Ännu en bok + Liten Update

Hej på er! Sladden som är till för att föra över bilder håller fortfarande på att strula till det för mig. Jag fick hem en bok igår, men ni får nöja er med en bild på omlaget.
 
                                           
 
... Onyx av Jennifer L. Armentrout! Gah, är verkligen taggad för att läsa uppföljaren till Obsidian. Snart så släpps också tredje boken i Covenant-serien, och även fast att Pure lämnade mig lite besviken, så har jag hört att Deity ska vara den bästa boken och jag är faktiskt superpeppad! ;)
 
 
Jag läste ut The Unbecoming of Mara Dyer i helgen, och den var lika awesome som första gången jag läste den! Så nu har jag börjat läsa The Name of The Star, som jag hoppas att jag kommer bli klar med ikväll! Sen har jag väl inget mer att säga antar jag... ska försöka hiita på ett lite roligare inlägg tills nästa gång ;)
              
                                                  
                                      
 
 
 
                       

Höstlovs-TBR, Book haul + lite randomness...

Yeeeah, nu är äntligen det efterlängtade höstlovet här! Och med höstlovet så kommer en av mina favorit-högtider: Halloween. Jag tänker bara sitta hemma och läsa, titta på tv och bara ta det lugnt nu under mina lediga dagar. Det behövs verkligen! Anyway, tänkte börja detta inlägg med att visa upp 2 böcker som jag har fått hem idag!
 
 
  
The Evolution of Mara Dyer - Michelle Hodkin: Aaaah, så taggad! Håller på att läsa om The Unbecoming of Mara Dyer just nu. Måste fräscha upp minnet lite, men sen så kan jag börja läsa denna! Jag. Är. Taggad.
The Lost Prince - Julie Kagawa: Fösta boken i spin-off serien Call of The Forgotten. Jag har fortfarande The Iron Knight kvar ur Iron Fey -serien och känner att jag måste läsa ut den först liksom. Så förhoppningsvis så kan jag läsa ut den snart, så jag kan fortsätta till denna efterlängtade bok!
 
Skulle egentligen väntat med att lägga upp bilderna tills jag hade fått hem Onyx, men jag orkade inte vänta, men whatever! Har ni fått hem några bra böcker den här veckan?
 
Och så går vi vidare till nästa del i detta inlägg. Som sagt så har jag nu i helgen, och hela nästa vecka att bara läsa, läsa, läsa! Och eftersom att det är Halloween-tider så tänkte jag att jag skulle läsa lite läskigare böcker. Så här kommer min höstlovs-tbr, alltså de böcker som jag vill läsa under höstlovet.
              
                          
 
...and there you have it! Har aldrig haft en bestämd tbr, bara för att jag alltid läser böcker som jag känner för. Men förhoppningsvis så får jag alla de här 5 böckerna lästa utan att gå ifrån tbr-högen och läsa något annat. The Name of The Star har jag hört ska vara ganska creepy faktiskt, så jag är taggad. The Evolution of Mara Dyer ska jag förhoppningsvis läsa så fort jag har läst ut The Unbecoming (...) Sen har vi uppföljaren till The Body Finder. Jag gillade The Body Finder väldigt mycket så nu verkar som en passande tid att läsa uppföljaren: Desires of the Dead. Den första boken var faktiskt lite creepy... Sedan har vi Anna Dressed In Blood, och även fast att jag har hört att den inte alls är lika läskig som den låter så tycker jag ändå att den verkar passa som Halloween-läsning. Sista boken är Nevermore som också låter lite creepy sådär. Jag tror att Edgar Allan Poe är inblandad i storyn på något sätt, och denna verkar superawesome! Det var de böckerna som jag ska försöka hinna med. Blir jag klar med alla dessa så vet jag inte riktigt vad jag ska läsa... Jag har 4 olästa debutböcker för 2012, såväl som 3 rec-ex så det kanske blir någon av dem? Eller så kanske jag bara kör lite random och läser t.ex The Duff eller Hex Hall.  Min tbr har ökat från 12 till typ 40 under hur kort tid som helst, så vi får se vad det blir!
 
 
Nu för lite randomness;
 
1. Jag är otroligt sugen på att läsa Finaleav Becca Fitzpatrick, sista boken i Hush Hush-serien. Så varför har jag inte det då? För att jag ogillar att ha mina böcker i olika format. De två första böckerna som jag har är UK paperback, medan den tredje är typ skithög och inte alls ser bra ut tillsammans med de andra. Jag är faktiskt sugen på att att köpa hela serien i hardback. Varför? - kanske ni undrar nu. Jo, för att Hush Hush serien har en speciell plats i mitt hjärta.. Det är inte den bästa serien som jag har läst, men jag älskar den ändå! Det är en av de första YA böckerna jag läste, och jag älskar serien. Känner dock att jag behöver spara mina pengar just nu, innan jag kan köpa den fina hardback-boxen. Vet inte om jag kommer kunna hålla mig tills jag har pengar, eller om jag kommer köpa en billig paperback bara för att läsa den sista boken. Känner faktiskt lite för att läsa om hela serien innan 4:e boken...
 
2. Jag. Älskar. Doctor Who. Jag är bara på typ 9:e avnsittet på första säsongen, men jag tycker att det är helmysigt och väldigt roligt. Måste säga att jag längtar tills säsong 2 då David Tennant kommer in, för han är en skådespelare som jag verkligen gillar. Inte för att det är något fel på Christopher Eccleston - han är ganska awesome han med, men aja, ni fattar vad jag menar ;)
 
3. Omslaget till Sweet Peril av Wendy Higgins, andra boken i Sweet-trilogin har nyss släppts, och jag älskar det! Här är det:
                                   
 
                                                 
