Origin - Jessica Khoury

 
Titel: Jessica Khoury
Författare: Jessica Khoury
Sidantal: 364
Utgivningsdatum: 4 september 2012
 
Pia has grown up in a secret laboratory hidden deep in the Amazon rain forest. She was raised by a team of scientists who have created her to be the start of a new immortal race. But on the night of her seventeenth birthday, Pia discovers a hole in the electric fence that surrounds her sterile home--and sneaks outside the compound for the first time in her life.

Free in the jungle, Pia meets Eio, a boy from a nearby village. Together, they embark on a race against time to discover the truth about Pia's origin--a truth with deadly consequences that will change their lives forever.

Origin is a beautifully told, shocking new way to look at an age-old desire: to live forever, no matter the cost.
 
Origin är helt klart en av de bästa debuter som jag läst detta år. Det är en vackert skriven berättelse som jag inte ville släppa taget om. Pia är odölig, och ibland så blev jag lite irriterad på henne. Även fast att allt det här "jag är perfekt"-snacket gick mig på nerverna så förstod jag mig ändå på henne och varför hon var som hon var. Hela livet har hon haft vetenskapsmän runt om henne som har tjatat om att hon är den mest perfekta varelsen någonsin. Dock så utvecklas hon riktigt mycket genom berättelsen och i slutet så fann jag mig själv över att verkligen gilla Pia. Eio var ganska så underbar faktiskt, men jag önskar ändå att man hade fått lite mer av honom av berättelsen. Även fast att den här boken innehåller insta-love så störde det mig inte ett dugg. Jag förstod deras attraktion för varandra och deras kärlek och känslor för varandra kändes äkta.
 
Vissa deler av boken utspelar sig i regnskogen, och wow vad jag levde mig in i berättelsen. Jag älskade miljön och hur väl Jessica Khoury beskrev den. Språket är vackert det med. Den vackra miljön tillsammans med det vackra språket gjorde denna boken helt magisk! Det finns en ton av mysterium i boken. Det älskade jag! Sidorna bara flög förbi och jag ville desperat få reda på alla hemligheter bakom hur Pia blev odödlig, och vad som egentligen skedde i Little Cam.
 
Origin är en standalone, alltså ingen uppföljare för en gångs skull. Och visst, det är väl lite uppfriskande att slippa vänta på uppföljare och så. Men när jag vände den där sista sidan så insåg jag hur mycket jag ville ha mer om Pia och Eios berättelse. Jag kommer sakna dessa karaktärer något enormt! Dock så är jag nöjd med hur allt slutade och kände att allt blev uppklarat. Inga lösa trådar eller något sådant! Har väl inte så mycket mer att säga. Bara att Origin är grymt cool och awesome och jag tycker definitivt att ni ska ge den en chans!
 
                                                                         Betyg: 4.5/5
 

It's Monday What Are You Reading?

Hej, tänkte först be om ursäkt för att jag har varit lite off under senaste tiden. Denna vecka är det otroligt mycket i skolan, men efter fredag så kommer jag få mycket mer tid. Idag blir det en It's Monday What Are You Reading, som startades hos Book Journey , och går ut på att man berättar om vad man har planerat att läsa under veckan.                                                                                                                                                      
 
                                                                       SENAST UTLÄST:
 
 
                                                            
 
                                                     Älskade denna! Recension kommer imorgon!
 
 
                                                                              JUST NU:
 
 
                                                           
 
                                                        
                                                              
 
                                                                            EFTER DET:
 
                                                         
                                                            
 
 
                                                                           OM JAG HAR TID:
 
 
                                                         
                                                           
 
 
 
 
Vad har ni planerat att läsa denna vecka?
                                                          
                                                             
 
                                                                        
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
                                                                
                                                   

Book Haul!

Hejhej! Sladden funkar inte (som vanligt), så det får bli bilder på omslagen bara... :(
 
 
 
                           
                                                
 
                                
 
 
 
Divergent - Veronica Roth: TACK MODERNISTA FÖR REC-EXET! Har redan läst denna på engelska, men jag tackade självklart inte nej när Modernista frågade om jag ville ha ett exemplar. Jag har börjat läsa om den, och det känns så underbart att återvända till Tris värld. En recension kommer snart!
 
Slammed - Colleen Hoover: Yay, en New Adult bok! Tycker att denna låter super, och jag har hört en massa gott om den, så det ska bli skitkul att läsa den!
 
Easy - Tammara Webber: Äntligen har jag den! Denna ska läsas så fort jag är klar med Orgin och Divergent. Den låter så sjukt awesome!
 
Det var allt för denna book haul! Imorgon är jag ledig från skolan, och ska spendera hela dagen åt att läsa! Ha en fortsatt bra kväll :)

Enkät: 15 galna bokfrågor

Hittade denna hos Ebba  och tyckte att frågorna var så jäkla roliga, så jag tänker också ta och svara på dem.
 
 
1. Du sitter i ditt rum och drömmer när det plötsligt kommer in en våldsam galen alien som endast kan bli stoppad genom att du kastar en bok på den. Vilken bok ur din bokhylla kastar du och varför?
 
Marked av P.C och Kristin Cast, bara för att jag verkligen ogillar den boken.
 
2. J.K. Rowling ska komma till din skola och för att hedra henne har du fått den stora äran att spela en låt för henne när hon kommer in i aulan. Du har hittat den perfekta låten men det finns bara ett lite problem. Spotify har hackat sig och det finns bara tre låtar att välja mellan: Skaka rumpa, Gangnam style eller Sexy and I know it. Vilken väljer du?
 
Hehehe, Skaka rumpa, kanske? Då får hon höra lite svensk musik ;)
 
3. Din mamma kommer på dig med att läsa hennes pinsamma dagböcker från 80-talet och hon blir helt vansinnig och låser in dig i ett avlägset rum i huset i en vecka. Du får bara äta pannkakor (det enda som går igenom dörrspringan) och dricka lite vatten i ett sugrör genom nyckelhålet. Du får dock ta med dig EN bok att ha under hela veckan. Vilken väljer du?
 
