Topp 20 böcker år 2012

 
Hade egentligen velat göra en "Top 12 books of 2012", men det var helt omöjligt för mig att bara välja 12 böcker. Så det får bli 20 istället.
 
 
 
 
 
         
                       Wings of The Wicked, Sweet Evil, Deity                                                        
 
                    
                               Clockwork Prince, Insurgent, Article 5
 
 
     
                                         Ten, The Selection, This Is Not A Test
 
 
      
                                              Delirium, A Million Suns, Nevermore
 
 
       
                       The Evolution of Mara Dyer, The Iron Queen, Easy
 
     
                    Incarnate, The Perks of Being a Wallflower, Slammed
 
 
                                                             The Best of the Best
 
 
 
                      
                                 The Fault In Our Stars, Pushing The Limits
  

 
 
 
 
 
 

Sammanfattning - December 2012

 
 
Antal lästa böcker: 10
 
Lästa böcker:
 • Easy - Tammara Webber
 • Timeless - Alexandra Monir
 • The Selection - Kiera Cass
 • Slammed - Colleen Hoover
 • Deity - Jennifer L. Armentrout
 • Ett Öga Rött - Jonas Hassen Khemiri
 • Elixir - Jennifer L. Armentrout
 • The Lost Girl - Sangu Mandanna
 • The Iron Knight - Julie Kagawa
 • Meant To Be - Lauren Morrill
 
Bästa boken: Läste några fantastiska böcker denna månad, så det är svårt att välja. Easy och Slammed var båda otroligt bra, och även Deity och The Iron Knight tyckte jag var så himla bra! Måste även nämna The Selection, som jag inte hade speciellt höga förväntningar på men som jag i slutändan älskade.
 
Sämsta boken: Ett Öga Rött, usch, vilken dålig bok!
 
Största överraskning: The Selection. Oj, vad bra den var! Hade definitivt inte väntat mig det.
 
Största besvikelse: Timeless. Jag hade förväntat mig en otrolig bok med tidsresor och annat underbart, men det fick jag verkligen inte. Den var helt okej, men inte mer än det.
 
Sammanfattning av månad: Jag är supernöjd över att ha läst 10 böcker i december. Läste även 6 av de 8 böcker från min december tbr. De andra 2 sparar jag till januari.
 
Antal lästa böcker i år: 101 (Yaaaaay!)
 
 
Hur mycket hann ni läsa i december?

Mål för 2013

Jag nådde de flesta av mina mål som jag hade inför 2012. T.ex. att läsa mer än 100 böcker, och läsa mer än 10 debutböcker. Så jag är riktigt nöjd. Men nu när 2013 snart är här så har jag satt upp några nya mål som jag hoppas att klara av innan det nya året är slut.
 
 
 
 • Läsa över 100 böcker - Jag hade egentligen velat höja siffran ett snäpp till, och kanske siktat mot att läsa 120 böcker. Men nu med jobb och skola så känner jag att jag inte kommer att klara av det. Jag kände dock inte att jag ville sänka siffran och sikta mot 75, utan jag håller kvar vid 100 så får vi se hur det går med det.
 • Läsa 15 debutböcker - Det kommer ut en massa böcker av nya författare som jag tycker låter hur bra som helst. Självklart ska jag försöka läsa så många av dem som jag kan. 15 låter som ett rimligt mål tycker jag.
 • Läsa 5 klassiker - Detta år läste jag And Then There Were None, The Outsiders och en av mina favoriter - The Princess Bride. De räknas väl som klassiker? Alla blev jag positivt överraskad och jag vill verkligen testa på några andra klassiker.  Pride and Prejudce, The Great Gatsby, To Kill A Mockingbird och The Catcher In The Rye är bara några av de som jag är intresserad av att läsa. Så ja, förhoppningsvis så har jag läst några klassiker innan 2013 är slut.
 • Avsluta påbörjade serier - Detta år så kommer jag kunna avlsuta flera av mina påbörjade serier, eftersom att flera av seriernas sista böcker släpps någon gång under 2013. Jag vill även läsa fler uppföljare i serier som jag t.ex. bara har läst första boken av istället för att hela tiden påbörja nya serier.
 
Det är väl de målen som jag kommer på just nu. Har ni några speciella mål eller utmaningar för 2013?

 

 

2013 Debut-böcker som jag vill läsa

Kan knappt fatta att det är dags att börja tänka på 2013 redan. Vart tog 2012 vägen? Jag är ändå riktigt peppad för det nya året. Mest för alla de böcker som kommer ges ut under 2013. I detta inlägg tänker jag därför visa några böcker som är skrivna av debutförfattare som jag är lite extra nyfiken på. Bilderna är länkade till bokens Goodreads-sida ifall ni vill veta mer om dem.
 