 
Så fint! Min recension av första boken hittar ni här
 
 
Ja, nu har jag fått skriva av mig lite! Åh, vad jag är taggad för Halloween! Någon mer som älskar det lika mycket som jag? Tänker klä ut mig, kolla på en massa skräckfilmer och bara mysa! Nu ska jag nog ta och sätta mig och fortsätta lyssna på The Veronicas och kanske läsa lite ur The Unbecoming... Måste faktist säga att det var väldigt svårt att välja ut en bok att läsa efter Pushing The Limits, den lämnade mig helt stum för att den var så fantastisk. Så fantastisk att jag inte kan få den ur huvudet, vill bara läsa mer om Noah och Echo. Fattar ni känslan? I ala fall... innan jag börjar babbla igen, ha en fortsatt trevlig fredag! Ber förresten om ursäkt för ett lite flummigt inlägg ;)

Pushing The Limits - Katie McGarry

 
Titel: Pushing The Limits
Författare: Katie McGarry
Sidantal: 392
Utgivningsdatum: 31 juli 2012
 
No one knows what happened the night Echo Emerson went from popular girl with jock boyfriend to gossiped-about outsider with "freaky" scars on her arms. Even Echo can't remember the whole truth of that horrible night. All she knows is that she wants everything to go back to normal.But when Noah Hutchins, the smoking-hot, girl-using loner in the black leather jacket, explodes into her life with his tough attitude and surprising understanding, Echo's world shifts in ways she could never have imagined. They should have nothing in common. And with the secrets they both keep, being together is pretty much impossible.

Yet the crazy attraction between them refuses to go away. And Echo has to ask herself just how far they can push the limits and what she'll risk for the one guy who might teach her how to love again.
 
Jag tror att vi alla har läst den där boken. Den där boken som man vill läsa så snabbt som möjligt, bara för att få veta vad som kommer att hända, men som man samtidigt aldrig vill ska ta slut, för att den är så himla fantastisk. Den där boken som man önskar att man kunde läsa för första gången igen. Den där boken som får en att sluta andas. För mig är Pushing The Limits den där boken. Den steg förbi mina grymt höga förväntningar, och jag älskade varenda sekund.
 
Första meningen i boken ger verkligen läsaren en fattning om Echos känslor, och hur det är för henne. Jag älskade Echo. Jag gillade inte alla hennes val, men jag förstod dem. Jag förstod varför hon gjorde som hon gjorde, och tänkte som hon tänkte. Hon var otroligt sympatisk, och en intressant karaktär som jag älskade att följa. Men det finns ju en till huvudkaraktär också: Noah Hutchins. Gud vad jag är glad att boken är skriven i både Noah och Echos POV. För Noah... Han är nog den bästa manliga huvudkaraktär jag någonsin läst om. Ja, ni hörde rätt. Han steg förbi Will, Four, till och med Jace. I de första 40 sidorna så ser man nästan bara hans "I don't give a fuck" attityd, men ju längre in i boken man kommer desto mer så bara faller man pladask för honom. För bakom den där dåliga attityden, så finns en av de gulligaste killarna jag någonsin läst om. Jag swoonade i varenda scen han var med i.
 
Ett av skälen till varför den här boken är så otroligt bra är att det inte hela tiden fokuserar på Echo och Noah som par, och deras kärlekshistoria. Noahs föräldrar är döda, och han och hans bröder lever i seperata fosterhem. Vi får läsa om hur han försöker få tillbaka sina bröder så att de kan bli en familj igen. Echo försöker desperat att minnas vad som hände henne kvällen då hon fick sina ärr. Hennes pappa väntar barn med Echos förra barnvakt, och mamman är hon inte tillåten att träffa. Någonstans i allt kaos så finner de förståelse i varandra.  En förståelse som sedan leder till kärlek. Och det kändes så äkta. Jag kände allt karakärerna kände. Det ligger mycket frustration och ilska i Pushing The Limits, och jag kände allt. De sista 50 sidorna grät jag mig igenom. Det var så otroligt känslosamt, och att se hur allt kom samman i slutet var perfekt.
 
Jag gillade de flesta sidkaraktärer också. Jag kanske inte gillar hur alla betedde sig, men jag gillade hur de var skrivna. Allt är inte svart och vitt liksom. Echo gillar till exempel inte sin pappas beteende, men om man ser det  från hans sida så är det helt annorlunda. Jag kan inte riktigt förklara... Lila var där och stöttade sin vän, Isaiah var rätt så awesome, och Beth var lite irriterande, men hon hade sina ljusare sidor också.
 
Katie McGarry är en debutförfattare för 2012 och jag bara älskar denna historia som hon har skapat. Jag älskar hennes skrivsätt och jag vill så gärna läsa mer av henne. Det ska komma en companion till denna bok, Dare You To, som dock kommer att vara Beths historia. Längtar galet, och håller tummarna på att vi får återse Noah och Echo. Slutligen, denna bok är en av de bästa jag har läst. Helt klart den bästa contemporaryn i alla fall! Det är en sån här bok som inte går att beskriva med ord. En sån där bok som förtjänar mycket mer än 5/5. Jag ber er: läs den här! den är så underbart vacker att man bara vill sitta och krama om boken hela dagen typ. Om ni inte litar på min recension, lita på alla andra recensenter som hyllar denna bok. Den har 4.26 på Goodrads, det är mer än freakin' Anna And The French Kiss (som jag också älskar något enormt). Bara läs den okej?
 
                                                      Betyg: 5+/5
 
Tänker skriva ner några av mina favoritcitat, för att övertyga er lite extra ;)
 
“If you’re scared, tell me.  If you need to cry and scream, then do it.  And you sure as hell don’t walk away from us because you think it would be better for me.  Here’s the reality, Echo: I want to be by your side.  If you want to go to the mall stark naked so you can show the world your scars, then let me hold your hand. If you want to see your mom, then tell me that too.  I may not always understand, but damn, baby, I’ll try.”
 
 
 “Her shoulders never shook. No tears streamed down her face. The worst type of crying wasn't the kind everyone could see--the wailing on street corners, the tearing at clothes. No, the worst kind happened when your soul wept and no matter what you did, there was no way to comfort it. A section withered and became a scar on the part of your soul that survived. For people like me and Echo, our souls contained more scar tissue than life.”
 