Hm, skulle nog ta med mig Eld. En tjock bok som säkert skulle hålla mig underhållen under veckan. Skulle vara ett perfekt tillfälle att faktiskt få den läst.
 
4. Du kastas in i Hungerspelen och blir en av de 24 deltagarna som ska slås för livet. Du är inte helt förtjust i idén och det finns ett sätt att rädda dig! Du kan välja att hångla med Hamitch, Effie eller president Snow för att slippa! Vem väljer du?
 
Usch, Snow är en äcklig gammal gubbe, så han skulle jag aldrig välja. Haymitch är värsta fyllot, så han skulle jag inte heller vilja hångla med direkt. Det får väl bli Effie då, hon är ju inte värre än de andra två i alla fall.
 
5. Din familj har äntligen gått med på att ge dig ett husdjur, 10 år försent! Det finns bara ett krav – djuret måste vara taget från en bok. Vilket fiktivt djur tar du hand om?
 
Grimalkin från The Iron Fey-serien. Världens roligaste katt! Skulle gärna ta hand om honom ett tag ;)
 
6. Din granne ska flytta och du vet att hon har en enorm samling böcker i din smak och frågar om du får ta några. Du får ta högst 10 böcker, vilka som helst. Det finns bara ett pyttelitet problem, din granne läser bara böcker vars titel börjar på bokstaven F. Vilka 10 böcker väljer du? (grannen har allt)
 
Novellsamlingen Foretold, Finale av Becca Fitzpatrick, Forever av Judy Blume, Firelight av Sophie Jordan, Far From You av Lisa Schroeder,  For Darkness Shows The Stars av Diana Peterfreund, Fracture av Megan Miranda, Forget Me Not av Carolee Dean, Forsaken av Jana Oliver, Fall For Anything av Courtney Summers.
 

7. Top model kommer till din skola/ ditt jobb och söker efter nya deltagare. Men du är sjuk och de ber dig skickat ett bokomslag där tjejen/killen på framsidan ser lite ut som dig. Vilken väljer du?

Haha, vilken rolig fråga! Men jag har faktiskt ingen aning om vilken bok jag skulle skicka. Har kollat igenom en massa bokomslag nu, men hittar ingen som jag tycker skulle kunna likna mig.

 

8. Tredje världskriget bryter ut och ett land tar över världen. Från och med idag får du bara läsa böcker, se filmer, lyssna på musik, äta mat osv... från det här landet! Vilket väljer du?(Sverige, Storbritannien och USA räknas inte! Mohahaha!)

Frankrike! Tycker att språket är så vackert, och maten verkar så god. Det skulle nog bli bra!

 

9. Din absolut största fiktiva crush står utanför ditt fönster och ropar ut ditt namn. Men plötsligt upptäcker du att du lever i en musikal och du kan bara sjunga ut din kärlek till hen. Vilken låt sjunger du?

Be My Only av Tim Myers och Schuyler Fisk. Så himla vacker låt!

 

10. Telefonen ringer och det är Suzanne Collins på tråden. Hon har ingen aning om vad hennes nästa stora bok ska handla om och hon behöver DIN hjälp. Vad säger du till henne?

Åh, vad svårt! Kanske en till dystopi, fast att hela världen har tagits över av aliens? Haha, har verkligen ingen aning! ;)

 

11. Du går inne på biblioteket tillsammans med din icke läsande kompis Tina och plötsligt vill hon ha ett lästips. Hon gillar inget över 300 sidor, med för mycket beskrivningar och det måste vara SPÄNNANDE! Gärna lite kärlek, vänskap och magi på det. Vad rekommenderar du till Tina?

Legend av Marie Lu. Helt galet bra bok! Ganska kort, grymt spännande, och helt awesome! Har inte direkt någon magi i sig, men en massa kärlek och vänskap!

 

12. När du sitter på ditt rum och läser en riktigt spännande bok kommer din mamma in och börjar fingra på bokhyllan. Hon tar upp din mest pinsamma erotiska bok och frågar om den är bra. Du får panik och erbjuder henne än annan bok som är ”så mycket bättre”. Vilken får hon låna?

City of Bones! Den är ju så himla bra, och jag är säker på att hon skulle tycka om den. 

 

13. Du vinner en tävling i växtkunskap och får åka till Hollywood för att spela in en film om växternas liv. När du kommer dit så ser en stor manager dig och kommer på att du är perfekt för den bästa tv-serien som någonsin gjorts. Vilken tv-serie blir du inskriven i?

Veronica Mars! Tror att jag skulle passa bra in där med min sarkastiska humor. Skulle inte vara helt fel att umgås lite med Veronica Mars heller för den delen.

 

14. Du är ny i klassen (på jobbet) och din svenskalärare (din chef) frågar om du kan berätta lite om dig själv. Men när du står där framme får du panik och inte ett ord kommer fram. Det enda sättet att presentera dig är genom att sträcka fram en bok. Vilken tar du? 

Anna and the French Kiss, en av mina favoritböcker. Plus att jag tycker att jag och Anna har väldigt lika personligheter.

 

15. En ond häxa kommer in till ditt rum och trollar in dig i boken du för tillfället läser i. Vilken bok fastnar du i förevigt och vad tycker du om det?

Jag fastnar för evigt i Orgin av Jessica Khoury. Har bara läst 10 sidor, men den är ganska bra faktiskt. Tror dock inte att jag skulle vilja leva i den världen.

 

Det var alla frågor! Ha en fortsatt trevlig kväll!

 

 

 

 
 
 

Överenskommelser - Simona Ahrnstedt

 
Titel: Överenskommlser
Författare: Simona Ahnrstedt
Sidantal: 382
Utgivningsdatum: Juni 2010
 
 
TACK DAMM FÖRLAG FÖR REC-EXET!!
 