 
 
 
Red     The Falconer     The Nightmare Affair 
 
 
Red av Alison Cherry: Handlar om en tjej, Felicity, som bär på en stor hemlighet. Hennes hår är inte naturligt rött, och i staden hon bor i är rött hår allt som spelar roll. Med hennes förgade röda hår har hon det pefekta livet. Så när hon anonym lapp där det står: "I know your secret" blir Felicity livrädd. För om folk skulle få reda på att hon inte är naturligt rödhårig skulle hon bli utstött av alla hon känner. Denna tycker jag låter jätterolig. Red kommer ut 8 oktober 2013. 
 
The Falconer av Elizabeth May: Denna bok utspelas under 1800-talet, och handlar om 18-åriga Aileana Kameron, vars mamma blir mördad av en faery. Efter det så börjar hon i hemlighet mörda onda faeries, på ständig jakt efter den som mördade hennes mamma. Dock så slutar det med att hon faller för en faery, Kiaran MacKay. Denna låter sjukt awesome, en bok under 1800-talet med faeries som är våldsamma och elaka? Jag vill läsa den. Typ nu på direkten. Längtar efter att få se det färdiga omslaget. The Falconer kommer ut 30 maj 2013.
 
The Nightmare Affair av Mindee Arnett: Denna handlar om Dusty Everheart, och hon är en mardröm. Hon smyger sig in hos folk och invaderar deras drömmar. En natt invaderar hon Eli's drömmar och upptäcker att han drömmer om mord. Drömmar som senare blir verkliga. Nu måste hon hitta ledtrådar i hans drömmar och försöka ta reda på vem mördaren är. Jag. Är. Taggad. Enough said. The Nightmare Affair kommer ut 5 mars 2013.
 
 
 
Pivot Point (Pivot Point, #1)  PODs    Taken (Taken, #1)
 
Pivot Point av Kasie West: Addison är en "searcher" och kan därför se in i framtiden och se vad hennes val skulle ge för konsekvenser. När hennes föräldrar skiljer sig och hon är tvungen att välja vilken av dem hon vill leva med så väljer hon att se in i framtiden. Hennes val blir dock ännu svårare - till och med farligt - när hennes pappa blir konsult i ett mord och hon är nu tvungen att välja vilken framtid hon vill ha. Älskar att det är folk med "mind powers" i denna bok. Tycker att konceptet låter väldigt intressant och jag vill verkligen läsa denna. Pivot Point kommer ut 12 februari 2013.
 
Pods av Michelle K. Pickett: Denna låter ruggigt bra! Boken handlar om en tjej vid namn Eva, och hon är en av dem som har blivit valda att leva. Medan resten av befolkningen får möta en plågsam död från ett obotligt virus, så får Eva och de andra utvalda leva i underjordiska lokaler kallade "Pods" i väntan på att viruset ska försvinna. Där nere möter hon även David, som hon sedan faller för. Efter ett år så öppnar de lokalerna i tron om att viruset och folket har dött ut. Istället får de se att viruset har infekterat männsikorna och gjort dem till monster. Eva och David måste nu gömma sig från de infekterade och slåss för överlevnad. Vill verkligen läsa denna. Den låter så grymt bra. Pods kommer ut 4 juni 2013. 
 
Taken av Erin Bowman: Denna bok handlar om en dystopisk stad vid namn Claysoot där killar försvinner så
fort de fyller 18. De kallar detta för "The Heist". Gray har bara några månader kvar till sin födelsedag, och vet att det snart är hans tur att försvinna. Men när han hittar en lapp från sin mamma så börjar han frågeställa allt han har lärt sig att tro på. Nu måste han bestämma sig om han ska ta sig förbi väggen som omger Claysoot och ta reda på om det finns hopp för honom eller om han bara ska vänta på att "The Heist" ska ta honom också. Precis som alla andra böcker jag nämnt så låter denna också grymt bra. Och jag älskar det färgglada omslaget. Taken kommer ut 16 april 2013.
 
Såklart så kommer en massa fler debutböcker att ges ut under 2013, men de är dessa som jag är mest nyfiken på. Vilka debutböcker ser ni fram emot? Tycker ni att någon av dessa låter intressant?
 
 

Tävling

Det pågår just nu en tävling hos Vår Bokvärld där man kan vinna valfria böcker från adlibris upp till 200 kr. Allt man behöver göra är att kommentera vilka böcker man vill ha för en chans att vinna, så kika in där!