 
“I love you enough to never make you choose.” 

 

              

 
                              
           
 
 
 
 
 

Några nya böcker!

Fotade bokhögen, men de gick inte att föra över till datorn, så ni får bara se bilder på omslagen denna gång :/ Som vanligt när jag ska göra bokbeställningar så blir något fel. A Great And Terrible Beauty kom i fel utgåva (Ja, jag är petig när det kommer till sånt) men jag ska beställa en ny och skicka tillbaka den andra, så no harm done! I alla fall, här kommer alla fina böcker som jag har fått hem. Böckerna är länkade till bokens Goodreads-sida om ni skulle vilja veta mer om dem.

 

 

           

 

                                             
 
De här 3 är paperbacks....
 
 
Catching Jordan - Miranda Kenneally: Den här boken verkar sådär urgulig. Har hört mycket gott om den, och eftersom jag har blivit helt förälskad i contemporary så är jag väldigt taggad på att läsa denna.
 
Born At Midnight - C. C. Hunter: Första boken i en serie som jag har varit sugen på att läsa väldigt länge. Tycker att den här låter jättebra faktiskt! Tror att 4:e boken, Whispers At Moonrise, nyss släpptes, och att den 5:e och sista boken släpps nästa år... Rätta mig om jag har fel.
 
The Name Of The Star - Maureen Johnson: Yeeeeah, min första Maureen Johnson bok! Alla verkar älska henne, så jag är väldigt peppad för att läsa den här! Plus att den har något med Jack The Ripper att göra, och det låter ju riktigt creepy! En perfekt bok inför Halloween :)
 
 
 
    .          
 
                                              
 
Och de här är hardbacks...
 
 
The Lost Girl - Sangu Mandanna: Det här är en debut för 2012, som jag inte har sett på några bloggar alls typ. I alla fall inga svenska. Kommer inte ihåg vart jag hörde talas om denna, men det här var nog lite mer av ett impulsköp egentligen. Boken har typ 4.10 på Goodreads, och handlingen låter intressant, så varför inte?
 
The DUFF - Kody Keplinger: Så. Jäkla. Taggad. Den här boken låter awesome och jag måste säga att jag äääälskar omslaget! Inte bara frasmsidan, men hur den ser ut i bokhyllan också. Ryggen är gul och rosa och står ut bland alla andra böcker liksom. Anyway, den här tänker jag läsa mycket snart hoppas jag!
 
Timeless - Alexandra Monir: En annan bok som jag är såhär helt megataggad för att läsa! Omslaget är helt underbart vackert, och den har någonting med tidsresor att göra. Måste läsa denna! Typ nu.
 
Åh, har en bra blandning av contemporary, dystopian och paranormal framför mig! :) Om man inkluderar A Great And Terrible Beauty så väntar jag nu på 4 böcker till, så de lär väl komma rätt så snart hoppas jag! Har ni läst någon av böckerna, eller är det någon som ni vill läsa? :) Ha en fortsatt bra kväll!
                                             
 
 

Obsidian - Jennifer L. Armentrout

 
Titel: Obsidian
Författare: Jennifer L. Armentrout
Sidantal: 361
Utgivningsdatum: 8 maj 2012
 
Starting over sucks.

When we moved to West Virginia right before my senior year, I'd pretty much resigned myself to thick accents, dodgy internet access, and a whole lot of boring.... until I spotted my hot neighbor, with his looming height and eerie green eyes. Things were looking up.

And then he opened his mouth.

Daemon is infuriating. Arrogant. Stab-worthy. We do not get along. At all. But when a stranger attacks me and Daemon literally freezes time with a wave of his hand, well, something...unexpected happens.

The hot alien living next door marks me.

You heard me. Alien. Turns out Daemon and his sister have a galaxy of enemies wanting to steal their abilities, and Daemon's touch has me lit up like the Vegas Strip. The only way I'm getting out of this alive is by sticking close to Daemon until my alien mojo fades.

If I don't kill him first, that is.
 
Obsidian hade jag varit sugen på ett väldigt långt tag, och när jag sedan såg Petras recension för den så klickade jag hem den nästan på direkten. Jag ångrar inte en sekund att jag köpte hem den, och kan inte fatta att jag har väntat så länge på att faktiskt läsa den.
 
Jennifer L. Armentrout är helt klart en av mina favoritförfattare. Jag avgudar hennes Covenant serie (även fast att Pure lämnade mig lite besviken). Jag älskar hennes sätt att skriva, och hon har en förmåga att skapa så älskvärda karaktärer! Katy är ny favorit hos mig. Hon är bokbloggare, och hur awesome var inte det? Katy är en sådan karaktär som inte tar någon skit, jag gillade hur hon inte fortsatte att tråna efter Daemon efter att han hade betett sig som en idiot. Det är väl ingen tjej som fortsätter gillar en kille som är ett riktigt arsle? Och så har vi Daemon... Åh, bara tanken på honom får mig att swoona. Han var såhär frustrerande awesome. I början beter han sig som en skit, men han bättrar sig och jag älskade när man fick se de här andra mer gulliga sidorna av honom. Det finns några sidor från Daemons POV där i slutet av boken och de älskade jag, för att man får en liten mer inblick till varför han är som han är. Även Dee älskade jag, hon var hur gullig som helst och jag skulle mer än gärna ha henne som bästa vän!
 
Jag älskade Katys och Daemons förhållande, man hade ingen aning om de skulle börja bråka eller kyssa varandra! Deras små tjafs fick mig att fnissa som en galning. Att läsa Obsidian var grymt uppfriskande. Den här boken är ren och skär underhållning! Den fick mig att skratta ena sekunden, swoona den andra, och stundtals att sitta och rodna lite lätt. Jag älskade också att läsa om Aliens. Jag har aldrig förut läst en bok om det, så det var definitivt kul. Jag gillade konceptet helt ärligt, med Luxen och allt det där!
 