 
Det är i december 1880 på Operan de möts för första gången. Hon – Beatrice Löwenström som bor med sin farbrors familj och som lever ett hårt hållet konventionellt borgarliv. Han – karismatiske Seth Hammerstaal, stadens mest omtalade ungkarl, en av Sveriges rikaste män som aldrig har levt sitt liv efter någon regelbok.
Efter den kvällen tycks de ständigt korsa varandras vägar i Stockholms societet. Seth fascineras av Beatrices intelligens, frispråkighet och hon liknar ingen annan kvinna han tidigare mött. Det dröjer inte länge förrän Beatrice och Seth inser att de är involverade i en mycket komplicerad men passionerad romans.
Men det finns planer och överenskommelser som personer i Beatrices närhet har avtalat – planer som varken innefattar frihet, lycka eller Seth …
 
Som ni säkert redan vet så är jag inget stort fan av svenska böcker, men denna bok var riktigt bra! Genren är romance - något jag gillar starkt. Det borde verkligen finnas flera författare som skriver i just denna genre. Jag är heller inte varit världens största fan av historiska böcker, men jag säger det igen: denna bok var verkligen bra.
 
Jag älskade miljön, det vackra språket, och all inlevelse som boken har. Allt detta skapade en underbar känsla som jag knappt ens kan beskriva. De första 60 sidorna läste jag igenom supersnabbt, sen blev jag lite uttråkad. Jag vet dock inte om detta beror på boken i säg eller att jag bara inte hade något lässug. Jag plockade upp boken lite då och då, läste en sida eller två, men fastnade aldrig riktigt. Det var tills igår kväll då jag plockade upp boken igen och fann mig själv att inte kunna släppa den. De resterande 230 sidorna sträckläste jag och lade bara ned boken för att gå och äta typ.
 
Jag gillade både Seth och Beatrice. Även fast jag stundtals kunde bli lite irriterad på de båda så tycker jag fortfarande mycket om dem. Beatrice personlig var grym, Seth var riktigt intressant och de är verkligen ett par karakärer som man kommer att komma ihåg i framtiden. Jag hatade Beatrice farbror, och hennes kusin Edvard. Och Greve Rosenschiöld ska vi inte ens snacka om. Usch, vilken äcklig typ! Sofia och Johan gillade jag också, samt några andra små sidkarakaraktärer som jag inte orkar nämna. All dramatik i denna bok var verkligen underhållande att läsa om. Ibland blev jag så frustrerad att jag bara ville slita av mig håret. Att det alltid skulle vara så svårt för Seth och Beatrice att bara få vara med varandra.
 
Denna bok rekommenderar jag verkligen. Jag har Simona Ahrnstedts andra bok Betvingade i hyllan och ser mycket fram emot att läsa den. Med en sexig romans, ett underbart språk och en handling som suger in en på direkten är denna bok helt klart läsvärd!
 
                                                                       Betyg: 4/5

Breaking Dawn Pt. 2 + Update

I i tisdags så var jag på midnattsvisningen av Breaking Dawn Pt. 2, och den var helt fantastisk. Det var med tårar i ögonen som jag lämnade biografen, för nu är det slut. The end liksom. Inga fler Twilight-filmer. Det var väldigt bittersweet. Det var otroligt sorligt, men filmen var ändå helt underbart bra. Jag satt som på nålar under nästan hela filmen. Jag älskade den där lilla "tvisten". Jag var från början lite orolig för hur Breaking Dawn skulle bli som film. Men jag är grymt nöjd med både pt. 1 och pt. 2. Skådespelarna var awesome, och jag älskade när man fick träffa på de andra vampyrerna som var från olika "coven". Jag tänker inte säga något mer om filmen bara att den är fantastiskt bra och att ni verkligen borde se den om ni inte har gjort det. Tack för allt Stephenie Meyer <3
 
Så ja, hej på er alla! Denna vecka har gått skitsegt för mig. Jag har varit lite sådär halv-sjuk sen i söndags, och har därför inte direkt läst någonting. Har kanppt orkat ta mig iväg till skolan. Jag har heller inte fått fram något bra blogginlägg för den delen. Inga recensioner eller någonting, bara ett litet meningslöst inlägg i tisdags. Jag håller fortfarande på med Överenskommelser - 80 sidor in bara. Fast nu mår jag super igen och hoppas att ha den utläst tills helgen är slut i alla fall. Så förvänta er ett lite roligare inlägg imorgon också!
 
Vad annars då? Jag väntar fortfarande på Deity. Och det lilla tålamod jag har håller på att ta slut. Jag behöver läsa den. Typ nu. Jag såg på City of Bones-trailern i torsdags, och den var awesome! Sjukt taggad för filmen.
 
Det var väl allt då, see ya later! ;)

Saker som händer just nu...

Hejhej! Tänkte bara kika in och skriva av mig lite :)
 
 • Gissa var jag kommer att befinna mig ikväll? PÅ TWINIGHT! Woop, woop! Supertaggad, men känns ändå lite sorligt att denna underbara filmserie ska ta slut! Någon mer som har planerat att se Breaking Dawn pt. 2?
 • Fick ett mejl av Cdon, och tydligen så har Deity blivit försenad. Min vanliga otur liksom! Orkar verkligen inte vänta längre på att få läsa tredje delen i Covenant-serien!
 • Jag läste ut Cinder igår kväll. Den var awesomeness på hög nivå! KAI <3 Direkt efter att ha läst ut den så fick jag världens impuls och lade mig ner i sängen och kollade på Askungen (en av de bästa filmerna ever!)
 • Jag har börjat läsa Överrenskommelser, har bara läst 40 sidor, men hittills så gillar det lilla som jag läst!
 • Att höra all snacka om NaNoWriMo får mig att önska att jag också hade valt att delta! Det får väl bli nästa år antar jag...
 • Jag vill göra en bokbeställning. Det bara kliar i fingrarna. Men nej, nu får det ta och räcka med böcker för ett tag! 
 • Jag såg The Host trailern idag. OCH DEN VAR SÅ HIMLA BRA ATT JAG BARA VILL HOPPA UPP O NER AV LYCKA!! The Host är nämligen en av mina favoritböcker någonsin (jag läser den varenda sommarlov, som en tradition) och jag längtar galet tills att filmen kommer!
 • Jag har fått mitt första jobb, och jag är riktigt peppad! Hoppas bara att jag fortfarande kommer ha mycket tid för läsning!

