liksom. Boken handlar om varulvar på Titanic och även fast själva varulvs- och kärlekshistorien tar mest plats så föll några tårar. För vi vet ju alla vad som hände med Titanic. Så när allt med isberget och det kom vid de sista sidorna så blev jag lite emotional. It's freakin' Titanic ju!                     
 
                     
 
4. Shadow Kiss & Blood Promise - Richelle Mead: Slutet på Shadow Kiss. Enough said. Vem grät inte då liksom? Och jag grät under flera delar i Blood Promise. Början, Mitten, Slut. Jag var helt heartbroken.
 
 
                                                
 
3. This Is Not A Test - Courtney Summers: Jag hade Florence And The Machines "Never Let Me Go" på repeat när jag läste denna. Och oj, vilken otrolig bok! Definitivt en favorit! Den boken tillsammans med den låten fick mitt hjärta att brista flera gånger och tårarna strömmade ner för kinderna.
 
 
                                                     
 
2. City Of Glass - Cassandra Clare: Grät under typ alla Jace och Clary scener. När de sov tillsammans... när han hade lämnat det där brevet. Jag blev lite emotional. Sen var det ju den där karaktären som dog också som gjorde att tårarna föll så mycket. Den här boken är typ min favoritbok tillsammans med The Hunger Games.
 
 
                                                    
 
1. The Fault In Our Stars - John Green: Jag kan inte beskriva med ord hur bra den här boken är! Jag vet ingen som inte har gråtit när de läst denna. Själv så storbölade jag under hela andra halvan och tror ärligt talat att jag aldrig gråtit så mycket i mitt liv. Har läst den 2 gånger och grät lika mycket andra gången som jag gjorde andra. LÄS DEN OM NI INTE HAR GJORT DET!! Det är inte bara än deprimerande cancer-bok som får en att grina. Den är så mycket mer. Det är en vacker bok som fick mig att gå igenom varenda känsla: Glädje, sorg, frustration... allt. Det är den ultimata gråt-boken men den är för fantastisk.
 
 
YEEES! Efter flera försök så kommer inlägget äntligen upp! Ha en fortsatt trevlig kväll, för imorgon är det fredag! Och sist men inte minst, vilka böcker får er att gråta? :)
 
                                                   

Jäkla Blogg.se... -.-'

När man har fixat datorn, så är det Blogg.se som inte funkar. Men håller på och försöker fixa just nu så fortsätta kolla. Del 2 på förra inlägget kommer förhoppningsvis vara uppe senare ikväll! *fingers crossed* ;)

Change of plans...

Okej, sorry you guys! Jag sa att del 2 på mitt förra inlägg skulle komma upp direkt efteråt, men jag har lite tekniska problem med datorn så jag fixar andra delen tills imorgon. Det gör väl inget? Ha en fortsatt bra onsdag allihopa! :)                                                 

10 Böcker som har fått mig att gråta...

Fär de som inte vet det så har jag grymt lätt för att gråta till böcker! Och då menar jag grymt lätt. Finns en massa böcker som tårarna har fallit till men jag tänker visa de 10 böcker/bokserier som jag har starkast minne av. Ordningen är helt random btw. Detta kommer att vara i 2 delar.
 
 
  
 
 
10. The Hunger Games Series - Suzanne Collins: Varenda gång jag läser någon av de här böckerna så rinner tårarna. Speciellt i Mockingjay. Spelar ingen roll att jag har läst dem alla flera gånger, jag gråter varje gång. Inte bara till de sorliga scenerna, men för att vissa delar är så himla fina.
 
 
                                                                
 
9. If I Stay - Gayle Forman: Plockade upp denna förra sommaren när jag var på biblioteket. Tog just den här boken för det var den enda som verkade det minsta intressant. Kan ju lätt säga att det var ett bra beslut! Den här boken är så otroligt fin och sorglig. Tårarna föll på sidorna och jag är sur för att jag inte har denna stående i bokhyllan. Måste verkligen ta och köpa den snart, för jag vill så gärna läsa om den!
 
 
                                                              
 
8. Before I Die - Jenny Downham: Jag blev inte så jätteimponerad av denna, men de sista sidorna satt jag och
snyftade något otroligt. Den var riktigt sorglig.
                                                          
                                                             
                                                               
 
7. Divergent - Veronica Roth: Läste den här strax efter att den hade kommit ut och den är verkligen otrolig! Kan inte riktigt förklara vad som gjorde så att jag började böla. När jag läste Divergent så hade jag inte läst en så otroligt bra bok på ett tag. Den var verkligen helt fantastisk. Att se Tris gå från den person hon var i början till den som hon blev i slutet var awesome. Slutet var så jädra mäktigt och det hände lite grejer som fick tårarna att strömma ännu mer.
 
 
                       
                                   
 
6. Delirium & Pandemonium - Lauren Oliver: Slutet på Delirium - HOLY SHIT! Det var liksom oj-vilket-fantastiskt-slut-men-jag-vill-bara-slänga-boken-i-väggen typ ;) Nej, men där i slutet så rann tårarna. För det var sorgligt, fantastiskt och helt förkrossande. Ni som har läst Delirium vat vad jag menar! När det kommer till Pandemonium så väckte slutet bara en känsla hos mig: Ilska. Det slutet gjorde mig arg! Jag grät i början på Pandemonium istället. När Lena tänker på det som hände i Delirium. Vill inte spoila för er som inte har läst denna serie så jag tänker inte gå in på detalj varför mina ögon tårades hela tiden.
 