Jag avgudar denna bok. Jennifer L. Armentrout levererar igen, och jag rekommenderar att ni tar och läser någon av hennes böcker. Covenant-serien, Lux-serien - spelar roll? Bara läs något av hennes verk, för hon är definitivt en jätteduktig författare! Hundra sidor in i Obsidian klickade jag hem andra delen, Onyx, och det är jag megaglad att jag gjorde för jag är supertaggad på att läsa den! Plus att tredje delen, Opal kommer ut i december så det är ju inte så jääätte långt kvar innan jag kan läsa den också! ;) 
 
                                             Betyg: 5/5

Wings Of The Wicked - Courtney Allison Moulton

 
Titel: Wings Of The Wicked (Angelfire #2)
Författare: Courtney Allison Moulton
Sidantal: 516
Utgivningsdatum: 31 januari 2012
 
DETTA ÄR ALLTSÅ DEL 2 I ANGELFIRE-SERIEN, HANDLINGEN KAN INNEHÅLLA SPOILERS.
 
Life as the Preliator is harder than Ellie ever imagined.
Balancing real life with the responsibility of being Heaven’s warrior is a challenge for Ellie. Her relationship with Will has become all business, though they both long for each other. And now that the secret of who she really is has come out, so have Hell’s strongest reapers. Grown bold and more vicious, the demonic threaten her in the light of day and stalk her in the night.

She’s been warned.
Cadan, a demonic reaper, comes to her with information about Bastian’s new plan to destroy Ellie’s soul and use an ancient relic to wake all the souls of the damned and unleash them upon humanity. As she fights to stay ahead of Bastian’s schemes , the revelations about those closest to her awaken a dark power within Ellie that threatens to destroy everything—including herself.

She’ll be betrayed.
Treachery comes even from those whom she loves, and Ellie is broken by the deaths of those who stood beside her in this Heavenly war. Still, she must find a way to save the world, herself, and her love for Will. If she fails, there will be hell to pay.
 
Angelfire trilogin har tagit plats som en av mina favoritserier någonsin! Jag vet knappt vart jag ska börja, men jag ska försöka och hålla mig kort (även fast jag kan prata om denna bok i en evighet) och försöka att inte inkludera några spoilers.
 
Courtney Allison Moulton tog verkligen denna serie ett steg längre med Wings Of The Wicked. Den här boken är definitivt mörkare än sin föregångare. Jag tyckte mycket om Ellie i Angelfire men i denna bok älskar jag henne. Hon tar verkligen på sig rollen som Preliator, och går igenom väldigt många svåra saker. Jag lärde känna henner mer, och beundrade hennes styrka och mod. Ellie är helt enkelt awesome. Och hon och Will tillsammans... Jag älskar deras kemi och snacka om sexual tension! De är helt klart ett av mina favoritpar. Sen har vi Cadan, jag var nervös inför ännu en hatad kärlekstriangel, men även fast att jag för alltid kommer att vara Team Will, så fann jag mig själv att älska Cadan som karaktär. Ja, Cadan var ganska så underbar att läsa om, även fast jag kanske inte förstod mig på hans känslor för Ellie. Låt mig säga såhär, kärlekstriangeln i denna bok är inte outhärdlig, och den tar aldrig den riktningen för att bli helt olidlig, om ni förstår vad jag menar... Även de andra karaktärerna, som Nathaniel och Marcus gillade jag starkt.  
 
Min recension av Angelfire var ganska oklar. Men jag kanske kan beskriva lite mer nu om vad som gör dessa böcker så bra. Ellie är en stark kvinnlig huvudkaraktär, Will är underbar och tillsammans är de prefekta för varandra. Det är uppfriskande med två personer som inte bara möts och så är det insta-love på direkten, utan de här två har känt varandra i en evighet typ. Jag älskar  konceptet i dessa böcker, med Ellie som alltid föds på nytt för att bekämpa det onda, och Will som är hennes odödliga beskyddare. Jag ser mycket fram emot hur allt ska lösa sig i slutändan. Ett annat plus är Will och Ellies spaningar som de har där på kvällarna, jag älskar att läsa om hur de springer runt och slåss mot de onda. Miljön är ganska awesome faktiskt.
 
Wings Of The Wicked var en överraskande mörk bok. Vissa delar lämnade mig helt stum, för jag hade aldrig kunnat förutspå att just de händelser som skedde skulle ske. Denna bok hade mig med tårar rinnandes ner för ögonen. Speciellt i slutet, jag kan knappt beskriva det. Det var helt perfekt och så otroligt fint, och sen kommer världens jävla cliffhanger och jag ville bara slänga boken i väggen. Jag längtar galet mycket till Shadows In The Silence och jag känner på mig att den kommer vara helt epic.
 
Jag rekommenderar denna serie starkt till alla! Jag älskar Angelfire trilogin något otroligt och tycker verkligen att ni ska läsa den! Även om man inte gillade första delen så tycker jag ändå att man ska fortsätta på serien, för även fast att Angelfire var fantastisk så var Wings Of The Wicked på en helt annan nivå av awesomeness!
 
                                                   Betyg: 5/5
 
 
 

Update och fredagsläsning!

Insåg för en stund sen att jag inte har bloggat på hela veckan, knappt läst några bloggar ens för den delen. Hade typ 3 prov + 1 redovisning, och det blev en massa pluggande för min del. Har kört stenhårt med dansträningarna denna vecka, men nu går jag på 2 veckors lov! Yaaay! Har i alla fall i veckan kommit hem sent från dansen bara för att sedan lägga mig ner och plugga... Jag har i alla fall läst Wings Of The Wicked (som lämnade mig helt mållös, en så fantastisk bok!), och hunnit de första 100 sidorna på Obsidian, den är rejält med awesome om jag får säga så ;)
 
Väntar mig en bokbeställning tills på måndag, och har några förhandsbokningar som jag väntar på också! Perfekt nu inför höstlovet med en massa nya böcker! I alla fall så har jag planerat att växla mellan att läsa ur Obsidian och att kolla på Snow White And The Huntsman (som jag förresten älskar! Ska bli så kul att se om den!) Blir förhoppningsvis klar med boken ikväll, och sedan står Pushing The Limits på tur, och efter det Överenskommelser, så mina helgplaner är bara att läsa, läsa, läsa.
 