Juldagen

Hej Hej! Jag hoppas att ni alla hade världens bästa julafton igår. Själv hade jag supetrevligt med familj och släkt. Fick till och med 2 böcker av mina föräldrar, vilket var ganska så oväntat. Har dock redan beställt ett par böcker, opch ska senare i dag förhoppningsvis beställa fler. Så vilka böcker som jag fick får ni se i en book haul när alla böcker har kommit.
 
Måste också bara nämna att jag klarade mitt mål om att läsa 100 böcker i år! Är riktigt stolt, eftersom att jag verkligen inte trodde att jag skulle klara det. Jag nådde också mitt mål om att läsa över 10 böcker av 2012-debutförfattare. Har nog läst 12 hittils eller något. Riktigt nöjd faktiskt! Försöker nu att komma på om jag ska ha några speciella bok-mål under 2013 också.
 
I alla fall, som sagt så hoppas jag att ni alla hade det underbart igår, och fick en massa (bokiga) julklappar! ;) Ha en fortsatt trevlig dag!

Julkalendern 19-23 december

 
 
 
 
19 december: Har du läst någon julkrönika i år?
 
Nej, det har jag inte.
 
 
 
 
20 december: Älskar, älskar, älskar denna boken!
 
 
 
Bästa. Boken. Någonsin.
 
 
 
21 december: Seriöst, ska det här föreställa en bok?
 
 
 
Fy, vilken usel bok alltså!
 
 
 
22 december: Ett efterlängtat svar
 
Svaret var Dumbledore avslöjade Ebba på sin blogg.
 
 
 
 
23 december: Om jag skulle läsa något klassiskt...
 
 
 
 
Vill verkligen läsa Pride and Prejudice, måste göra det nästa år eller något. Kommer ihåg att jag verkligen gillade filmen när jag såg den, så jag skulle gärna läsa boken.
 

Update

Hejsan hoppsan! Tänkte bara kika in och skirva av mig lite om vad som händer just nu :)

 

 • Igår började mitt jullov. HALLELUJAH! Nu har jag 3 plugg-fria veckor att se fram emot.
 • Just nu läser jag The Lost Girl av Sangu Mandanna. Ganska bra hittils.
 • Har 3 böcker kvar för att nå mitt mål om att läsa 100 böcker detta år. Håller tummarna och hoppas att jag lyckas.
 • Jag börjar jobba imorgon. Sjukt nervös.
 • Beställde en bok igår, och kommer nog beställa en till ikväll. Jag kunde inte stå emot.
 • Jag har varit dålig på att blogga ett bra tag nu. Det ska det bli ändring på under jullovet. Har en massa recensioner på g, så se fram emot det!
 • Julafton är om typ, vad då? 2-3 dagar? Jag är oerhört taggad. Just sayin'
 • Väntar fortfarande på Elixir. Behöver den nu, nu, nu. Deity var så otroligt bra.
 
 
Det var nog allt. Hörs senare!
 
 
 
 
 

Julkalendern 16-17 december

 
 
 
16 december: Favoritcitat (från en bok)
 
 
 
 
 
Vet att flera valde detta citat, men whatever ;)
 
“Mama, Mama, help me get home
I'm out in the woods, I am out on my own.
I found me a werewolf, a nasty old mutt
It showed me its teeth and went straight for my gut.

Mama, Mama, help me get home
I'm out in the woods, I am out on my own.
I was stopped by a vampire, a rotting old wreck
It showed me its teeth and went straight for my neck.

Mama, Mama, put me to bed
I won't make it home, I'm already half-dead.
I met an Invalid, and fell for his art
He showed me his smile, and went straight for my heart. 
 
 
17 december: En bok du aldrig kommer att glömma
 
 
 
 
Hehe, ja jag läste femte delen i denna serie först. Men jag kommer alltid att komma ihåg första gången jag läste den. Jag blev helt förstummad av hur bra jag tyckte den var. Detta är en av de böcker som fick mig att älska läsning!
 
 
 
 

Julkalendern 14 december

 
 
 
Boken som det tog en evighet att komma igenom heter...
 
 
 
... The Knife of Never Letting Go av Patrick Ness. Ville verkligen älska denna bok, men jag tyckte bara att den var seg och ganska ointressant. Fortfarande en helt okej bok, men det tog ett tag för mig att läsa ut denna.

Julkalendern 12 december

 
 
 
En bok som du sträckläste
 
 
 
Denna bok är närmare 700 sidor, och jag läste den under några timmar. Åh, så bra den är. Jag läser den varje sommar som en slags tradition, och den är lika bra varenda gång. Längtar tills filmen kommer ut.

Tävling!

Denna gång hos Boktjuven. 2 personer får välja valfri bok för max 200 kr på adlibris. Men skynda på, för tävlingen avgörs snart!