 

Det avr allt för mig, see ya later! :)

New Adult?

En genre som jag har blivit mer och mer nyfiken på sistone är New Adult. För er som inte vet så är det en mognare form av Young Adult. I detta inlägg tänkte jag ta och visa några New Adult-böcker som jag är sugen på att läsa!
 
 
                                             
 
                                                                   Easy - Tammara Webber
 
                                A girl who believes trust can be misplaced, promises are made to be broken, and loyalty is an illusion. A boy who believes truth is relative, lies can mask unbearable pain, and guilt is eternal. Will what they find in each other validate their conclusions, or disprove them all?

When Jacqueline follows her longtime boyfriend to the college of his choice, the last thing she expects is a breakup two months into sophomore year. After two weeks in shock, she wakes up to her new reality: she's single, attending a state university instead of a music conservatory, ignored by her former circle of friends, and failing a class for the first time in her life.

Leaving a party alone, Jacqueline is assaulted by her ex's frat brother. Rescued by a stranger who seems to be in the right place at the right time, she wants nothing more than to forget the attack and that night--but her savior, Lucas, sits on the back row of her econ class, sketching in a notebook and staring at her. Her friends nominate him to be the perfect rebound.

When her attacker turns stalker, Jacqueline has a choice: crumple in defeat or learn to fight back. Lucas remains protective, but he's hiding secrets of his own. Suddenly appearances are everything, and knowing who to trust is anything but easy.
 
 
 
 
Slammed -  Colleen Hoover 
 
Following the unexpected death of her father, 18-year-old Layken is forced to be the rock for both her mother and younger brother. Outwardly, she appears resilient and tenacious, but inwardly, she's losing hope.
Enter Will Cooper: The attractive, 21-year-old new neighbor with an intriguing passion for slam poetry and a unique sense of humor. Within days of their introduction, Will and Layken form an intense emotional connection, leaving Layken with a renewed sense of hope.
Not long after an intense, heart-stopping first date, they are slammed to the core when a shocking revelation forces their new relationship to a sudden halt. Daily interactions become impossibly painful as they struggle to find a balance between the feelings that pull them together, and the secret that keeps them apart.
 
  
 
 
 
 
Beautiful Disaster - Jamie McGuire
 
The new Abby Abernathy is a good girl. She doesn't drink or swear, and she has the appropriate percentage of cardigans in her wardrobe. Abby believes she has enough distance between her and the darkness of her past, but when she arrives at college with her best friend America, her path to a new beginning is quickly challenged by Eastern University's Walking One-Night Stand.

Travis Maddox, lean, cut, and covered in tattoos, is exactly what Abby needs - and wants - to avoid. He spends his nights winning money in a floating fight ring, and his days as the most-eligible college co-ed. Intrigued by Abby's resistance to his charm, Travis tricks her into his daily life with a simple bet. If he loses, he must remain abstinent for a month. If Abby loses, she must live in Travis' apartment for the same amount of time. Either way, Travis has no idea that he has finally met his match.
 
 
 
 
 
Fate - Elizabeth Reyes
 
 
When Rose tagged along with her big sister to a baby shower the last thing she expected was to meet a guy. But this wasn’t just any guy. This was the exciting, sexy as sin, way out of her league black sheep of his family--Vincent Moreno. Even more surprising, this heart-stopping bad boy seemed interested in her.

Fate always had a way of interfering in Vince’s best-laid plans. His forced attendance to his annoyingly perfect cousin’s baby shower was no different. He was sure to be bored out of his skull, but instead, he met sweet little Rosie Zendejas. 

What begins as a unlikely friendship between two very different teens turns into one of the most intense and passionate relationships that neither ever saw coming. But just like it had so many times in Vince’s troubled past, Fate steps in once again, threatening  to take away the one thing he can’t seem to even breathe without now—Rose.
 
 
 
Easy och Slammed beställde jag faktiskt nyss hem, och ser mycket fram emot att läsa! Beautiful Disaster har jag velat läsa länge, så om jag gillar Easy och Slammed så kanske den också beställs hem. Fate såg jag på Goodreads idag och tyckte att den lät bra.
 
Har faktiskt inte hört så många prata om denna genre, men för några veckor sedan såg jag någon på youtube snacka om hur bra både Easy och Slammed är, så kanske hittar jag ett par nya favoritböcker? Tycker ni att några av dessa böcker låter bra? Eller vet ni kanske några andra New Adult-böcker som låter bra, och ni vill tipsa om?
 
 
 

The Evolution of Mara Dyer - Michelle Hodkin

 
Titel: The Evolution of Mara Dyer
Författare: Michelle Hodkin
Sidantal: 544
Utgivningsdatum: 23 Oktober 2012
 
HANDLINGEN KAN INNEHÅLLA SPOILERS FÖR ER SOM INTE HAR LÄST FÖRSTA BOKEN I SERIEN!
 
Mara Dyer once believed she could run from her past.

She can’t.

She used to think her problems were all in her head.

They aren’t.

She couldn’t imagine that after everything she’s been through, the boy she loves would still be keeping secrets.

She’s wrong.

In this gripping sequel to The Unbecoming of Mara Dyer, the truth evolves and choices prove deadly. What will become of Mara Dyer next?
 
 
Förra året läste jag The Unbecoming of Mara Dyer, och jag älskade den. Men The Evolution of Mara Dyer var bara helt fantastisk, och steg förbi alla förväntningar jag hade. Det här är en av de få uppföljare som faktiskt är bättre än sin föregångare. Den innehåller allt som gjorde The Unbecoming of Mara Dyer så bra, plus en massa mer!
 