Ville bara skriva av mig lite sådär på en fredagskväll, hoppas ni har en fortsatt trevlig fredag!

Födelsedags-haul! :)

Igår fyllde jag alltså 16, och de böcker som mamma hade beställt åt mig fick jag hem idag. Alla böcker var så fina, förutom Anna Dressed In Blood, som jag också fick hem, men som var i sån här "Library Edition" och inte riktig fin hardback. Dock så har jag fått beställa en ny, från Cdon denna gång, så jag hoppas på att den kommer innan veckan är slut! :) Det här är i alla fall böckerna som jag fick från mina underbara föräldrar:
 
                           
(Ursäkta mina usla foto-skills)
                    
                                  
 
 
       
 
 
Alla fanns med på min önskelista förutom Orgin av Jessica Khoury, men den fanns dock med på min BookDepository Wishlist. Är sjukt glad för denna, då jag tycker att den ser jättebra ut. Älskar att huvudpersonens namn är Pia, tycker det är lite härligt sådär! ;)
 
Gaah, hela Hex Hall-serien här ska det sträckläsas! The Selections omslag är så galet snyggt att jag kan stirra på det för altid och jag är megataggad för att läsa den då jag har hört många bra recensioner på sistone. Nevermore verkar sjukt awesome och den ska läsas till Halloween, tillsammans med Anna Dressed In Blood då den verkar lite creepy sådär ;) Unearthly, Tiger Lily, Cinder och Hourglass är jag också så grymt taggade för och ska försöka läsa snart. ÄR TAGGADE FÖR ALLA HELT ENKELT!
 
                                 
HAR JAG NÄMNT ATT JAG HAR VÄRLDENS BÄSTA VÄNNER?!
 
                                         
 
... Sötisarna gav mig Eld, som jag verkligen ser fram emot att läsa. Ni får nöja er med denna bild eftersom att bilden på min bok inte gick att ladda in i datorn! :/
 
 
Sen fick jag en till awesome sak, som jag känner att jag måste visa.
 
 
 
     
 
 
En bok med de 4 första säsongerna av Doctor Who! Alla ni andra bokbloggare verkar ju se på den och älska den! Såg halva första avsnittet på datorn för ett tag sen, men datorn blev helkonstig när jag försökte kolla, så fett kul att ha några säsonger hemma! :)
 
Det var allt för mig denna trista måndag! Har btw beställt 7 böcker, som en liten födelsedagspresent till mig själv, så förhoppningsvis så kommer de tills på fredag *crosses fingers*. CDON brukar ju vara ganska snabba med frakten. Anyway... hörs senare! :)
 
 
                

3 rec-ex

  Under förra vecka fick jag hem 3 rec-ex.
 
  
 
 
     
 
TACK STYXX FANTASY & DAMM FÖRLAG!
 
Vet inte riktigt vad Udda Verklighet handlar om, men jag är väldigt nyfiken på den. Överenskommelser och Betvingade är jag sjukt taggade för, då jag har hört fantastiska saker om dem!

Sweet Sixteen!

Tänkte bara kika in och skriva ATT JAG FYLLER 16 ÅR IDAG!

Min mamma hade beställt en massa böcker till mig, men böckerna hann aldrig komma :/ Jag fick dock se vilka böcker som jag kommer få, och det är bara en massa godingar, så hoppas att den kommer någon gång under nästa vecka så att jag kan visa dem då! :)

Fick en annan liten rolig grej, och även en bok av mina kompisar men ni får se allt i en födelsedags-haul lite senare!

Har under veckan fått hem 3 rec-ex också, så en bild på dem kommer förhoppningsvis upp ikväll!

Nu ska jag bara mysa med familj och släkt resten av dagen och ha det awesome! Ha en fortsatt trevlig söndag! :)

Cover reveal - Apollyon

Fjärde delen i Covenant serien av Jennifer L. Armentrout har fått ett omslag.
 
 
                                          
 
Åh, vad fint det är! Älskar det! Ser sjukt mycket fram emot denna som kommer ut 9 april 2013 även fast att tredje delen inte ens släpps än.
 
 
ANDRA OMSLAG I SERIEN:
 
 
            
 
Bilden är länkad till Half-Bloods Goodreads-sida om ni vill veta vad den handlar om!
 
 
Det finns även två Covenant-noveller. Daimon har jag läst och den är jättebra, medan Elixir inte har kommit ut ännu. 
 
                          
                                
 
 Vad tycker ni om det nya omslaget?

Masque Of the Red Death - Bethany Griffin

Titel: Masque Of The Red Death
Författare: Bethany Griffin
Sidantal: 319
Utgivningsdatum: 24 april 2012
 
Everything is in ruins.

A devastating plague has decimated the population, and those who are left live in fear of catching it as the city crumbles around them.

So what does Araby Worth have to live for?

Nights in the Debauchery Club, beautiful dresses, glittery makeup . . . and tantalizing ways to forget it all.

But in the depths of the club--in the depths of her own despair--Araby will find more than oblivion. She will find Will, the terribly handsome proprietor of the club, and Elliott, the wickedly smart aristocrat. Neither is what he seems. Both have secrets. Everyone does.

And Araby may find not just something to live for, but something to fight for--no matter what it costs her.
 
När jag var och storshoppade i SF-bokhandeln så var detta en av de 14 böcker som fick följa med mig hem. Omslaget och handlingen intresserade mig på direkten, och jag köpte den utan att tveka äevn fast jag hade sett några blandade recensioner. Boken är så himla fin i det sättet att den luktar gott (Yes, I'm a book-sniffer) och sidorna är räfflade.
 