Slammed - Colleen Hoover

 
Titel: Slammed
Författare: Colleen Hoover
Sidantal: 352
Utgivningsdatum: 18 september 2012 (först utgiven 4 januari 2012)
 
Falling in love can feel like poetry. Or it can feel like a slam to the heart.

Colleen Hoover’s romantic, emotion-packed debut novel unforgettably captures all the magic and confusion of first love, as two young people forge an unlikely bond before discovering that fate has other plans for them.

Following the unexpected death of her father, eighteen-year-old Layken becomes the rock for both her mother and younger brother. She appears resilient and tenacious, but inside, she's losing hope. Then she meets her new neighbor Will, a handsome twenty-one-year-old whose mere presence leaves her flustered and whose passion for poetry slams thrills her.

Not long after a heart-stopping first date during which each recognizes something profound and familiar in the other, they are slammed to the core when a shocking discovery brings their new relationship to a sudden halt. Daily interactions become impossibly painful as they struggle to find a balance between the feelings that pull them together and the forces that tear them apart. Only through the poetry they share are they able to speak the truth that is in their hearts and imagine a future where love is cause for celebration, not regret.
 
New Adult gör en inte besviken! Det kan jag lugnt säga. Åh, så jag älskar böckerna ur denna genre. Vet ärligt talat inte vilken som var bäst: Easy eller Slammed? Men nu är vi inte här för att prata om Easy, vi ska snacka om Slammed. Om jag ens kan få fram några klara tankar kring denna underbara bok. Okej, here we go...
 
Slammed handlar om Layken som flyttar iväg från hemstaden med sin mamma och lillebror efter pappans död. Där träffar hon Will, som ensam tar hand om hans lillebror efter att hans föräldrar omkommit i en bilolycka. Första sidan ur boken och jag var fast. Allt är frid och fröjd för Will och Layken tills man efter ungefär 50 sidor får en "liten" tvist kastat i ansiktet på en. Jag tänker inte berätta vad det är eftersom att det får ni ta reda på själva om ni väljer att läsa denna. Det som avslöjas sätter en käpp i hjulet för det nyfunna kärleksparet. Jag satt med öppen mun och bara stirrade på sidan. "Skojar du med mig?!" Men inte nog med det nej. Efter ytterligare 100 sidor så avslöjas ännu en sak som fick mitt hjärta att brista. Jag älskade hur Slammed hade förmågan att överraska mig så mycket.
 
Det finns så himla mycket känslor i denna bok, och alla karaktärer är oerhört realistiska. Jag kände Laykens smärta när hon mindes sin far och hur det var för Will att behöva känna att han aldrig kunde sätta Layken först utan var tvungen att alltid tänka på sin lillebrors bästa. Det var först vid sista sidan som tårarna spillde över, men jag var ärligt talat ett känslomässigt vrak under hela boken. Det fanns så mycket smärta och ledsamhet i boken, men ändå en hel del glädje. Jag älskade att se hur Will och Layken föll för varandra och hur deras kärlek växte. Layken var smart och så sympatisk och Will var helt swoon-worthy. Det fanns vissa stunder av "men nu får du ta och bestämma dig" men i helhet så älskade jag Wills karaktär så otroligt mycket. Även de två lillebrorsorna älskade jag. Åh så gulliga de var! Sen har vi Eddie - som var grymt awesome, och Galvin, som var ganska rolig han med.
 
Jag kan verkligen se hur omslaget hör ihop med bokens innehåll. "Slam Poetry" är en stor del av boken. Och först så visste jag inte vad jag skulle tycka om det, men oj så underbart det var! All poesi i boken var helt underbar och minna favoritdelar var faktiskt när de körde slam poetry. Jag vill bara slänga denna bok till er och
skrika att att ni ska läsa den. För den är så fantastisk. Läs bara någon av Easy eller Slammed, ni kommer inte ångra er! Rekommender dessa två böcker speciellt till er som vill ha lite mognare YA-contemporary böcker. Tur att det finns en uppföljare till Slammed, för jag är verkligen inte redo att lämna Will och Layken. BEHÖVER POINT OF RETREAT NU!!!
 
Betyg: 5/5
 

Julkalendern 10-11 december

 
 
10 december: En bok du inte trodde att du skulle gilla, förrän du läste den.
 
 
 
Ett litet impulslån från bibblan förra året. Lånade den egentligen bara eftersom att jag inte hade något att läsa om, och ur bibliotekets minimala engelska utbud så såg denna mest intressant ut. Trodde inte att jag skulle gilla den, men det slutade med att jag älskade den något otroligt och det är nu en av mina favoritböcker.
 