Jag sögs in i handlingen på direkt. Boken är verkligen helt omöjlig att lägga ner. Och jag var helt förvånad över hur skrämd jag blev av att läsa denna. Jag satt med rysningar över hela kroppen och en megahög puls under i princip hela boken. Helt ärligt så var jag flera gånger tvungen att lägga ner boken i knät för att jag var så himla creeped out. Jag satt vid flera tillfällen helt förstummad och bara tänkte "Vad i helvete är det som händer?!?" Jag var så rädd att jag inte ens visste om jag hanterade att läsa vidare. Det var ett av de största skälen till denna bokens awesomeness. Hur den drev mig över gränsen och hade förmågan att ge mig kalla kårar.
 
Denna bok hade en massa tvister. Flera kapitel lämnade av vid en cliffhanger som fick mig att fortsätta läsa, för jag bara behövde veta vad som skulle hända näst. Jag älskade bokens oförutsägbarhet. Michelle Hodkins skrivsätt är lika vackert som vanligt. Takten är jättebra, allt flyter på, och det viktigaste av allt: den blir aldrig tråkig. Vid flera tillfällen stannde jag upp senare än vad jag borde bara för att den var så fängslande. Jag älskade den oändliga spänningen.
 
Och karaktärerna då? De är superdupermegaawesome. Jag älskade hur läsaren inte riktigt visste om Mara talade sanning eller om allt bara var i hennes eget huvud. Jag hade själv ingen aning om vad som var verkligt eller inte. Den hade mig vid flera tillfällen helt förvirrad (på ett bra sätt), men det går aldrig så långt så att hela boken blir ett enda WTF-moment. Men ja, Mara är grym. Det är hennes familj också (förutom hennes dryga mamma i alla fall). Sen har vi Noah. Och herregud, hur jag älskar honom! Jag älskar hur han gör allt för Mara, hur mycket han älskar henne... Ja, han är perfekt. Jag skulle kunna babbla på om honom hur läne som helst, så jag tänker bara lämna det med att säga att han definitivt är en av mina manliga favorit-karaktärer. Vi återser också Jamie, som jag verkligen gillar. Så det var toppen!
 
En del av mig ångrar att jag läste denna bok så tidigt efter att den kommit ut. För slutet... Vilken cliffhanger alltså! VARFÖR?! Bara tanken på att jag kommer att behöva vänta ett år till (kanske till och med mer) på att få läsa The Retribution of Mara Dyer får mig att vilja lägga mig ner och gråta. Slutet var fantastiskt, mitt hjärta bultade på så himla snabbt, och jag bara kände hur paniken steg i kroppen. The Evolution of Mara Dyer klarnade upp några frågor från första boken, men lämnade mig samtidigt med en massa nya. I denna uppföljare så får vi gå djupare in på handlingen, och det är en massa ny information som dyker upp. Jag älskade allt! Jag rekommenderar denna serie till er alla! Speciellt er som vill läsa något annorlunda och läskigt, men samtidigt otroligt vackert! LÄS!!
 
                                                               Betyg: 5/5
 
 
 

This or That Tag

Jag har inte blvit taggad, men jag tänkte att jag skulle göra denna ändå! Det är väl okej? :) Update: Jag hade blivit taggad! Av Bella! Woho! Såg det dock inte förrän nu när hon kommenterade. Förlåt mig, jag är lite efter ;) Denna tag såg jag hos Klara.
 
 
01. Ljudbok eller bok i handen?
Bok i handen, lätt! Har nog aldrig lyssnat på en ljudbok, och känner inte direkt att jag har lust att göra det heller. Tycker mycket mer om att läsa än att lyssna!
 
02. Pocket eller inbunden?
Inbunden! Jag gillar pocketböcker också, men inbundna är så mycket finare i hyllan plus att jag tycker det är lite mer bekvämare att läsa ur inbundna böcker.
 
03. Påhittat eller verklighetsbaserat? (Fiction/non fiction)
Påhittat måste jag nog säga! Det är mycket mer intressant.
 
04. Harry Potter eller Twilight?
Jag har ju som sagt inte läst Harry Potter böckerna ännu, fastän att jag älskar filmerna. Men måste nog ta Twilight på denna fråga. Don't judge me, men jag älskar Twilight. Kanske låter det jättekonstigt att jag skulle välja Twilight före Harry Potter, men jag älskar Twilight böckerna och filmerna och de var en av de böckerna som verkligen fick mig att börja läsa YA. Twilight har den där speciella platsen i mitt hjärta som Harry Potter har för många människor.
 
05. Fantasyvärld eller vår värld?
Åh, vad svårt. Gillar när det är vår värld med inslag av fantasy liksom. Gillar blandningen av de båda.
 
06. Kindle, Ipad eller annat?
Har precis börjat använda min kindle-app faktiskt. Har dock inte hunnit läsa något eftersom att jag har andra böcker att läsa först. Jag gillar ju mer att läsa riktiga böcker, men e-böcker funkar det också.
 
07. Låna eller köpa böcker?
KÖPA! Lånar väldigt sällan, och när jag väl gör det så är det inte ofta som jag läser dem. Kanske är det eftersom att vi har ett skitbibliotek där jag bor. Jag älskar att äga mina böcker, och har aldrig direkt gillat att låna.
 
08. Bokhandlar eller online?
Jag älskar att vara inne i bokhandlar och kolla runt bland hyllorna. Det är dock ytterst sällan som jag faktiskt handlar från fysiska bokhandlar eftersom att det är så himla dyrt. Online är bäst enligt mig, det är billigt och har ett stort utbud.
 
09. Ensamstående eller trilogi?
Detta är ett svårt val eftersom att jag gillar båda. Ibland behövs inte en uppföljare, och jag kan ibland tycka att det är skönt med en ensamstående bok. Men jag älskar trilogier också, speciellt om det är karaktärer som man verkligen gillar och vill följa i flera böcker. I trilogier så är ju liksom inte historien färdigberättad.
 
10. Tjock eller kort bok?
Båda! Hur bra boken är beror väl inte på hur lång eller kort den är?
 
11. Romans eller action?
Åh, älskar båda! Vill ha en blandning av de båda. Fast om jag var tvungen att välja så skulle jag nog säga action.
 