Jag sträckläste denna under bilresan till Göteborg i början av sommaren och jag lade bara ned den en gång. För att äta. Boken fängslade mig från första början och sidorna bara flög förbi. Masque Of The Red Death har en väldigt mörk känsla över sig, som egentligen bara kan beskrivas som gothisk (stavas det så?). Jag var osäker på vad jag skulle tycka om goth-känslan som ligger över boken, men jag blev totalt överraskad och fann mig själv att vara helt förälskad i den. Boken är verkligen gripande och intressant med sin hemska värld och vackra beskrivningar. Jag skulle vilja kalla denna bok "hauntingly beautiful" i saknad av några bättre svenska ord.
 
Jag älskar karaktärerna. Araby är inte perfekt som person, men hon är otroligt smart och sympatisk och jag gillar henne riktigt mycket. Killarna Will och Elliott är också bra skrivna. Jag älskar hur de har helt olika personligheter och för en gångs skull så vet jag inte vem jag tycker bäst om. Jag uppskattar kärleksdramat, för det känns inte som samma gamla YA-love triangle som finns i varenda bok nuförtiden. Killarna är inte heller perfekta som personer, utan de har sina brister. Jag tycker att karaktärerna är väldigt realistiska. Världen är tragisk och desperat och det märks i karaktärernas personligheter och val. En sak där på slutet fick mig att gapa i shock och jag älskar Griffins sätt att få mig att sitta som förstummad. 
 
Som ni kanske redan vet så är boken baserad på Edgar Allan Poes The Masque Of The Red Death, men jag tror inte att man behöver vara ett fan av Poe för att älska den här boken. Jag har aldrig läst något av hans verk, men detta är ändå en av mina favoritböcker av 2012 - kanske till och med någonsin. Även fast ni tror att ni inte gillar mörka, gothiska böcker så tycker jag att ni ska ge denna en chans. Den är så fängslande och vacker. Tror att den skulle passa perfekt nu när Halloween närmar sig och man vill ha lite mer mörka berättelser. Jag älskar detta, det gör jag. Läs den. Nu. Jag längtar så grymt till bok 2, som också är den asvslutande delen!
 
                                                                    Betyg: 5/5!

Cover Reveal - Dance of The Red Death

Uppföljaren till Masque of The Red Death har äntligen fått ett omslag. Jag älskade Masque of The Red Death, helt klart en av mina favoriter i år och ser mycket fram emot att få läsa den andra och sista boken: Dance of The Red Death.
              
                    
                                                                              
 
Såhär ser omslagen ut! :) För det första så älskar jag titeln till uppföljaren; asså Dance of The Red Death - awesome! För det här omslaget så känner jag som jag gjorde för Lauren DeStefanos Sever. I början så tyckte jag inte att det var sådär jättesnyggt, men desto mer man kollar på det desto mer gillar man det. De här böckerna kommer se så fina ut tillsammans ï bokhyllan, och jag älskar att de har fotsatt på samma stil av omslag och inte ändrat omslagen som brukar kunna hända ganska ofta nuförtiden. Älskar att även fast de passar ihop, så skiljer de sig också. Dance of The Red Deaths känns lite mer elegant, medan Masque Of The Red Death känns lite mörkare på något sätt.
 
Vad tycker ni om omslaget? Har ni läst den första boken, eller planerar ni kanske att göra det?

Halvblod - Sofie Trinh Johansson

Titel: Halvblod
Författare: Sofie Trinh Johansson
Sidantal: 662
Utgivningsdatum: November 2011
 
Aveline Johansson, 22 år, lever med ett hjärta skört som glas. Det stillasittande livet har gjort henne till en enstöring som umgås mer med rollkaraktärerna i sina böcker än med verkliga vänner. Men efter att ha råkat höra ett samtal mellan sina föräldrar, ett samtal hon vet att hon aldrig borde hört, förändras hela livet. Plötsligt befinner hon sig på flykt med den enda personen som vet vem och vad hon egentligen är. Men kan hon lita på Billy? Eller är hon i större fara med än utan honom?

"Halvblod" är den första delen i en vampyrtrilogi, som tar med dig på en hisnande resa mellan gott och ont. Men vad är egentligen vad?
 
TACK MÖRKERSDOTTIR FÖRLAG FÖR RECENSIONS-EXEMPLARET!
 
Ni som läser min blogg vet säkert att jag ytterst sällan läser böcker skrivna på svenska, då jag tycker att amerikansk ungdomslitteratur är mycket mer intressant. Jag är dock grymt glad över att ha bett om den här boken, för jag gillade den faktiskt väldigt mycket!
 
I början var det hackigt, och helkonstigt att läsa på det svenska språket. Efter att ha varit så van med engelska så var det lite svårt att ställa om. Men så fort jag hade gjort det så flöt det på riktigt bra! Jag älskar konceptet som författaren har skapat. Boken är intressant, det är den verkligen. Den greppade mig redan från start, vilket är ett stort plus!
 
Boken är nästan 700 sidor och jag kan säga såhär: jag blev aldrig uttråkad. Varenda gång som jag lade ner boken så var jag taggad på att plocka upp den och börja läsa den igen. Dock är det så att jag tycker ändå att boken kunde ha kortats ned med ungefär 100 sidor. För det kändes som att hon hade kunnat skippa vissa smådelar och fortfarande haft en bra bok.
 
Som sagt, början drog verkligen in mig i boken. Första halvan var jag storförtjust i och jag älskade varenda sekund. Men i andra halvan så tappade den lite. Ett ganska konstigt kärleksdrama kommer in i handlingen och jag vet inte riktigt vad jag tyckte om det. Sedan har vi ju det där som inte riktigt föll mig i smaken: karaktärerna.
 
Även fast att Billy var ganska så irriterande så gillade jag honom ändå. Jag tyckte om honom genom hela boken och för mig var han väldigt intressant. Det var väl Aveline som störde mig mest. I början så hade jag inget emot henne, men mot slutet så tyckte jag att hon blev lite... självisk typ. Hon kunde inte riktigt göra något själv och litade alltid på att Billy skulle vara där för att skydda henne. Så fort Billy ville göra något för sig själv så blev hon sur. Jag är säker på att inte alla kommer att ha den uppfattningen, men i mina ögon så var hon lite omogen för en 22-åring. Alexander tyckte jag väl mest synd om, och han kände jag väl inget för direkt.
 