 
Det här var alltså del 1. Del 2 kommer upp direkt efter detta inlägg.
 
 
                                              
                                                  

Det där med omläsningar. . .

Något jag älskar otroligt mycket är att läsa om böcker! Jag vet inte hur det är för er andra, men jag själv älskar att ha läst en bok en gång och sedan läsa om den! Jag tycker att jag märker mer detaljer med berättelsen än vad jag gjorde innan, jag läser djupare och det är jätteroligt att läsa om favoritdelar som man har ett svagt minne av. Att få uppleva allt igen är fantastiskt! Det har aldrig varit ett problem för mig att jag redan vet vad som kommer att hända eller att jag redan har läst precis samma sak förut. Som med The Hunger Games till exempel: Mitt minne av första gången jag läste den är grymt starkt, jag kommer ihåg var och när jag läste den, hur jag satt på stranden och läste medan mina kompisar badade. Efter det läste jag resten av serien i ett hast. Och när serien var utläst och jag satt där några månader senare så insåg jag hur mycket jag längtade tillbaka till den världen. Jag mindes hur mycket jag älskade den, men minnet var inte lika starkt när det kom till alla delar i berättelsen. Så jag läste om den, och jag älskade den precis lika mycket! Ärligt talat, det spelade ingen som helst roll att jag visste vad som skulle hända, hur berättelsen skulle spela ut sig, vilka som skulle dö osv. För jag var verkligen i nuet, jag skrattade åt samma ställen, grät till de scener jag hade gjort förrut, swoonade vid vissa delar. Jag vet inte om jag uppskattade berättelsen mer än första gången, men jag märkte fler drag i karaktärerna än förut, jag skyndade mig inte igenom boken för att jag ville veta vad som skulle hända, för att jag hade läst det förrut. Jag sög in berättelsen mer på något sätt. Är omläsningen bättre än första gången? Nej, för jag tror inte att något kan slå när man läser en bok för första gången och fullkomligt älskar den. Men my point is this: Omläsningar är underbara! I alla fall enligt mig.
 
      
                     

 
 
The Hunger Games har lästs om många fler gånger efter det, och jag har älskat den varje gång! Inget slår första gången, men jag älskar att uppleva den världen igen och friska upp minnet. Om det är något som är jobbigt med omläsningar så är det rädslan jag har innan. Efter att ha läst Anna and The French Kiss så hade jag länge längtat till att återvända till Paris, Étienne och allt annat underbart med den boken. Men jag kände såhär: Tänk om jag inte gillar den lika mycket som första gången? Tänk om jag helt plötsligt skulle störa mig på de karaktärer som jag en gång älskade eller om boken inte skulle få mig att skratta som första gången. Som tur var så älskade jag denna också precis lika mycket, men sedan har vi den där bokserien Twilight. Jag antar att alla har hört talas om den? I alla fall så läste jag Twilight runt den tiden då jag inte hade läst så mycket annat eller funnit så många andra böcker där ute. Jag älskade Twilight då, men hur skulle jag känna om jag läste den nu?
 
Sedan har vi de där underbara gångerna då man har läst en gång första gången och inte gillat den speciellt mycket och sedan läst den ännu en gång och älskat den! Clockwork Angel läste jag i början av året och var grymt besviken. Men jag köpte Clockwork Prince eftersom att jag hade hört att den skulle vara jättebra och allt det där! Så någon gång i somras läste jag om Clockwork Angel eftersom att jag behövde friska upp minnet innan jag gick vidare till uppföljaren. Och det som överraskade mig var att jag gillade den mycket mer än förra gången! Jag till och med älskade den, vilket var rätt så awesome. Nu känner jag mig nyfiken på att läsa om typ The Fine Art Of Truth Or Dare eller Glimmer bara för att se vad jag skulle tycka om dem nu.
 
            
                          

 
Böcker som jag har läst om och kommer med säkerhet att göra igen inkluderar: The Mortal Instruments, Divergent , The Fault In Our Stars och Starcrossed. Sedan finns det en massa böcker som jag har läst (vissa för väldigt kort tid sen) som jag vill slänga mig över igen. Masque of The Red Death, This Is Not A Test, Article 5, Across The Universe och Incarnate är bara några av dem. Och så bara längtar jag efter att läsa om vissa böcker som behöver omläsas för att jag ska kunna läsa uppföljaren. Till exempel Angelfire som jag ska läsa om alldeles snart innan jag läser uppföljaren Wings of The Wicked.
 
 
Oj, vilket långt inlägg det här blev. Bra jobbat ni som orkade läsa hela! Vad tycker ni om att läsa om böcker? Gillar ni det eller gör ni inte det? Hehe, jag älskar omläsningar så mycket så att en hel månad i år kommer att ägnas åt omläsningar! ;)

Böcker jag är rädd för att läsa!