 
 
11 december: En bok du vill läsa, men inte har
 
 
       
 
 
...för att nämna några. Har varit nära på att betsälla alla dessa, men det slutar alltid med att jag väljer andra böcker istället.
 
 
 
 

Julkalendern 8-9 december

 
 
 
8 december: Bästa kvinnliga karaktär i en bok
 
 
 
Såklart så är det Katniss. Hon är awesome. 
 
 
 
 
 
 
9 december: Bästa manliga karaktär i en bok
 
 
 
 
 En ganska så nyfunnen favorit vid namn Noah Hutchins. Han är en så himla grym manlig huvudkaraktär. Jag älskar honom.
 
 
 

Book Haul!

Sa ju att jag inte skulle köpa några böcker på ett tag, och det har jag inte gjort heller! 1 bok är ett rec-ex och de andra 2 fick jag av min underbara mamma.
 
 
 
 
                                                     
 
 
                              
 
 
Vingar Av Glas - Sofie Trinh Johansson: TACK MÖRKERSDOTTIR FÖRLAG FÖR DETTA FINA RECENSIONSEXEMPLAR! Ser mycket fram emot att få fortsätta läsa om Aveline, Billy och Alexander.
 
Perfect Chemistry - Simone Elkeles: En bok som jag har varit lite småsugen på att läsa i över 1 år nu. Var väl dags att skaffa hem den tyckte jag.
 
Jellicoe Road - Melina Marchetta: Som ni kanske märker så är jag på en liten contemporary-kick just nu. Så sjukt bra contmporary böcker det finns alltså! Jellicoe Road har väl typ alla läst och älskat, och jag har själv velat läsa den så himla länge. Ska bli grymt kul att läsa den.
 
 
Någon bok ni läst/vill läsa?
 
 
 
 
 

Julkalendern 7 december

 
 
7 december: En bok som har ändrat din åsikt om något helt och hållet oviktigt
 
 
 
Cirkeln som fick mig att inse att det faktiskt finns bra svensk litteratur ;)

Julkalendern 6 december

 
 
6 december: Favorittitel (på en bok förstås)
 
 
 
 
Anna Dressed In Blood hur awesome är inte den titeln?
 

Julkalendern 1-5 december

Ebba anordnar en julkalender i år med en massa bokiga frågor. Tyckte att det lät skitkul, men har dock inte hunnit sätta mig ner för att svara på frågorna förrän nu. Så nu får ni svaren för 1-5 december. 
 
 
 
1 december: En bok som fått dig att rulla runt på golvet av skratt
 
 
 
 
 
 
 
Hela The Mortal Instruments har fått mig att asgarva! Älskar humorn som dess böcker har. Jace alltså <3
 
 
 
 
2 december: En bok du har gråtit floder över
 
 
 
 
                                 
 
 
The Fault In Our Stars och Mockingjay är nog de två böcker som har fått mig att gråta mest. Jag var ett känslomässigt vrak under den sista halvan av båda dessa böcker.
 
 
 
3 december: Jag önskar att jag skrev den boken
 
 
 
 
 
 
Hade varit sjukt kul att vara författaren till Divergent. Usch, vad jag önskar att jag hade kommit på idén med factions och allt det där.
 
 
 
 
4 december: En bok du läst 3 gånger (eller mer)
 
 
        
 
 
 
 
 
5 december: En bra bok som har blivit en bra film
 
 
 
                                         
 
The Princess Bride är nog min favorit book-to-movie adaptation. Älskar boken otroligt mycket, och filmen är till och med lite, lite bättre. Kan knappt beskriva min kärlek för The Princess Bride. Såå bra <3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

After years and years of waiting...

Haha, nejdå, bara skoja! länge har jag inte väntat. Men det var i alla fall över en månad sedan jag beställde denna bok, och äntligen har den kommit. Jag tror att ni vet vilken jag menar.
 
 
 
                                                                                                       
                                                      
 
... Deity av Jennifer L. Armentrout! Även fast att Pure inte var lika bra som jag hade hoppats så har jag höga förhoppningar om att tredje boken i Covenant serien kommer vara den bästa! Tänker ta någon dag nu i helgen för att läsa denna, är grymt taggad!
 
 
 
 

Tävling hos Andrea!

Nu i jultiderna så är det många bloggare som har tävlingar. En av dem är fina Andrea som lottar ut valfria böcker från adlibris upp till 200 kr. Ni behöver bara lämna en kommentar om vad som är underbarast med julen enligt er.  