Trots att karaktärerna var lite sådär enligt mig, och andra halvan av boken tappade lite spänning och det där lilla extra som jag vill ha i en bok så är den fortfarande väldigt bra, och jag ser väldigt mycket fram emot del 2 i denna vampyrtrilogi. Jag rekommenderar den till alla som gillar vampyrer och letar efter något med ett unikt koncept!
 
                                                                              Betyg: 3/5

It's Monday, what are you reading?

Tänkte testa på att köra en liten meme, en tråkig måndag som denna! It's Monday, what are you reading? startades hos Book Journey och går ut på att man berättar vilka böcker man har planerat att läsa under veckan.
 
 
                                                                                           
 
                                                                         JUST NU:
 
                                        
                                                        
 
Just nu läser jag Wings of The Wicked, uppföljaren till Angelfire. Hann läsa 60 sidor imorse innan skolan började, och den är helt fantastiskt redan nu. Det är så himla kul att dyka in i Ellie och Wills värld igen.
 
 
 
 
                                                                       Efter det:
 
            
                                                       
 
Efter att jag har läst ut Wings of The Wicked så kommer nog Pushing The Limits att påbörjas. Jag är jättepeppad på att börja läsa denna, den verkar helt otroligt bra!
 
 
 
                                                                       Om jag har tid: 
 
                                                           
 
Eh, ja... jag har inte läst The Golden Lily än. Den har stått där i bokhyllan i ungefär 4 månader nu och jag behöver läsa denna innan jag glömmer bort allt som hände i Bloodlines. Tyckte att Bloodlines var bra, men inte sådär jättebra. En helt okej bok, men den levde inte upp till den standarden som Vampire Academy håller. Vill dock fortsätta på serien och se hur handlingen fortsätter. Detta är dock lite önsketänkande... tror inte att jag hinner att börja på denna innan veckan är slut :/
 
Det var de böckerna som jag ska läsa under veckan. Vilken bok läser ni just nu, och har ni några böcker planerade att läsa under veckan? :)
                                                           
                                                 
 

Ten - Gretchen McNeil

 
Titel: Ten
Författare: Gretchen McNeil
Sidantal: 294
Utgivningsdatum: 18 september 2012
 
And their doom comes swiftly.

It was supposed to be the weekend of their lives—an exclusive house party on Henry Island. Best friends Meg and Minnie each have their reasons for being there (which involve T.J., the school’s most eligible bachelor) and look forward to three glorious days of boys, booze and fun-filled luxury.

But what they expect is definitely not what they get, and what starts out as fun turns dark and twisted after the discovery of a DVD with a sinister message: Vengeance is mine.

Suddenly people are dying, and with a storm raging, the teens are cut off from the outside world. No electricity, no phones, no internet, and a ferry that isn’t scheduled to return for two days. As the deaths become more violent and the teens turn on each other, can Meg find the killer before more people die? Or is the killer closer to her than she could ever imagine?
 
I tisdags så fick jag hem Ten i brevlådan, och jag har sen dess varit jätteivrig på att läsa den. Under veckan så har jag kollat på någras recensioner, och många hade bara gett den runt en 3:a i betyg. Jag började undra om Ten skulle vara lika bra som den låter, och nu efter att precis ha läst ut den, så kan jag säga att den levde upp till alla mina förväntningar!
 
Boken är skriven ur Megs perspektiv, en karaktär som jag verkligen gillar! I början gjorde hon mig lite irriterad när hon lät sin bästa vän köra runt med henne, men hon växte i mina ögon. Jag gillade även T.J. väldigt mycket. Ten är en ganska kort bok, inte ens 300 sidor, så man får inte ett riktigt grepp om precis alla karaktärer. Vilket självklart också beror på att de blir mördade en efter en också...
 
Ten skrämde ärligt talat skiten ur mig. Jag har alltid varit en sådan som inte riktigt trott på att böcker kan göra en rädd, men jag hade helt fel. Denna bok fick mitt hjärta slå snabbare, mina händer att skaka... Den är helt klart väldigt creepy. Boken är också helt unputdownable. Sidorna bara flög förbi, jag kunde inte bläddra snabbt nog och det tog bara några ynka timmar innan boken var utläst.
 
Jag gissade vem mördaren var efter 170 sidor, och det visade sig att jag hade rätt. Men vad gör det? Boken blev inte mindre spännande direkt. Jag tycker definitvit inte att boken är förutsägbar, men Ten är en retelling på Agatha Christies And Then There Were None, och med retellings så kan det ju bli så att man förutspår lite vad som kommer att hända. Jag tror inte att alla som har läst And Then There Were None kommer att kunna lista ut själva mysteriet, det gjorde inte jag. Jag hade bara en magkänsla om vem mördaren var.
 
Det största skälet till att jag älskade Ten så mycket är för att detta är precis min typ av bok. Jag älskar skräckfilmer och det här passade mig perfekt. Alla kanske inte kommer att älska den, men det gör jag. Jag rekommenderar denna starkt! Och om ni ska ta och läsa den så tycker jag att ni ska förbereda er på en sträckläsning, för man vill verkligen bara fortsätta läsa. Jag är själv glad att jag läste den under kvällen för det blir mest creepy då. Denna bok är spännande, läskig och helt klart awesome. LÄS DEN. TYP NU.
 
(Får jag bara tillägga att omslaget är hur snyggt som helst?!?)
                                             
                                                                             Betyg: 5/5
 

FINALLY...!

Nu har jag äntligen börjat läsa Ten, har läst en tredjedel och kan lätt säga att den kommer att bli utläst ikväll! Jag älskar den hittills och hoppas att den kommer att vara lika bra under hela boken. Tar en liten kort paus i läsandet för att informera att recensionen förhoppningsvis kommer upp
Imorgon bitti innan jag drar iväg. Så för er som var interesserade av den recensionen; kika in då! Ha en bra kväll på er! :)

Freeeeedag, och liten wishlist!