Typ den sämsta känslan i världen är att vara supertaggad för en bok, ha megahöga förväntningar och sedan att det slutar med att förhoppningarna inte blir mötta. Jag är säker på att vi alla har känt den besvikelsen. Jag har några böcker i bokhylla som jag känner mig lite rädd för att läsa av just den anledningen: jag vill inte bli besviken. Dem tänker jag ta och visa nu!
 
 
 
                             

 
The Perks of Being A Wallflower: Alla har läst den här, och alla har älskat den! Tror inte att jag har sett en negativ recension på den här. Ska precis börja läsa den och jag vill så gärna älska den! Kommer bli helt förkrossad om jag inte gillar den känner jag... ;)
 
Matched: Den här har fått blandade recensioner. Vissa älskar den och vissa gillar den inte alls. Så jag vet att det borde sänka mina förväntningar, men på något sett så har de inte det. Jag har velat läsa den här supermega länge och det låter som min typ av bok. Precis som med Perks så vill jag älska den här boken och jag kommer bli sur om det slutar med att jag inte gillar den.
 
 
 
                              

 
The Iron Knight: Mitt skäl för att inte våga läsa denna: The Iron Fey serien är en av mina favoriter och alla har varit värda ett 5/5 betyg och jag vill verkligen att den här ska vara lika bra! Men tänk om jag inte gillar hur det slutar eller om jag helt enkelt blir besviken.
 
Harry Potter och De Vises Sten: Don't judge me, men jag har inte läst Harry Potter böckerna. Jag älskar filmerna och borde ha köpt hem böckerna för länge sedan. Den här boken är faktiskt min syrras och jag kanske borde ha tagit och lånat den av henne. Känner mig riktigt löjlig, men jag är rädd att jag kommer att bli besviken på böckerna och inte älska de lika mycket som jag älskar filmerna.
 
 
Det var de fyra böckerna jag hade för nu. Är jag en total mes eller har ni också känt er sådär rädda för att läsa en bok?
 
 
 
 
 
           

Defiance - C.J. Redwine

Titel: Defiance
Författare: C.J Redwine
Sidantal: 403
Utgivningsdatum: 28 Augusti 2012
 
 
Within the walls of Baalboden, beneath the shadow of the city's brutal leader, Rachel Adams has a secret. While other girls sew dresses and obey their male Protectors, Rachel knows how to survive in the wilderness and deftly wield a sword. When her father, Jared, fails to return from a courier mission and is declared dead, the Commander assigns Rachel a new Protector, her father's apprentice, Logan--the same boy Rachel declared her love for two years ago, and the same one who handed her heart right back to her. Left with nothing but a fierce belief in her father's survival, Rachel decides to escape and find him herself. But treason against the Commander carries a heavy price, and what awaits her in the Wasteland could destroy her.

At nineteen, Logan McEntire is many things. Orphan. Outcast. Inventor. As apprentice to the city's top courier, Logan is focused on learning his trade so he can escape the tyranny of Baalboden. But his plan never included being responsible for his mentor's impulsive daughter. Logan is determined to protect her, but when his escape plan goes wrong and Rachel pays the price, he realizes he has more at stake than disappointing Jared.

As Rachel and Logan battle their way through the Wasteland, stalked by a monster that can't be killed and an army of assassins out for blood, they discover romance, heartbreak, and a truth that will incite a war decades in the making.
 
 
Efter att ha kommit ungefär 60 sidor in i Defiance, så kunde jag inte hindra besvikelsen som steg i kroppen. Var det det här som jag hade väntat på med spänning sedan jag hörde talas om boken? Jag hade förväntat mig så himla mycket mer! Jag störde mig på Rachel och i mina ögon så var Logan bara irriterande. Värlsuppbyggandet existerade praktist taget inte och boken var bara... medelmåttig helt enkelt.
 
Jag är glad att säga att boken tog en helomvändning efter de där 60 sidorna var avklarade. Defiance har varit den debuten som jag har längtat efter mest. Omslaget är fantastiskt vackert och handlingen låter super. Så ni kan ju fatta hur glad jag blev när boken verkligen började ta fart och jag började älska den.
 
Defiance är inte vad jag hade väntat mig. Och det menar jag inte på ett dåligt sätt. Jag hade bara inte trott att handlingen skulle gå i den riktning som den gjorde. Världsuppbyggandet blir inte direkt så mycket bättre. Man kände på sig att det är en farlig värld som Logan och Rachel lever i, och även fast man får reda på några saker så kändes det ändå som att C.J Redwine bara skrapade på ytan av det jag hade velat att hon skulle gå djupare in på. The Commander skrämde skiten ur mig! Jag hatade honom men tyckte om han som karaktär. Försår ni hur jag menar? Jag vill i alla fall läsa mer om honom och hans bakgrund. Jag vet inte om de som kommer att läsa Defiance kommer kunna förbise världsuppbyggandet. Nu, efter att ha läst boken så är det bara det som jag kan säga var dåligt. För resten är så grymt bra! Tur för mig så hade jag inte ett så stort problem med världsuppbyggandet, så jag kunde bara njuta av underhållningen som Defiance gav mig som läsare.
 