12. Mys under filt eller steka i solen?
Mys under filt! Tycker att det är ganska skönt att vara ute och läsa, men då vill jag inte att det ska vara supervarmt. Nä, inget går upp mot mys under filt! Det är awesome!
 
13. Varm choklad eller kaffe?
Varm choklad all the way! Finns inget bättre än att sitta med en bra bok under en filt med en kopp varm choklad. Ärligt talat så hatar jag kaffe. Usch och blä!
 
14. Läsa recensioner eller bilda en egen uppfattning?
Gillar att läsa recensioner innan. Inte så att man blir spoilad, men så att man i alla fall vet vad man ger sig in på.
 
 
Det var allt! Tänker inte tagga någon, utan tänker att det är bara för att alla att köra om de känner för det! Adios! ;)
 
 
 
 
 

Min TBR

Tänkte ta och visa mina olästa böcker! Once again, jag ursäktar för dålig bildkvalité.
 
 
 
                                        
 
 
Överrenskommelser - Simona Ahrnstedt
Betvingade - Simona Ahrnstedt
The DUFF - Kody Keplinger
Fallen - Lauren Kate
Sing Me To Sleep - Angela Morrison
Hex Hall - Rachel Hawkins
Demonglass -  Rachel Hawkins
Spellbound - Rachel Hawkins
Timeless - Alexandra Monir
Unearthly -  Cynthia Hand
Tiger Lily - Jodi Lynn Anderson
Hourglass - Myra McEntire
Girl of Nightmares - Kendare Blake
The Evolution of Mara Dyer - Michelle Hodkin (Läser denna just nu, har bara hunnit 60 sidor dock)
Desires of the Dead - Kimberly Derting
The Golden Lily - Richelle Mead
Matched - Ally Condie
The Lost Girl - Sangu Mandanna
Orgin -  Jessica Khoury
The Selection - Kiera Cass
Cinder - Marissa Meyer
Eld - Sara Bergmark Elfgren & Mats Strandberg
Udda Verklighet - Nene Ormes
The Sky is Everywhere - Jandy Nelson
Born at Midnight - C.C. Hunter
Babe in Boyland - Jody Gehrman
Shade - Jeri Smith-Ready
Onyx - Jennifer L. Armentrout
Hunted - P.C. & Kristin Cast - Vet att detta är bok 5, och jag har bara läst bok 1. Men jag är lite tveksam till om jag ska fortsätta på serien. Vad tycker ni? Gillade inte Marked, men jag vet inte om serien bli bättre?
Blue Moon - Alyson Noel
Shadowland - Alyson Noel
The Ask and the Answer - Patrick Ness
The Iron Knight - Julie Kagawa
The Lost Prince - Julie Kagawa
The Scorch Trials - James Dashner
Catching Jordan - Miranda Kenneally
 
 
... Totalt 36 böcker alltså! Jag tänke bara visa mina olästa böcker för att 1) Det kanske är kul att se? Och 2) Jag tänkte att det kanske finns någon bok ni skulle vilja se en recension på och som ni tycker att jag ska prioritera. Plus att jag inte riktigt har någon aning om vad jag vill läsa efter jag är klar med The Evolution of Mara Dyer, så om det finns någon bok som ni älskar och tycker att jag ska läsa snarast säg gärna till! Det var allt för mig, ha en fortsatt trevlig måndag!
 

Minirecensioner x 4

 
Titel: The Outsiders
Författare: S.E. Hinton
Sidantal: 218
Utgivningsdatum: Först publicerad: April 1967
 
According to Ponyboy, there are two kinds of people in the world: greasers and socs. A soc (short for "social") has money, can get away with just about anything, and has an attitude longer than a limousine. A greaser, on the other hand, always lives on the outside and needs to watch his back. Ponyboy is a greaser, and he's always been proud of it, even willing to rumble against a gang of socs for the sake of his fellow greasers--until one terrible night when his friend Johnny  kills a soc. The murder gets under Ponyboy's skin, causing his bifurcated world to crumble and teaching him that pain feels the  same whether a soc or a greaser.
 
En skolbok som jag blev positivt överraskad av. Språket flyter på bra och man får verkligen känslan av att det är en tonåring som berättar historien. Vissa karaktär var awesome, medan vissa var mindre minnesvärda. Helt enkelt en lättläst klassiker som stundtals kunde lämna mig lite uttråkad men som i slutändan lämnade mig med känslan av att jag precis hade läst en väldigt bra bok.
 
                                                        Betyg: 3.5/5
 
 
 
 
 Titel: En Bit av Mig Fattas (Love is the Higher Law)
Författare: David Levithan
Sidantal: 210
Utgivningsdatum: 25 Augusti 2009
 
Det är morgon i New York. En vanlig high school-dag väntar Claire. Peter skolkar och är downtown. I Brooklyn ligger Jasper och sover. Ingen av dem anar att allt ska förändras innan dagen är slut. Det är tisdagen 11 september 2001.

Detta är inte bara en roman om den stora katastrofdagen för tio år sedan. Den handlar också om allt efteråt. Om det svåraste svåra. Men också om hur glädjen och hoppet kan finnas så nära sorgen.

Claires familj kan inte ta sig till sitt hem efter att de två skyskraporna kollapsat. I veckor efteråt har hon sömnsvårigheter och går nattliga promenader. Jasper tillbringar dagen med att samla in papper som har blåst in över Brooklyn från World Trade Center. Senare känner han sig märkligt avtrubbad från händelsen eftersom han sov när det hände. Peter blir ögonvittne till katastrofen men är ändå, eller kanske just därför, den som fattar minst. Hur fattar man det ofattbara?

Claire och Peter är klasskompisar. Jasper och Peter har precis mötts och planerar en dejt. Av en slump möts Claire och Jasper vid Ground Zero en natt när ingen av dem kan sova. De följande veckorna växer en vänskap fram mellan de tre, sammanfogad av tragedin.

Som i många andra romaner av David Levithan spelar musiken en stor roll. Den blir stöttepelaren som hjälper Peter, Claire och Jasper när det känns som att deras värld faller samman.