Idag är det fredag y'all! Ikväll ska jag bort och träffa några kompisar, men jag kommer antagligen bli klar med Halvblod, då jag bara har lite kvar. Sen ska jag börja läsa Ten så förhoppningsvis kommer en recension på den upp under helgen! :)
 
Och nu till en lite nyfunnen bok som jag har lagt till på önskelistan!
 
 
                                        
                                           
 
A girl who believes trust can be misplaced, promises are made to be broken, and loyalty is an illusion. A boy who believes truth is relative, lies can mask unbearable pain, and guilt is eternal. Will what they find in each other validate their conclusions, or disprove them all?

When Jacqueline follows her longtime boyfriend to the college of his choice, the last thing she expects is a breakup two months into sophomore year. After two weeks in shock, she wakes up to her new reality: she's single, attending a state university instead of a music conservatory, ignored by her former circle of friends, and failing a class for the first time in her life.

Leaving a party alone, Jacqueline is assaulted by her ex's frat brother. Rescued by a stranger who seems to be in the right place at the right time, she wants nothing more than to forget the attack and that night--but her savior, Lucas, sits on the back row of her econ class, sketching in a notebook and staring at her. Her friends nominate him to be the perfect rebound.

When her attacker turns stalker, Jacqueline has a choice: crumple in defeat or learn to fight back. Lucas remains protective, but he's hiding secrets of his own. Suddenly appearances are everything, and knowing who to trust is anything but easy.
 
... Easy av Tammara Webber. Tycker att denna låter väldigt bra! Det är än bok inom en lite nyare genre som kallas "New Adult", som är en slags mognare Young Adult. Dock så har jag kollat runt lite och den finns tydligen bara som e-bok just nu, men jag tror att den kommer ut i paperback i början av 2013 så då ska den köpas direkt! Ha en fortsatt trevlig fredag med mycket läsning! Ni får gärna berätta vad ni läser just nu! :)

Book Haul!

Äntligen har alla böcker kommit! Jag har ju redan skrivit vilka jag beställde, men här är dem i verkligheten!
 
 
                                    
 
                                
                                   
 
Ten - Gretchen McNeil: Jag. Är. Så. Grymt. Taggad! En av årets mest efterlängtade böcker för mig. Den här boken beskrivs som en modern And Then There Were None, en bok som jag verkligen gillar och rekommenderar! Älskar omslaget, det är så himla awesome! Ska bara läsa klart Halvblod, sen så ska denna läsas. En perfekt start för Halloween-månaden?
 
Pushing The Limits-  Katie McGarry: Lite av ett impulsköp, även fast jag har haft ögonen på denna ett bra tag nu. Tycker att den låter jättebra och jag ser verkligen fram emot att läsa den.
 
Sing Me To Sleep - Angela Morrison: En bok som har varit på önskelistan i över ett år och inte köpts förrän nu. Ääääälskar omslaget och jag är lite sugen på en bra contemporary nu, så jag hoppas att jag kommer att gilla den!
 
Shade - Jeri Smith-Ready: Har hört en massa gott om denna så det ska bli kul att få en egen uppfattning! Jag tror att den handlar om spöken kanske..? Ingen aning direkt men jag vill verkligen gilla den!
 
Obsidian - Jennifer L Armentrout: Jag älskar Jennifers Covenant serie och hoppas att jag gillar denna lika mycket, Har hört att många älskar denna och jag tror att denna handlar om Aliens kanske...? Är inte riktigt säker på denna heller, men det låter bra i alla fall!
 
 
        
 
 Får jag bara tillägga att jag älskar de små detaljerna med strecken på Ten! Och jag blev superglad när jag såg Pushing The Limits utan dust jacket! Älskar när det inte bara är det gamla tråkiga, utan här är det verkligen fint gjort! Me gusta!
 
I alla fall... är det någon som ni har läst eller är intresserade av att läsa? Ha en fortsatt trevlig dag nu! :)
 
 
                                
 
 

Sammanfattning - September 2012

 
Antal lästa böcker: 4
 
Lästa Böcker:
 
  • You Against Me - Jenny Downham
  • Defiance - C.J. Redwine
  • The Perks Of Being A Wallflower - Stephen Chbosky
  • Angelfire - Courtney Allison Moulton (Omläsning)
 
Bästa boken: Jag har faktiskt gillat alla riktigt mycket. Men The Perks Of Being A Wallflower var nog bäst. En ny favorit, så underbart bra.
 
Sämsta boken: Tänker inte skriva något på denna, eftersom att ingen av de böcker jag läste förtjänar att hamna här. De var alla väldigt bra!
 
Största överraskningen: Efter att inte ha varit ett sånt jättestort fan av Downhams Before I Die, så blev jag helt klart överraskad av hur mycket jag tyckte om You Against Me.
 
Största besvikelse: Som sagt så tyckte jag om alla böcker jag läste. Men även fast Defiance fick 5/5 så förväntade jag mig liiite mer av världsuppbyggandet. Den var fortfarande awesome, men jag ville bara ha mer av vissa saker.
 
Sammanfattning av månad: Well, this sucks. Jag hade verkligen velat läsa mer, men jag hamande lite av en lässvacka där ett tag, och så har jag prioriterat andra saker framför läsning och ibland har jag bara inte haft tid. Dock så är lässuget på topp nu, och jag är verkligen taggad för Oktober. Världens bästa månad för: 1) Det är Halloween, 2) Det är höstlov, och 3) JAG FYLLER ÅR!
Halvblod ska läsas ut, och så ska jag läsa Ten. Men annars så är månaden rätt öppen typ ;)
 
Antal lästa böcker i år: 75
 
Vill bara meddela om att jag har fått hem alla böcker förutom 1, som säkert kommer imorgon. Så jag väntar tills dess med att vissa upp dem. Måste säga att det är sjukt svårt att inte slänga mig över Ten och börja läsa den direkt... 
 
 

aloveforbooks.blogg.se

En blogg för alla bokälskare!

RSS 2.0