Boken har två POV's; Logan och Rachels. Gud vad jag älskar de båda alltså! Som sagt, från början så gillade jag dem inte alls, men de växte något otroligt i mina ögon! De har ett förlutet tillsammans och jag vet inte riktigt vad jag tyckte om det. För Rachel verkligen avskydde honom och Logan betedde sig som Rachels pappa ibland. Men sen när de äntligen började arbeta tillsammans så blev allt så mycket bättre. Rachel slutade gnälla och Logan slutade vara så jobbig och de lade deras historia bakom sig och bara accepterade det som var. Om jag har börjat ogilla en karaktär så är det inte så stor chans att jag kommer att börja gilla den. Så, jag blev överraskad när jag insåg hur mycket jag älskade Rachel och Logan. Rachel var envis, men en godhjärtat kvinnlig huvudkaraktär som var villig att göra allt för de hon älskar, och Logan var gick från en jobbig kille till fullkomligt swoon-worthy. Han visade sig vara mer än bara ett kärleksintresse. Jag älskade båda deras beärttarröster!
 
Låt oss snacka om karleksdelen. Det är ingen insta-love eller kärlekstriangel i den här boken, vilket jag älskar! Som det står i handlingen så har Rachel redan varit kär i Logan en gång tidigare och sedan berättat om sina känslor. Logan har i sin tur inte besvarat dem vilket ledde till att Rachels starka känslor förvandlades till ett starkt ogillande. Men efter att Rachel har lagt undan sitt avskyende så blir de båda vänner igen, vilket sedan leder till att känslorna börjar spira. Och inte bara hos Rachel den här gången. Jag älskade verkligen kärleksbiten i den här boken! Rachel och Logans förhållande växer sakta fram och det var bara så otroligt gulligt och fint. Jag vet inte riktigt mer vad jag ska säga om det, bara att jag fullkomligt älskade Rachel och Logan.
 
C.J Redwines språk är något jag gillar också. Allt flyter på bra och bokens takt är också toppen. Jag gick in på goodreads där det står att Defiance är en serie. Och jag hoppas innerligt att det kommer en uppföljare för JAG BEHÖVER MER RACHEL OCH LOGAN! Japp, Caps var nödvändigt. Jag trodde inte att jag skulle ge Defiance mer än en 3:a i betyg efter att ha läst början, men som tur var blev den så mycket bättre! Nu, en halvtimme efter att ha läst ut den så vill jag bara läsa mer! Inte bara om Rachel och Logan, men också om världen, och Quinn och Willow och allt det andra. Jag kan inte riktigt förklara vad som gjorde Defiance så grym! Den är sorglig i vissa delar, den är gullig, den är rolig och jag bara älskar det! Jag vet inte om alla kommer att tycka om den lika mycket som jag gjorde, men jag tycker ändå att ni ska ge den en chans. Jag velade mellan 4-5 i betyg men jag har det bara inte i hjärtat att ge den mindre än en 5:a!
 
Ursäkta mig if I'm not making any sense i min recension. Början var inte så spreciellt bra i mina ögon men resten var freakin' amazing!
 
                                                           Betyg: 5/5

Om jag fick göra en bokbeställning precis just nu

Så skulle jag beställa de här:
 
 
                                      
                                                       
 
Insignia av S. J. Kincaid: Den här boken vill jag läsa nu på direkten. Den har fått en massa bra recensioner, omslaget är bad-ass och berättelsen är från en killes POV. Låter awesome if you ask me!
 
 
 
                              
                                                     
 
Sing Me To Sleep av Angela Morrison: Jag behöver den här boken som jag behöver luft typ. Den låter så sjukt bra. Omslaget är helt otroligt vackert, och det bara känns som en sån där bok som kommer att beröra en. Förstår ni vad jag menar? I alla fall, Gud vad jag vill ha den här boken!
 
 
                                                      
                                                   
                                                     
 
Anna Dressed In Blood av Kendare Blake: Har velat läsa den här ett riktigt bra tag, det har bara aldrig blivit av att jag köpt den. Detta är Cover Love på hög nivå och jag vill jättegärna läsa en sån här "kuslig" bok! :)
 
 
 
Berätta gärna vilka böcker ni vill ha mest just nu och om ni har läst någon av de jag har nämnt :)
 
 
                                                      
                                                      

Update a.k.a Onödigt inlägg!

Okej, så jag har känt mig ganska off ett bra tag nu när alla har snackat om hur awesome tv-serien Doctor Who är. Nej, men nu har jag äntligen tagit tag i mitt liv och börjat kolla på det! Hehe, såg bara 10 minuter innan jag pausade för att skriva detta inlägg. Fast jag kan säga att jag tror att jag kommer gilla det! :) Hinner väl se några fler avsnitt innan dagen är slut. Annars så håller jag på att se om PLL säsong 1, för att sedan gå vidare och se om säsong 2. Mellan varven så kommer dock ett och annat avsnitt av Misfits emellan. Behöver min dagliga dos av Nathan! ;)
 
Jag har kommit 40 sidor i Defiance. Skamligt, jag vet. Hade lagt fram boken vid min favorit läsplats, så att jag efter skolan igår skulle kunna komma hem och bara slänga mig ner och läsa. Läste jag nåot? Nej, inte på hela dagen. Det är inte boken som det är fel på, det är jag. Jag kan inte liksom förklara det. Jag har världens lässug, men orkar inte läsa. Jag är lite konstig sådär...
 