Jag önskar att jag älskade denna bok lika mycket som många andra verkar göra. Men nej... denna bok tröttnade jag på snabbt. Visst, vissa delar är ganska vackra, David Levithans språk gillar jag, och nu i efterhand så tycker jag definitvt att det var en intressant läsning. Men karaktärerna - usch! Jasper var nog den enda som var lite - och då menar jag verkligen lite - minnesvärd. Boken var enligt mig väldigt hackig, och takten gillade jag inte. Kommer med säkerhet att läsa mer av David Levithan, då jag vet att många älskar honom. Men denna bok blev jag inte imponerad av.
 
                                                      Betyg: 2.5/5
 
 
Titel: Anna Dressed in Blood
Författare: Kendare Blake
Sidantal: 316
Utgivningsdatum: 30 Augusti 2011
 
Cas Lowood has inherited an unusual vocation: He kills the dead.

So did his father before him, until his gruesome murder by a ghost he sought to kill. Now, armed with his father’s mysterious and deadly athame, Cas travels the country with his kitchen-witch mother and their spirit-sniffing cat. Together they follow legends and local lore, trying to keep up with the murderous dead—keeping pesky things like the future and friends at bay.

When they arrive in a new town in search of a ghost the locals call Anna Dressed in Blood, Cas doesn’t expect anything outside of the ordinary: move, hunt, kill. What he finds instead is a girl entangled in curses and rage, a ghost like he’s never faced before. She still wears the dress she wore on the day of her brutal murder in 1958: once white, but now stained red and dripping blood. Since her death, Anna has killed any and every person who has dared to step into the deserted Victorian she used to call home.

And she, for whatever reason, spares his life.
 
 
Anna Dressed in Blood. Är. Awesome. Jag älskade verkligen denna underbara bok! Jag älskar manliga POVs och Cas var verkligen en grym huvudkaraktär. Anna var awesome hon med! Boken har definitvt en creep-faktor som jag gillade starkt. Det enda som var lite att klaga på var väl romansen som kändes lite... konstig typ. Den kändes inte sådär jättetrovärdig. Men det störde mig inte ett dugg! Jag var helt inne i handlingen, som verkligen är spännande, och ville absolut inte lägga ifrån mig boken!
 
                                                     Betyg: 5/5
 
 
 
 
Titel: Nevermore
Författare: Kelly Creagh
Sidantal: 543
Utgivningsdatum: 31 Augusti 2010
 
Cheerleader Isobel Lanley is horrified when she is paired with Varen Nethers for an English project, which is due—so unfair—on the day of the rival game. Cold and aloof, sardonic and sharp-tongued, Varen makes it clear he’d rather not have anything to do with her either. But when Isobel discovers strange writing in his journal, she can’t help but give this enigmatic boy with the piercing eyes another look.

Soon, Isobel finds herself making excuses to be with Varen. Steadily pulled away from her friends and her possessive boyfriend, Isobel ventures deeper and deeper into the dream world Varen has created through the pages of his notebook, a realm where the terrifying stories of Edgar Allan Poe come to life.

As her world begins to unravel around her, Isobel discovers that dreams, like words, hold more power than she ever imagined, and that the most frightening realities are those of the mind. Now she must find a way to reach Varen before he is consumed by the shadows of his own nightmares.

His life depends on it.
 
 
Holy Crap! Den här boken var fantastisk! Jag älskade Isobels berättarröst, och är lite småförälskad i underbaraste Varen. Jag sögs in i denna bok direkt från starten och ville inte släppa taget förrän sista sidan var vänd. Efter halva boken så tog den värsta vändningen och blev lite läskig om jag ska vara ärlig. Den gav mig rysningar om jag får säga så. Jag avgudar verkligen denna bok! Karaktärerna, språket, den oändliga spänningen, hur jag aldrig hade någon aning om vad som skulle hända... ja, jag älskade allt! Mitt hjärta krossades i slutet och jag behöver Enshadowed nu direkt! Jag kan inte rekommendera denna bok nog. LÄS!
 
´                                                                   Betyg: 5/5
 
                                                                                 

Min söndag, Läsnings-update + 2 nya tillskott i bokhyllan!

Hej allihopa! Tänkte bara kika in för att ge en liten update och visa de nya böckerna som jag har skaffat mig! Jag hade som mål för höstlovet att läsa ut 6 böcker. Jag hann dock bara med The Unbecoming of Mara Dyer, The Name of The Star, Anna Dressed in Blood samt Nevermore, som jag har 30 sidor kvar att läsa. Är faktiskt riktigt nöjd med det ändå!
 
På lördagskvällen låg jag bara och läste Nevermore, den var helt unputdownable och när jag kollade på klockan så var den helt plötsligt 2 på natten. Jag fick slita mig från boken och typ tvinga mig själv att gå och lägga mig. Så bra är den. När jag vaknade på söndagen så bar det av mot Stockholm. Där träffade jag farmor och gammelfarmor och drog med mig dem till SF-bokhandeln. Ja, det kanske var en dum idé att åka till det bästa stället i världen då jag försöker att inte köpa några fler böcker, men jag var ju ändå i närheten och jag har velat åka dit skitlänge. Senast jag var där var i juni.  
 
Hittade självklart en massa böcker som jag ville plocka med mig hem. Jag stod och höll i bland annat Dark Star, Darkness Before Dawn, Mystic City, Stormdancer och Something Strange and Deadly och ville köpa alla. Men nej, lite självkontroll har jag i alla fall och köpte bara 2 böcker. 
 
 
                                   
                                                                             
 
             
 
 
Last Sacrifice - Richelle Mead: Ja, jag har läst - och äger - alla Vampire Academy böcker på svenska, men bestämde mig sen för att jag ville ha alla på engelska. Köpte de första fem böckerna i somras och nu har jag äntligen köpt den sjätte och sista boken! Nu väntar en omläsning av hela serien inom en snar framtid.
 