Easy - Tammara Webber

 
Titel: Easy
Författare: Tammara Webber 
Sidantal: 310
Utgivningsdatum: 6 november 2012 (först utgiven 24 maj 2012)
 
 A girl who believes trust can be misplaced, promises are made to be broken, and loyalty is an illusion. A boy who believes truth is relative, lies can mask unbearable pain, and guilt is eternal. Will what they find in each other validate their conclusions, or disprove them all?

When Jacqueline follows her longtime boyfriend to the college of his choice, the last thing she expects is a breakup two months into sophomore year. After two weeks in shock, she wakes up to her new reality: she's single, attending a state university instead of a music conservatory, ignored by her former circle of friends, and failing a class for the first time in her life.

Leaving a party alone, Jacqueline is assaulted by her ex's frat brother. Rescued by a stranger who seems to be in the right place at the right time, she wants nothing more than to forget the attack and that night--but her savior, Lucas, sits on the back row of her econ class, sketching in a notebook and staring at her. Her friends nominate him to be the perfect rebound.

When her attacker turns stalker, Jacqueline has a choice: crumple in defeat or learn to fight back. Lucas remains protective, but he's hiding secrets of his own. Suddenly appearances are everything, and knowing who to trust is anything but easy.
 
Easy läste jag ut på 1 dag, för oj så bra den var! Boken börjar direkt med att Jacqueline går mot sin bil efter en fest och blir överfallen av sitt före detta pojkväns kompis Buck. Som tur så blir hon räddad av en kille, som hon efter händelsen ser i hennes lektionssal. Denna kille är Lucas. Lucas, Lucas, Lucas. Åh vad underbar han är! Helt klart en ny favorit för mig. Han var så gullig olch snäll och jag bara älskade honom! Jacqueline var rätt så awesome hon med. Hon är riktigt smart och intressant. Jag tyckte mycket om hennes berättarröst. Tillsammans är Jacqueline och Lucas helt underbara. Jag älskar de två tillsammans! Buck var ett riktigt creep han! Usch, usch, usch. Han fortsatte att stalka Jacqueline efter våldtäcktsförsöket och gav mig rysningar. Fy, vilket äckel! Jag älskade däremot Jacqueline bästa vän Erin. Hon var en riktigt rolig karaktär.
 
Det är mycket hype runt Easy just nu, och det förtjänar den verkligen. Tammara Webber har skrivit en sån otroligt bra bok! Mitt hjärta bankade riktigt fort under vissa delar, och jag tyckte att Webber tog upp ämnet våldtäckt på ett bra sätt. Ibland satt jag och var helt förkrossad. Speciellt under den delen när man får reda på det som hände Lucas som liten. Några tårar rann faktiskt nedför mina kinder vid den delen av berättelsen,
 
Jag älskade denna bok. Men det är först nu efteråt när jag tänker tillbaka på boken som jag inser hur mycket jag älskade den. Jag blev så otroligt fängslad av denna bok. Den är så fin och vacker och känslosam och jag vill bara läsa om den nu på en gång nästan! New Adult är en genre som jag verkligen vill läsa mer av. Easy är väl lite mer sesuell eller vad man ska säga än en vanlig contemporary. Så om ni gillar kärleksböcker så rekommenderar jag denna riktigt starkt! Men jag tycker verkligen att ni ALLA ska ge denna en chans. Den är så fantastiskt bra!
 
                                                  Betyg: 5/5
 
 

Böcker som jag önskar mig i julklapp!

Tror inte direkt att jag kommer att få några böcker i julklapp detta år, men jag tänker ändå göra en liten julklappslista. För att det är tradition liksom, och man kan ju alltid hoppas på att man får åtminstone en bok i julklapp ;) Alla böcker som jag önskar mig är i inbundet format.
 
 
 
       
 
Beautiful Creatures - Kami Garcia & Margaret Stohl: Om jag fick välja en bok just nu som jag ville ha mest, så skulle jag välja denna. Jag hade klickat hem den för länge sedan om det inte var för att jag är helt pank efter julklappshoppande och allt sånt. Men i alla fall, den verkar så himla, himla bra och den har fått otroligt mycket uppmärksamhet nu när filmen snart kommer ut och så.
 
Meant To Be - Lauren Morrill: Jag har haft ögonen på den här ända sedan jag hörde talas om den. Den verkar som en supersöt och gullig historia och jag vill så, så gärna läsa den.
 
In Honor - Jessi Kirby: In Honor kanske inte direkt är någon "vintebok" men åh, så jag vill läsa den ändå! Ville egnetligen beställa hem den i somras, men av någon konstig anledning så gjorde jag inte det. Har inte tänkt på den så mycket sedan dess, men nu när jag kollade igenom önskelistan på BookDepository så insåg jag hur gärna jag vill läsa In Honor. Är nog precis en sådan bok som jag skulle kunna krypa ner i sängen med och bara sträckläsa rakt igenom.
 