Ska försöka läsa ut den innan helgen är slut så att jag kan lägga upp en recension på söndagskvällen eller något. Så... det där var mitt (väldigt) onödiga inlägg. Men don't worry, något bokrelaterat ska väl komma upp innan kvällen är slut. Anyway, nu drar jag iväg på kräftskiva med fina släkten, ha en forsatt bra dag och se fram emot ett till inlägg inom kort! :D

I present to you. . . MIN BOKHYLLA!! (Del 2)

Del 2 av min bookshelf tour. Enjoy! :)
 
Vanlig text = läst
Kursiv text = oläst
 
 
                                                           
 
 
 
                                        
 
Daimon - Jennifer L Armentrout
Half-Blood - Jennifer L Armentrout
Pure - Jennifer L Armentrout
The Knife of Never Letting Go - Patrick Ness
The Ask And The Answer - Patrick Ness
My Soul To Take - Rachel Vincent
My Soul To Save - Rachel Vincent
This Is Not A Test - Courtney Summers
Falling Under - Gwen Hayes
The Iron King - Julie Kagawa
The Iron Daugher - Julie Kagawa
The Iron Queen - Julie Kagawa
The Iron Knight - Julie Kagawa
Two-Way Street - Lauren Barnholdt
Paper Towns - John Green
 
 
 
                                         
The Fine Art Of Truth Or Dare - Melissa Jensen
Vampire Academy - Richelle Mead
Frostbite - Richelle Mead
Shadowkiss - Richelle Mead
Blood Promise - Richelle Mead
Spirit Bound - Richelle Mead
(Har läst och äger alla Vampire Academy böckerna på svenska, och sen när jag skulle köpa hela serien på engelska så hade de inte Last Sacrifice i affären, så jag måste köpa den innan jag läser om alla på engelska. Visste inte om jag skulle skriva de som lästa eller olästa, men jag körde på olästa eftersom att jag inte har läst dom på engelska)
Jessica's Guide To Dating On The Dark Side - Beth Fantaskey
The Maze Runner - James Dashner
The Scorch Trials - James Dashner
Babe In Boyland - Jody Gehrman
The Sky Is Everywhere - Jandy Nelson
Touch - Jus Accardo
 
 
                                             
                                             
 
Silence - Becca Fitzpatrick
Sweet Evil - Wendy Higgins
Hush Hush - Becca Fitzpatrick
Crescendo - Becca Fitzpatrick
City Of Bones - Cassandra Clare
City Of Ashes - Cassandra Clare
City Of Glass - Cassandra Clare
City Of Fallen Angels - Cassandra Clare
 
 
 
                                            
 
Evermore - Alyson Noel
Blue Moon - Alyson Noel
Marked - P. C. & Kristin Cast
Hunted - P. C. & Kristin Cast
The Perks Of Being A Wallflower - Stephen Chbosky
The Princess Bride - William Goldman
 
 
            
                                           
                                             
 
Twilight - Stephenie Meyer
New Moon - Stephenie Meyer
Eclipse - Stephenie Meyer
Breaking Dawn - Stephenie Meyer
 
 
 
 
Jupp, det var allt I guess... Har lite fler böcker som inte står i bokhyllan (typ Hemsökt-serien, Vargbröder, Bree Tanner osv.) Om det är någon bok som ni vill se en recension på så säg gärna till! :)    


 

I present to you. . . MIN BOKHYLLA! (Del 1)

Hade egentligen inte tänk visa er min bokhylla än på ett tag eftersom att jag inte har sådär jättemånga böcker (Började samla i höstas, så samlingen är inte direkt massiv ;)) Men sen så tänkte jag att om jag visar bokhyllan nu i början så kan jag ju göra uppdaterade bokhylle-inlägg när min boksamling har växt lite :D Sounds good? Nu kör vi tycker jag! :) Ber om ursäkt i förväg om att bilderna är sneda och det är inte direkt någon bra kvalité. Jag suger på att fota helt enkelt. 
 
Vanlig text = läst
Kursiv text = Oläst 
 
 
 
 
                                                       
 
Det där är alltså min bokhylla. Erm.. jag har försökt organisera min bokhylla på alla olika sätt. Efter författarens efternamn, efter genre, efter publiceringsdatum och så vidare. Men jag blir aldrig nöjd. Så just nu ser det ut så här: Kommer förmodlingen att ändras inom kort men så här är det nu. Först har vi de inbundna och sedan de häftade/pocket böckerna. Skälet till att tredje hyllan neråt är ganska så tom är för att jag tänker fylla på där med flera inbundna böcker, så fort jag har några att ställa där det vill säga. De inbundna böckerna är i storleksordning, samma sak med paperbacksen. Twilight serien står lite ensam där i hörnet, vet inte varför men de bara gör det...
 