Girl of Nightmares - Kendare Blake: Okej, läste ut Anna Dressed in Blood igår på morgonen och älskade den. Trodde att det skulle dröja ett långt tag innan jag skulle kunna köpa del 2. Men sen går jag in där på SF-bokhandeln och ser Girl of Nightmares i all sin glory stå där på hyllan! Blev skitglad över att hitta den där!
 
Jag köpte faktiskt bara Last Sacrifice själv, Girl of Nightmares fick jag av farmor och gammelfarmor, så jag spenderade inte mycket pengar... Tycker i alla fall att det var bra av mig att köpa avslutningar på serien som jag har istället för att påbörja en massa nya.
 
Efter att jag är klar med Nevermore så tror jag att jag kommer läsa The Evolution of Mara Dyer. Behöver veta hur det går för Noah och Mara! Ska också försöka lägga upp några minirecensioner imorgon också för att komma ikapp lite. Nu ska jag sätta mig ner och läsa klart de sista 30 sidorna ur Nevermore och kanske se ett avsnitt av Doctor Who.  Ha det bra, och berätta gärna om ni har käst något extra bra under lovet! :)
 

The Name of The Star - Maureen Johnson

 
 
Titel: The Name of The Star
Författare: Maureen Johnson
Sidantal: 400
Utgivningsdatum: 26 September 2011
 
The day Louisiana teenager Rory Deveaux arrives in London marks a memorable occasion. For Rory, it's the start of a new life at a London boarding school. But for many, this will be remembered as the day a series of brutal murders broke out across the city, gruesome crimes mimicking the horrific Jack the Ripper events of more than a century ago.

Soon “Rippermania” takes hold of modern-day London, and the police are left with few leads and no witnesses. Except one. Rory spotted the man police believe to be the prime suspect. But she is the only one who saw him. Even her roommate, who was walking with her at the time, didn't notice the mysterious man. So why can only Rory see him? And more urgently, why has Rory become his next target? In this edge-of-your-seat thriller, full of suspense, humor, and romance, Rory will learn the truth about the secret ghost police of London and discover her own shocking abilities.
 
Jag ville verkligen älska denna bok. Men tvärr så blev jag besviken. Jag hade väntat mig en skrämmande berättelse som höll mig vaken om nätterna, men  det var inte det jag fick.
 
Rory, vår huvudperson, älskade jag. Hon är rolig, smart, och precis en sådan karaktär som jag älskar att läsa om. Men förutom henne så är det inte karaktär som stod ut. Jerome, kärleksintresset får läsaren inte veta så mycket om. Han var inte speciellt intressant och jag förstod inte deras attraktion för varandra helt ärligt. Det kanske hade stört mig mer i en annan bok, men romansen i The Name of The Star tar upp en väldigt liten del av berättelsen, så det gick bra ändå.
 
Det största skälet till varför jag nog inte var helsåld på The Name of The Star var för att den inte alls var det som jag hade väntat mig. Den var varken skrämmande eller spännande. Takten är seg och man bara väntar på att allt ska ta fart någon gång. Det var många händelser i berättelsen som inte föll mig i smaken. Mördarens motiv var något jag hatade och vissa tvister kändes lite fåniga.
 
Nu låter det som att jag inte gillar boken alls, och det stämmer ju inte. Jag hade bara förväntat mig mer. Jag förstår mig inte riktigt på folk som tyckte att detta var en läskig betättelse. Dock så älskar jag Maureen Johnsons sätt att skriva, hennes vackra beskrivnigar och småroliga detaljer. Boken har definitivt sina stunder av awesomeness, men ibland så tog segheten över och lämnade mig lite uttråkad, samtidigt som att jag i vissa delar knappt kunde lägga boken ifrån mig. Jag vet en massa som avgudar Maureen Johnson och jag tänker definitvt läsa mer av hennes verk. Jag kanske kommer gilla hennes contemporary böcker mer än denna? Jag tänker läsa fortsättningen - The Madness Underneath - men jag tänker vänta med att köpa den tills den kommer ut i paperback med det omslag som jag vill ha. Jag rekommendar denna bok till er som vill ha något med lite mer fokus på msyteriet istället för romansen. Dock så tycker jag inte att ni ska ha så höga förväntningar.
 
                                                  Betyg: 3.5/5

Sammanfattning - Oktober 2012

 
Antal lästa böcker: 9
 
Lästa böcker:
 •  Ten - Gretchen McNeil
 • Halvblod - Sofie Trinh Johansson
 • Wings of the Wicked - Courtney Allison Moulton
 • Obsidian - Jennifer L. Armentrout
 • The Outsiders - S. E. Hinton
 • Pushing the Limits - Katie McGarry
 • En Bit Av Mig Fattas - David Levithan
 • The Unbecoming of Mara Dyer - Michelle Hodkin (Omläsning)
 • The Name of the Star - Maureen Johnson
 
Bästa boken: Pushing the Limits heeelt klart! Många av de böcker jag läste denna månad var riktigt bra, men Pushing the Limits var den bästa, no doubt! Min recension hittar ni här.
 
Sämsta boken: Förmodligen En Bit Av Mig Fattas eller Halvblod. De var både helt okej, men inte lika bra som resten av de böcker jag läste i oktober.
 
Största överraskning: The Outsider var mycket bättre än vad jag trodde att den skulle vara. Vi läste den för skolan, men den var riktigt bra faktiskt.
 
Största besvikelse: Tror jag måste säga The Name of the Star. Även fast att jag gillade den så älskade jag den inte. Jag hade nog lite för höga förhoppningar som tyvärr inte blev mötta.
 
Sammanfattning av månad: Jag är faktiskt väldigt nöjd! Har haft lite mer tid att läsa på senaste tiden, så det var jättekul! Förhoppningsvis så hinner jag läsa minst lika mycket i november.
 
Antal lästa böcker i år: 84 (Nu känns det som att mitt mål om att läsa 100 böcker i år inte är heeelt omöjligt)
 
 
Det var allt för mig! Läste ni några bra böcker i oktober? :)
 
 
 

aloveforbooks.blogg.se

En blogg för alla bokälskare!

RSS 2.0