 
     
 
 
The Diviners - Libba Bray: Jag har inte läst något av Libba Bray ännu (shame on me...), men jag vill verkligen det! Och av alla hennes böcker så är det nog The Diviners som jag vill läsa mest! Har hört så otroligt bra saker om denna, så denna står högt, högt uppe på listan över böcker som jag måste läsa snarst!
 
Unraveling - Elizabeth Norris: Åh, ångrar att jag inte köpte Unraveling när jag hade pengar. Vill så gärna läsa denna! "Stop the countdown. Save the world" Hur awesome låter inte det liksom?
 
Wanderlove - Kirsten Hubbard: Det var i början av året som jag hörde talas om denna, men det är nu på sistonde då jag verkligen känner för att läsa den. Desto fler recensioner jag ser, desto mer är jag övertygad om att jag skulle älska den. Den låter verkligen superbra!
 
 
De var de böckerna som jag önskar mig mest! Önskar ni er några böcker i julklapp?
 

Cover Reveal - Dare You To

För några dagar sedan släpptes omslaget till Dare You To, en companion till min absoluta favoritbok för i år: Pushing The Limits . Och här är det: 
 
 
 
                                                 
 
 
"I dare you..."

If anyone knew the truth about Beth Risk's home life, they'd send her mother to jail and seventeen-year-old Beth who knows where. So she protects her mom at all costs. Until the day her uncle swoops in and forces Beth to choose between her mom's freedom and her own happiness. That's how Beth finds herself living with an aunt who doesn't want her and going to a school that doesn't understand her. At all. Except for the one guy who shouldn't get her, but does....

Ryan Stone is the town golden boy, a popular baseball star jock-with secrets he can't tell anyone. Not even the friends he shares everything with, including the constant dares to do crazy things. The craziest? Asking out the Skater girl who couldn't be less interested in him.

But what begins as a dare becomes an intense attraction neither Ryan nor Beth expected. Suddenly, the boy with the flawless image risks his dreams-and his life-for the girl he loves, and the girl who won't let anyone get too close is daring herself to want it all....
 
 
 
Dare You To kommer ut 28 maj 2013, och jag kan inte bli mer taggad! Det ska bli så otroligt roligt att få läsa Beths berättelse (och förhoppningsvis återse Noah och Echo). Har ni inte läst Pushing The Limits så tycker jag verkligen att ni ska göra det! Den är helt otroligt bra.
 

Divergent - Veronica Roth

 
Titel: Divergent
Författare: Veronica Roth
Sidantal: 362
Utgivningsdatum: 30 oktober 2012 (först utgiven 3 maj 2011)
 
TACK MODERNISTA FÖR REC-EXET!!
 
I Beatrice Pryors dystopiska hemstad Chicago är samhället uppdelat i fem falanger: De ärliga, De osjälviska, De tappra, De fridfulla och De lärda. En särskild dag varje år måste alla sextonåringar välja vilken falang de vill tillhöra för resten av livet. För Beatrice står valet mellan att stanna kvar med sin familj hos De osjälviska  eller att vara den hon innerst inne är.

Hon gör ett val som överraskar alla, inklusive henne själv. Under den hårda initieringsfas som följer, döper Beatrice om sig till Tris och tvingas utkämpa strider mot sina medkandidater för att upptas av De tappra. Bara de tio bästa släpps in, de övriga tvingas leva utanför samhället som falanglösa. Under extrema fysiska och psykiska prövningar måste Tris avgöra vilka som är hennes verkliga vänner  och vad hon egentligen känner för sin mystiske instruktör, Four.

Tris bär också på en farlig hemlighet. När samhället hotas av våldsamma konflikter inser hon att den skulle kunna rädda de människor hon älskar. Om den inte förgör henne först.
 
Sammanlagt så har jag läst denna bok 3 gånger nu (fast detta är första gången som jag läser den på svenska) och den är precis lika bra som första gången jag läste den. Självklart tackade jag ja när modernista frågade om jag ville recensera denna bok, för jag ville så gärna återvända till Tris värld!
 