 
                                                   

                                                 
Across The Universe - Beth Revis
A Million Suns - Beth Revis
Clockwork Angel - Cassandra Clare
Clockwork Prince - Cassandra Clare
City of Lost Souls - Cassandra Clare
Matched - Ally Condie
The Unbecoming of Mara Dyer - Michelle Hodkin
Keep Holding On - Susane Colasanti
The Hunger Games - Suzanne Collins
Catching Fire - Suzanne Collins
Mockingjay - Suzanne Collins
 
 
                                               
 
Shatter Me - Tahereh Mafi
The Fault In Our Stars - John Green
Legend - Marie Lu
Incarnate - Jodi Meadows
Angelfire - Courtney Allison Moulton
Wings of The Wicked - Courtney Allison Moulton
Divergent - Veronica Roth
Insurgent - Veronica Roth
 
 
                                                
 
Fallen - Lauren Kate
Delirium - Lauren Oliver
Pandemonium - Lauren Oliver
The Immortal Rules - Julie Kagawa
Glimmer - Phoebe Kitanidis
The Golden Lily - Richelle Mead (Har läst Bloodlines, men äger den ej)
The Body Finder - Kimberly Derting
Desires of The Dead - Kimberly Derting
Wither - Lauren DeStefano
Fever - Lauren DeStefano
 
 
                                                      
 
Bad Taste In Boys - Carrie Harris
Fateful - Claudia Gray
Anna and The French Kiss - Stephanie Perkins
Lola and The Boy Next Door - Stephanie Perkins
Masque of The Red Death  - Bethany Griffin
Article 5 - Kristen Simmons
Defiance - C. J. Redwine
Slide - Jill Hathaway
Shadow and Bone - Leigh Bardugo
Under the Never Sky - Veronica Rossi
Cirkeln - Mats Strandberg & Sara Bergmark Elfgren
 
 
                                                  
                                              
 
Starcrossed - Josephine Angelini
Dreamless - Josephine Angelini
The Vampire Stalker - Allison Van Diepen
 
 
 
Del 2 kommer upp direkt efter.
 
 
 
 
 
                                            
                                                
                                            
 
 
                                                  
 

Tävlingstips!

Bokzoem lottar ut en valfri bok/böcker från Adlibris för 200 kr. Ganska awesome va?
 
Hos Reading This World får två vinnare välja varsin äldre bok som alltså har kommit ut för flera år sedan. Tycker att det låter jättekul och annorlunda!
 
Boken Rubinröd kan man vinna hos Amelies Boktips , så se till att titta in där!
 
Miriam på Schitzo-Cookie's har gjort lite ändringar i sin tävling. Nu kommer två vinnare utses! 1:an kommer att få välja en valfri bok från TheBookDepository, 2:an kommer däremot att få det ursprungliga priset, de två böckerna: Soulless och Dealing With Dragons. Det enda man ska göra är att svara på lite klurigheter. Sounds like fun? Det tycker jag i alla fall!
 
De 2 första böckerna ur en serie som jag är väldigt nyfiken på, kan man vinna hos Nilmas Bokhylla . Det är Percy Jackson-serien jag snackar om, och här behöver man lämna en kommentar om varför just man själv ska vinna böckerna!
 
En massa tävlingar pågår just nu som ni ser, vilket är superroligt! :D

2 nya tillskott i bokhyllan!

Är hemma och är sjuk, så fatta vad glad jag blev när jag såg två små paket från TheBookDepository i brevlådan!
 
 
                               
 
                                  
 
The Sky Is Everywhere av Jandy Nelson: Har varit nyfiken på den här ett tag nu, så äntligen har jag den! :) Har hört en massa bra om den här boken, så det ska bli kul att se vad jag själv tycker!
 
Babe in Boyland av Jody Gehrman: Den här låter typ som She's The Man, vilken är en av mina favoritfilmer! Har velat läsa den här lääänge, men det har aldrig blivit av att jag köpt den. Men nu kom den ju ut i paperback för ett tag sedan, så då beställde jag den! Är verkligen megataggad för att läsa denna!
 
Men, here's the deal: I Februari drar jag till Thailand med familjen i 3 veckor, och då har mamma låtit mig välja 10 paperback-böcker att ta med på resan. Så typ en gång i månaden beställer hon 2 stycken böcker fram tills att vi åker. Så dessa var de 2 första böckerna jag bestämde mig för. Det är ju väldigt awesome, men det kommer också att bli skitsvårt att hålla mig från att läsa de här. När jag fick hem dem så ville jag bara slänga mig över dem och läsa dem direkt. Men, nej, jag måste vänta typ 6 månader ;) Ganska så svårt, men väntan kommer vara så värt det när jag väl får läsa dem (hoppas jag) :D Ska försöka lägga upp ett till inlägg lite senare ikväll, vi får se hur det går... :P I alla fall, hoppas ni alla har en bra torsdag! Imorgon är det fredag, och helgen börjar! I am excited, för helg betyder läsning! Tänkte börja läsa Perks, men jag var så himla sugen på en fantasy/dystopi-bok så jag tar och läser Defiance innan jag går vidare till Perks! :D

 

Mina topp 12 favoritomslag - del 3

Det här är alltså del 3 av mina favoritomslag.
 
 
 
                                                      
                                                    
 
Matched av Ally Condie: Jag tycker att det här omslaget är hur läckert som helst! Det var faktiskt den största anledningen till att jag köpte boken överhuvudtaget. Jag älskar att det är så enkelt och stilrent men ändå så ursnyggt! Jag älskar den gröna färgen och tycker riktigt mycket om hur omslagen har något med handlingen att göra. Hur hon på första omslaget är instängd och att man sedan ser på de följande omslagen hur hon bryter sig ut.
 
 
 
                                                 
 
Clockwork Prince av Cassandra Clare: Efter att ha sett Clockwork Princess omslag så kan jag fortfarande säga att detta omslag är min favorit ur hela trilogin. Clockwork Princess omslag är supersnyggt, det är Clockwork Angels också, men jag gillar nog det här lite, lite mer. Även fast jag lutar lite mer åt Team Will så tycker jag att Jem är underbar och jag älskar att han är på omslaget. Färgerna är megafina och den här ser bara grymt snygg ut i bokhyllan! 
 
 
 
                                                 
¨                                           
Incarnate av Jodi Meadows: Oh, my God vad det här omslaget är snyggt! Det är liksom breathtakingly beautiful typ ;) Jag älskar färgerna, typsnittet, modellen på omslaget. IT'S SO PRETTY!! Och boken är en av de mest underbaraste, vackraste, bästa böckerna jag någonsin läst. Ni som inte har läst den: Gör det nu!
 
 
 
                                                
                                                  
Across The Universe av Beth Revis: Och så har vi kommit till det omslaget som jag tycker är finast av dem alla! Jag avgudar det här omslaget! Jag har flera gånger tagit den från bokhyllan och bara stirrat på omslaget för att det är så otroligt vackert. Färgerna, hur de på omslaget är placerade.... allt är såå fint! Nu älskar jag den här bokserien enormt mycket, men om det hade varit så att jag inte gillade den här boken så hade jag fortfarande köpt hem uppföljaren bara för att omslaget är så fint på det också. Jag har inte riktigt kommit över det idiotiska valet att ändra de här omslagen. Varför gör man något sådant? Tycker att de borde haft kvar de här fina rymd-omslagen. Men anyway, det här omslaget är megasuperduperfina! :)
 
Det var allt för nu. I morgondagens inlägg så kommer jag antingen visa min bokhylla eller en book haul. We'll see. Ha en fortsatt trevlig onsdag! :)
 
                                              
 
                                                 

                                 

Någon som har läst?

Nu till svenskan så fick vi gå och låna valfri bok (på svenska) från biblioteket som vi skulle läsa och sedan recensera antar jag. Och jag valde....
 
 
 
                                                 
 
... En bit av mig fattas av David Levithan! I. Am. Excited. Mest för att jag aldrig har läst en David Levithan bok förut, men också för att den har nåt att göra med 9/11, vilket jag tycker ska bli intressant att läsa om. Önskar att jag läser den på orginalspråket, men men, what can you do? Hann bara runt 20 sidor innan lektionen var slut, men jag tycker att den verkar riktigt bra. Anyway, har någon av er läst den, och i så fall, vad tyckte ni om den?
 
Det var allt för mig, men imorgon blir det fler inlägg. Ha det bra! :)

Lyckan när man ser 2 efterlängtade böcker ligga på köksbordet!

Yaaaay, mina böcker kom äntligen!
 
 
                                       
 
                                        
 
The Perks of Being a Wallflower: Yeaaah, so excited! Har velat läsa den hur länge som helst! Nu när filmen kommer ut så måste jag ju ta och läsa boken innan. Köpte inte det typ rosa omslaget som de flesta har utan jag tog det andra. Vet inte varför riktigt, men jag gillar att den här boken är så liten och gullig.
 
Defiance: Taggad, taggad, taggad! Kan knappt vänta på att få börja läsa den här, men måste läsa ut You Against Me och Perks först. Omslaget är awesome och handlingen låter megabra! Är supersugen på att läsa en bra dystopi just nu! Har jättehöga förväntningar (usch, det är aldrig bra) så jag hoppas att de blir mötta.
 
 
Det var allt för denna book haul  Bara två böcker... men det är bättre än inget! Nu väntar jag på att 2 böcker till ska ramla ner i brevlådan. Jag planerar samt att beställa 2 böcker till alldeles strax, eftersom att köpsuget är på max. Gud, varenda gång som jag ska beställa böcker så beställer jag 2 i taget, what's wrong with me? I alla fall, ha en fortsatt trevlig dag! :)
 
                                    
 
                                    

    

Mina topp 12 favoritomslag - del 2


Det här är alltså del 2 av mina favoritomslag.
 
 
                                             
                                                  
 
8. Shadow And Bone av Leigh Bardugo: Jag är verkligen glad att jag äger det inbundna formatet av Shadow And Bone, eftersom jag älskar det här omslaget mycket mer än det som de använt till paperbacken. Tycker det här omslaget är megacoolt, älskar designen och stilen och boken var riktigt bra den med! Love it!
 
 
 
                                                  
 
7. Masque Of The Red Death av Bethany Griffin: Det här omslaget är superdupersnyggt! Boken för mig kändes ganska mörk och jag gillar att omslaget har samma känsla som boken har. I verkligheten så har texten struktur, den är liksom lite upprest, vilket jag tycker mycket om. Tänker nu ta och säga åt er att läsa Masque of The Red Death: Definitivt en av mina favoritböcker som jag läst det här året.
 