Divergent är verkligen obeskrivligt bra! Jag älskar världen som Veronica Roth har skapat! Tris är en av de bästa karaktärer som jag någonsin har läst om. Hon utvecklas något enormt genom boken, och förvandlas från typ en rädd, liten flicka till en av de mest kick-ass kvinnliga huvudkaraktärer som jag har stött på. Jag älskar henne. Hon är så otroligt realistisk och är en sån grym berättarröst. Och Four då... Åh, vad jag älskar honom! Deras förhållande är så grymt fint! Sedan finns det en massa andra karaktärer som är så otroligt roliga att läsa om. Chrsitna, Will, Uriah... jag älskade ungefär alla karaktärer i denna bok. Till och med Peter... Han må vara en riktigt elak människa, men jag tyckte ändå om att läsa om honom. Det finns så mycket action och spänning i denna bok så jag vet knappt vart jag ska ta vägen. Speciellt där i slutet. Divergent är så otroligt beroendeframkallande så när man väl har börjat läsa den kommer man inte kunna sluta.
 
Jag har aldrig varit ett stort fan av översättningar. Jag tycker alltid att orginalen är bättre än översättningarna. Och öven fast att jag hellre läser Divergent på engelska, så är jag glad över att kunna säga att jag ändå tyckte om denna översättning. Jag tyckte inte att det tog bort något från berättelsen. Språket flyter på skitbra, översättningen var riktigt bra faktiskt! Så de som inte har velat läsa Divergent på grund av att den är på engelska har nu en grym svensk version som gör orginalet rättvisa. Seriöst, har ni inte läst Divergent ännu så gör det. Ni kommer inte bli besvikna!
 
                                                         
                                                                   Betyg: 5+/5

Sammanfattning - November 2012

 
Antal lästa böcker: 7
 
Lästa böcker:
 • Anna Dressed In Blood - Kendare Blake
 • Nevermore - Kelly Creagh
 • The Evolution of Mara Dyer
 • Cinder - Marissa Meyer
 • Överenskommelser - Simona Ahrnstedt
 • Orgin - Jessica Khoury
 • Divergent - Veronica Roth (För första gången på svenska)

 

Bästa boken: Åh, vad svårt! Läste en massa riktigt, riktigt bra böcker! Men om jag måste välja så blir det nog The Evolution of Mara Dyer. Det var en helt fantastisk uppföljare! Divergent är ju typ en av de bästa böckerna någonsin, men jag räknar den som en omläsning så den kan inte bli månadens bästa bok.

Sämsta boken: Tänker inte välja någon sämsta bok denna månad. Lästa ingen dålig bok i november och tycker inte att någon av dem förtjänar platsen som sämsta bok...

Största överraskning: Origin! Trodde verkligen inte att jag skulle gilla den lika mycket som jag gjorde. Den var helt grym.

Största besvikelse: Hm... kan nog inte säga att jag direkt blev besviken på någon av böckerna. Det var väl kanske att jag hade velat älska Överenskommelser lite mer än vad jag gjorde. Men den var fortfarande väldigt bra!

Sammanfattning av månad: No way att vi redan är i december månad! Är det bara för mig det känns som att året har gått jättesnabbt? I alla fall så är jag nöjd med att ha läst 7 böcker denna månad. Måste dock läsa 9 böcker i december (som för övrigt kommer att vara den mest stressiga månad för mig) om jag ska nå mitt mål med att läsa 100 böcker under 1 år. Jag ger inte upp i all fall! Jag SKA nå mitt mål!

Antal lästa böcker: 91

 

Brukar nästan aldrig ha tbrs, men av någon konstig anledning så kände jag för att ha det i december. Det är ju inte helt säkert att jag kommer att läsa just de här böckerna, men just nu så ser läslistan ut såhär:

 

                                        
 
Håller på och läser Easy nu (ni kanske ser bokmärket?) och den är så bra! Måste få The Selection och The Lost Girl lästa i december så att jag når mitt mål om att läsa mer än 10 debutböcker för i år! Sedan vill jag läsa The Iron Knight för att jag saknar Ash och behöver läsa om honom. Girl of Nightmares för att jag vill veta vad som kommer hända med Anna och Cas och alla dem! Timeless för att andra boken kommer ut någon gång i början av nästa år. Onyx eftersom att Obsidian var grym och nu måste jag läsa vidare i serien eftersom att tredje boken kommer ut nu i december. Och så har vi Slammed för att jag verkligen börjar tycka om New Adult-genren. Sen så tänker jag ju självklart ge mig på Deity när den landar i brevlådan.
 
Det var allt! Imorgon kommer en recension på Divergent! Hur gick det för erat läsande i november? Har ni också något slags läsmål som ni vill klara av innan året är slut?
 
Måste för övrigt nämna att jag bokade biljetter till när Imagine Dragons kommer till Sverige nästa år, och jag är så sjukt taggad! Är det någon annan som har planerat att åka och se dem så får ni gärna berätta det! :)
 
 
 

 

 

 

 

 

aloveforbooks.blogg.se

En blogg för alla bokälskare!

RSS 2.0