 
                                                   
                                                    
 
6. The Unbecoming Of Mara Dyer av Michelle Hodkin: Awesome titel, awesome omslag, awesome bok. Det här omslaget är verkligen jättejättefint! Älskar att de är under vatten, älskar hur han håller om henne, älskar allt med det här omslaget. SO PRETTY <3
 
 
                                                     
 
5. The Immortal Rules av Julie Kagawa: Åh, vad den här boken var bra! Och omslaget är så jädra BAD-ASS! Helt enkelt skitgrymt och coolt. Men även fast omslaget är awesome på bild så är det ännu snyggare i verkligheten. Både utan dust jacket och med. Tar man av dust-jacketen så är bokens rygg skitfin! Plus, att den här boken luktar gott! Heheh ;) Nä, men seriously, den gör det!
 
 
Det var allt för del 2. Del 3 kommer om några dagar. Senare ikväll kommer förhoppnigsvis ett till inlägg upp. Antingen en recension eller ett annat inlägg som jag har tänkt lite på. We'll see! :) Ha det bra! Och glöm inte att berätta vilka era favoritomslag är! :)
 

 

                                               
                                                 

Before I Die - Jenny Downham

Titel: Before I Die
Författare: Jenny Downham
Sidanatal: 336
Utgivningsdatum: 5 Juli 2007
 
 
 
Tessa has just months to live. Fighting back against hospital visits, endless tests, drugs with excruciating side-effects, Tessa compiles a list. It’s her To Do Before I Die list. And number one is Sex. Released from the constraints of ‘normal’ life, Tessa tastes new experiences to make her feel alive while her failing body struggles to keep up. Tessa’s feelings, her relationships with her father and brother, her estranged mother, her best friend, and her new boyfriend, all are painfully crystallised in the precious weeks before Tessa’s time finally runs out.
 
 
För ett år sedan så hade jag nog inte plockat upp den här boken lika snabbt som jag gjorde nu. Men efter att ha läst - och älskat - John Greens The Fault In Our Stars, så lånade jag hem den direkt när jag såg den i bibblan. Sen kan jag inte säga att jag blev lika berörd av den här boken som jag blev av den ovannämna. Men jag är ändå glad att jag läste den, även fast den inte var lika bra som jag ville att den skulle vara.
 
Mitt största problem med den här boken var karaktärerna. Jag fattar att Tessa ville gå ut och göra en massa saker som hon aldrig har gjort förrut, men vissa saker på den där listan vara ju bara dumma. Det var synd om Tessa, men även fast man är döende så har man väl inte rätt att bete sig hur som helst? Jag tyckte så synd om Tessas pappa, att behöva se sin döende dotter springa runt och göra en massa korkade saker utan att kunna stoppa henne. Fast någonstans efter halva boken så blev Tessa bättre. Inte så att jag älskade henne som karaktär, men så att jag ändå tyckte om att läsa om henne. Någon som jag hatade genom hela boken var Tessas bästa vän, Zoey. Jag hatade, hatade, hatade henne. Hon vara aldrig där för sin döende vän och brydde sig bara om sig själv. Hon var så otroligt irriterande och ytlig! Hon ville inte att Tessa skulle vara tillsammans med Adam för att han inte var lika snygg som Jake. Varje gång jag läste om henne och hennes spydiga kommentarer så ville jag bara slänga boken i väggen. Jag blev sur på Tessa också, eftersom att hon aldrig kunde inse att hennes "vän" var en bitch.
 
Förutom Tessas pappa, så var den enda karaktären jag gillade: Adam. Han var underbar. I början när han och Tessa träffades så kände jag bara att Tessa inte förtjänade honom. Men efter två tredjedelar av boken så började jag gilla att läsa om de två och deras kärlek, även fast jag inte riktigt trodde på den hela tiden. Det var så fint hur Adam lät sig själv bli kär i en döende tjej och jag tyckte faktiskt om de två tillsammans där på slutet.
 
Nä, nu låter det som att jag inte gillade denna bok alls. Och i början gjorde jag inte det, efter de första 100 sidorna så trodde jag inte att den skulle få mer än 2/5. Men samtidigt som Tessa blev en bättre karaktär så blev hela boken bättre. De sista 150 sidorna sträckläste jag på kort tid, för då var jag helt fast i berättelsen. Jag grät mig igenom de sista 50 sidorna. Jag vet inte helt om det var pågrund av karaktärerna eller om det mest var på grund av situationen. Kanske lite av båda.
 
Jag gillar Jenny Downhams skrivsätt och när jag lånade hem Before I Die så lånade jag också hem You Against Me, så den är jag riktigt taggad på att läsa. All in all: Från början ogillade jag nästan allt med boken, men efter ett tag så började jag gilla den riktígt mycket. Slutet var hjärtskärande och riktigt bra  och jag skulle nog rekommendera den här boken. Det som var dåligt genom hela boken var typ Zoey. Men boken har fått en massa bra recensioner och jag är säker på att många kommer att bli helt förälskade i den här boken!
 
                                                                  
                                                                     Betyg: 3.5/5
 
 
 

aloveforbooks.blogg.se

En blogg för alla bokälskare!

RSS 2.0